Reklama

Reklama

Čtyři z apokalypsy

  • Itálie I quattro dell'apocalisse (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do města Salt Flat přijíždí mladý profesionální karetní hráč Stubby Preston, aby se tu na čas usadil. Okamžitě je zatčen šerifem a ve vězení se seznámí se třemi svými budoucími kumpány: prostitutkou Bunny, Buttem, který vídá mrtvé lidi, a alkoholikem Clemem. V noci vyvraždí maskovaná banda zabijáků veškeré obyvatelstvo města a čtyři noví přátele se vydávají na strastiplnou cestu za štěstím do Sand City… (pebe73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Příběh je slabej a dost se táhne, o tom žádná. Jenže je to taky naprosto výjimečná podívaná. Je to film o přátelství roztodivných postav, které mají společný cíl, dostat se spolu ve zdraví do jednoho městečka. Dominuje neobvyklá režie (Fulci byl na koni :D) a skvělé herecké výkony. Nejvíce si film vychutnají fanoušci Tomase Miliana. Ten co tady zase předvádí :) Jeho postava je tak nevídaná, že nemá v celém žánru obdoby. A už je to podruhé co si zahrál v jednom z nejpodivuhodnějších italských westernů! (První byl hypnotizující Django Kill) Viděno před cca 2-3 lety ;) Dodatek: po repríze mi dost vadila ubrečená horská část příběhu, kterou bych snad úplně vynechal. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

4/10 No western, nic vic, nic min... i kdyz pravda ne zcela tipicky, na coz jsme ale u talianu zvykli. Co me kapku rozhodilo byl samotny nazev, brz je vic nez zavadejici. Zrejme to bude neco na zpusob predchazejicich bilych tesaku - uz ta prapodivna porodni osada - a spousta charakteru, ktere jsou vsechno jen ne vzor slusneho cloveka, takze by to vlastne melo byt ok, ale bohuzel tomu tak neni. Cele se to vlece od niceho k nicemu, a pak to rychle zkonci. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fulciho žánrově nezařaditelné cosi zasazené do westernových kulis se mimo dobu, kdy se odehrává, podobá koltovému žánru i klasickým motivem msty, který se ale vyloupne až zjevením se vynikajícího záporáka Miliana někdy v polovině. Do té doby a vlastně i poté sledujeme jen lehký, ale smutný, příběh čtyř existencí - falešného hráče, kurvy, blázna a výpitka, které bojují především se svým vlastním já. Pro milovníky klasického, ale ani italského westernu, tohle asi nebude zrovna tím pravým ořechovým, snad jen ten Milian musí potěšit i ošlehanou duši pravověrného. Mne jako multižánrového mixera tenhle koktejl nemohl nepotěšit, a tak i za tu jednu flákotu krvavého lidského masa za čtyři. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Western by měl mít charismatické hlavní postavy, nebo alespoň jednu, které budete fandit, ztotožníte se s ní, nebo hrozí nekonečná nuda dlouhých scén. Tady byl kladný hrdina děsný šampónek, kterého bych nechal co nejdřív skolit, kdybych dostal šanci se na filmu podílet :-) Souhlasím s YURAyurou, že to vede od nikud nikam, příběh je dost slabý, aby bavil. Fulci sice překvapil razantním začátkem, kdy je přepadena jedna vesnice, jenže o to je pak těžší sledovat zbytek, který je o poznání pomalejší. Také je to o několika málo hercích, a jak jsem už psal, kde není charisma… ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fabio Testi mal svoj najlepsi film Tenkrat na Zapade 1968 - potom uz tocil vacsinou priemerne veci, obcas sa len vysvihol - konkretne Velke Vydirani 1976, Speed Cross 1980 napriklad. Ono to ani nie je western, ten bol v 70. rokoch mrtvy, je to pracudesna kombinacia, ani neviem coho - neda sa to ani zaradit, asi ako Clockwork Orange, len to ma westernove kulisy. A sa cudujem, ze to nekomentoval Karlos80, ten ma Fulciho tusim v oblubenych reziseroch. Kvitujem este aj to, ze Fulciho uchylarny /podrobne zobrazenie sadistickych scen, vylupovanie oci a podrezavanie hrdla napriklad/ tu nemali miesto - Fulci bol len lacny brakmaker, umrel aj sam a nenavideny kritikmi a mainstreamom . 50 % ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno