Reklama

Reklama

Andělský podíl

  • Velká Británie The Angels' Share (více)
Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Hořkosladká komedie nasáklá skotskou whisky. Robbiemu je něco málo přes dvacet let, nemá práci, se svou přítelkyní Leonie čeká syna, za napadení jiného mladíka je odsouzen k veřejným pracím. A k tomu všemu ho ještě rodina jeho přítelkyně vůbec nemá v lásce. V téhle situaci najde Robbie naději tam, kde by ji nejmíň čekal – ve skotské whisky. Když si Robbie odpracovává svůj trest, seznámí se s partičkou povedených existencí v čele s Rhinem, kleptomankou Mo a neodolatelně tupým Albertem. Vedoucí této pracovní skupiny Harry má vášeň pro whisky, a když celou partu vezme na degustaci tohoto ušlechtilého nápoje, objeví v sobě Robbie talent pro rozpoznávání těch nejjemnějších chutí. A když se navíc dozví, že se chystá aukce náhodně objeveného soudku té nejlepší whisky na světě, vycítí Robbie příležitost, jak zabezpečit sebe a svoji rodinu jednou provždy. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (171)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu sem měl smíšený pocity, cítím, že bych mu klidně mohl dát i dvě nebo čtyři hvězdičky, podle toho...prostě takový zmatený a rozporuplný pocity z toho filmu mám...takže to nechám na třech. Jako vidět jednou myslím asi bohatě stačilo...a kdybych to neviděl, tak by se taky nic nestalo...takže tak asi... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Fajn sociální pohádka s krásným levičáckým poselstvím "andělského podílu" jako principu bezbolestného přerozdělení. Loach umí svoje postavy nijak zvlášť neidealizovat, i když zjevně stojí plně na jejich proletářské straně. Pro mě pořád zůstává problémem jeho lpění na "vážných" sociálních scénách, které v celkovém crazy konceptu tak úplně nefungují - prostě jsou to dva způsoby pohledu na věc a úplně k sobě nesedí. Ale jinak jsem se tímhle živelným skotským křupanstvím výtečně bavil. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi rozpačitý film. Ken Loach akoby nevedel čo chce natočiť, resp. spojenie dramatickej a tej "uvoľnenejšej" časti nefungovalo. Začína to ako drsná sociálna dráma, aby to celé prešlo do kvázi ľahkej komédie, poriadne šablónovitej. Čo je to najdôležitejšie, bez ohľadu na nepodstatné škatuľkovanie - nudil som sa! Ale pri degustáciách whisky som mal chuť na nejaký ten zlatistý mok, to je pravda:) ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Zahorklá, nevtipná, suchá britsko-francúzska zlátanina, ktorá sa môže pýšiť dočista zbabranými hereckými výkonmi, ktoré neraz spôsobili nepríjemnú bolesť v mojej už tak blbosťami preplnenej hlave. Zasmiať som sa ako správny neprofík zasmial, ale divák, čo pozná ako také hranice zistí, že nemusí byť profík na to, aby sám uznal, že tento garbage je omylom filmovej matky prírody. Dve hviezdy za to, že to v druhej polovici začali brať trochu vážnejšie. 35% ()

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - HORIZONS - Horizonty (The Angels' Share / THE ANGELS´ SHARE / Andělský podíl) - Po všech stránkách dokonalý film, od pro mne strašně charakterního režiséra, který neumí udělat krok mimo, který neumí natočit špatný film. A tento je okořeněn něčím co u Kena téměř nenajdete a to dobrým ("šťastným") koncem. Jeho filmy mají vždy strašně silné a né optimistické konce a tento jako by se k němu vůbec nehodil. Stále jsem čekal kdy příjde ten zvrat a NAŠTĚSTÍ tentokrát nepřišel. Velký festivalový zážitek... - 6. 7. 2012 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 3. místo - 90% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Pro whisky nadšence lze dodat, že ve filmu se objevuje dvakrát Charlie MacLean jako znalec skotské whisky. Pan MacLean je znalec v oboru a uznávaný autor na téma whisky. Publikoval již na deset knih a získal řadu cen. (Duoscop)
  • Paul Brannigan hrá vo filme pochybného a problémového človeka. V skutočnosti bol v šestnástich rokoch uväznený na štyri roky za ozbrojený prepad. Po prepustení na slobodu bol nezamestnaný, frustrovaný a premýšľal nad samovraždou. (kacer4)
  • Film se částečně odehrává v prostředí destilérky Highland Park, která je umístěna na Oknejích a je dnes nejseverněji položená palírna skotské. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno