Kamera:
Janek RubešObsahy(2)
Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidává i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času rozbírá některé zajímavé potraviny. (oficiální text distributora)
Recenze (174)
Typický pořad na Streamu: nula nula šeď. Etikety výrobků si každý přečte sám, inteligentnější z toho i sami vyvodí závěry a zbytek postihne výběr pana Darwina (zde rakovina). Roman Vaněk určitě gastronomii rozumí, ale tak nějak to publiku zapomněl sdělit. No a na konec si připálí Cohibu za 500 zapíkem za 3,50...troška toho pokrytectví je takovou pěknou závěrečnou licencí. ()
Aspoň člověk vidí co do sebe všechno cpe za sra*ky. Tak si sjíždím postupně všechny díly Pekla Romana Vaňka a mám sto chutí jít vyházet ledničku a skříňky v kuchyni. Ono nakupovat v Tescu za docela levnej peníz je jedna věc, ale pomalu se zabíjet věc druhá. Ještě že aspoň ovoce a zeleninu máme na zahradě a maso bereme i od řezníka. No ale stejně... Dozvídám se hodně zajímavých a užitečných informací. Sem tam dokonce i dobrý receptík - samozřejmě ne ty z mimibazaru (ten díl neměl chybu). Dobrý nápad pane Vaňku. ()
odborné filmařské komentáře některých uživatelů jsou v případě tohoto pořadu celkem úsměvné. Prý "vypointované dialogy" :D. No nic. Krása a kouzlo pořadu je vtom, že tupý český konzument se konečně bez obalu dozví co mu servíruje mazaný český obchodník s potravinami. Jeden chce za každou cenu ušetřit a druhý za každou cenu vydělat. A výsledkem je že v něčem co se jmenuje "Pochoutkový salát" je jeden hnus za druhým (korunováno ňamkou s názvem Výrobní samám). "Pochoutkáč" jsem baštil už před 20ti lety na střední ve školním bufetu a jestli tenkrát v něm Výrobní salám byl taky, by se dalo s úspěchem pochybovat. A o to běží. Díky Romanu Vaňkovi jsem přestal kupovat některé potraviny, které jsem nakupoval roky a u zbytku si sakra vybírám. Díky moc za tento pořad. ()
Skvěle jsem se pobavil nad rozborem kvality supermarketních potravin a nakonec mi nezbylo, než abych sám sobě uznale po ramenou poplácal za to, že nejsem líný vydat se pár kilometrů pro chutnou krmi k západoněmeckým soudruhům, kteří by leckterý hodnocený výrobek pravděpodobně vyhodnotili jako nebezpečný chemický odpad. ()
Od té doby, co v čekárnách naší nemocnice pouštějí místo problblých reklam na gynekologické plísně a kloubní preparáty Peklo na talíři, mi poprvé nevadí, že musím na ošetření trpělivě čekat. Ba naopak, kolikrát mě mrzí, že už mě zvou dovnitř a nemůžu dokoukat díl. S dcerou jsme tuhle, po vzoru pana Vaňka, "počítaly" šunku na pizze a skvěle jsme se pobavily. Dcera také, od chvíle, co shlédla díl s čokoládovými figurkami Mikulášů, hází všechny výše jmenované dary šetřících babiček do kontejneru. Těším se na nové díly - krom toho, že je to fakt legrace, pomůže to člověku orientovat se, alespoň trochu, v těch šmejdech, co se kolem nás prodávají a pokud k tomu pustím dítě, jako osvěta je to nenahraditelné. ()
Galerie (3)
Zajímavosti (5)
- Pořad získal cenu studentské poroty na Life Sciences Film Festivalu 2012. (gogos)
- Natáčení pořadu probíhalo v Pražském kulinářském institutu na Suchdole. (janekrubes)
- Mezi nejsledovanější epizody prvních dvou řad patří díly o křehčeném mase, olivovém oleji či předraženém nádobí. Tyto epizody měli v roce 2013 na dva miliony shlédnutí. (gogos)
Reklama