Reklama

Reklama

Peklo na talíři

(pořad)

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidává i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času rozbírá některé zajímavé potraviny. (oficiální text distributora)

Recenze (174)

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Typický pořad na Streamu: nula nula šeď. Etikety výrobků si každý přečte sám, inteligentnější z toho i sami vyvodí závěry a zbytek postihne výběr pana Darwina (zde rakovina). Roman Vaněk určitě gastronomii rozumí, ale tak nějak to publiku zapomněl sdělit. No a na konec si připálí Cohibu za 500 zapíkem za 3,50...troška toho pokrytectví je takovou pěknou závěrečnou licencí. ()

PhoenixSwan 

všechny recenze uživatele

Aspoň člověk vidí co do sebe všechno cpe za sra*ky. Tak si sjíždím postupně všechny díly Pekla Romana Vaňka a mám sto chutí jít vyházet ledničku a skříňky v kuchyni. Ono nakupovat v Tescu za docela levnej peníz je jedna věc, ale pomalu se zabíjet věc druhá. Ještě že aspoň ovoce a zeleninu máme na zahradě a maso bereme i od řezníka. No ale stejně... Dozvídám se hodně zajímavých a užitečných informací. Sem tam dokonce i dobrý receptík - samozřejmě ne ty z mimibazaru (ten díl neměl chybu). Dobrý nápad pane Vaňku. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

odborné filmařské komentáře některých uživatelů jsou v případě tohoto pořadu celkem úsměvné. Prý "vypointované dialogy" :D. No nic. Krása a kouzlo pořadu je vtom, že tupý český konzument se konečně bez obalu dozví co mu servíruje mazaný český obchodník s potravinami. Jeden chce za každou cenu ušetřit a druhý za každou cenu vydělat. A výsledkem je že v něčem co se jmenuje "Pochoutkový salát" je jeden hnus za druhým (korunováno ňamkou s názvem Výrobní samám). "Pochoutkáč" jsem baštil už před 20ti lety na střední ve školním bufetu a jestli tenkrát v něm Výrobní salám byl taky, by se dalo s úspěchem pochybovat. A o to běží. Díky Romanu Vaňkovi jsem přestal kupovat některé potraviny, které jsem nakupoval roky a u zbytku si sakra vybírám. Díky moc za tento pořad. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se pobavil nad rozborem kvality supermarketních potravin a nakonec mi nezbylo, než abych sám sobě uznale po ramenou poplácal za to, že nejsem líný vydat se pár kilometrů pro chutnou krmi k západoněmeckým soudruhům, kteří by leckterý hodnocený výrobek pravděpodobně vyhodnotili jako nebezpečný chemický odpad. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co v čekárnách naší nemocnice pouštějí místo problblých reklam na gynekologické plísně a kloubní preparáty Peklo na talíři, mi poprvé nevadí, že musím na ošetření trpělivě čekat. Ba naopak, kolikrát mě mrzí, že už mě zvou dovnitř a nemůžu dokoukat díl. S dcerou jsme tuhle, po vzoru pana Vaňka, "počítaly" šunku na pizze a skvěle jsme se pobavily. Dcera také, od chvíle, co shlédla díl s čokoládovými figurkami Mikulášů, hází všechny výše jmenované dary šetřících babiček do kontejneru. Těším se na nové díly - krom toho, že je to fakt legrace, pomůže to člověku orientovat se, alespoň trochu, v těch šmejdech, co se kolem nás prodávají a pokud k tomu pustím dítě, jako osvěta je to nenahraditelné. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Pořad získal cenu studentské poroty na Life Sciences Film Festivalu 2012. (gogos)
  • Natáčení pořadu probíhalo v Pražském kulinářském institutu na Suchdole. (janekrubes)
  • Mezi nejsledovanější epizody prvních dvou řad patří díly o křehčeném mase, olivovém oleji či předraženém nádobí. Tyto epizody měli v roce 2013 na dva miliony shlédnutí. (gogos)

Reklama

Reklama