Reklama

Reklama

P.K. (Aamir Khan) pristáva na Zemi v indickej provincii. Pochádza z planéty podobnej Zemi, ale v určitých oblastiach dosť odlišnej. Hneď zo začiatku mu Zem ukáže svoju drsnejšiu stránku; chudák P.K. je okradnutý o svoj ovládač. Problém je, že len s pomocou neho sa môže dostať späť na domovskú planétu. Pri pátraní po ovládači spoznáva v Dillí Jaggu (Anushka Sharma), ktorá pracuje ako reportérka. P.K. ju začne zaujímať a ona sa rozhodne, že by bol vhodný na interview.
Film zobrazuje strasti mimozemšťana so stretom inej kultúry, náboženstva a spoločenských pravidiel, na aké bol zvyknutý. Tieto stretnutia občas vytvárajú aj komické situácie. (vander19)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (125)

Chmur 

všechny recenze uživatele

Film trochu připomíná pohádku - Jak pejsek a kočička vařili dort. Jednotlivé ingredience jsou dobré a chutné, ale dohromady je to takový mišmaš, ze kterého mi na rozdíl od velkého zlého psa sice nebylo špatně, ale také se nejednalo o žádný gastronomický zážitek. Khan má buď dobré vizážisty, suprovou genetickou výbavu nebo bobule proti stárnutí (chci je taky). Hudba je chvílemi neuvěřitelná. Jeden z hudebních motivů byl jak vystřižený z nějakého obskurního televizního pořadu typu Kolotoč. Některé scény balancují na hranici nesnesitelné trapnosti, že kdyby se jednalo o evropský film, tak to okamžitě vypínám. U Indů to člověk toleruje. Část národa, která si dává do chrámů plyšové opice a slony (viděl jsem to na vlastní oči), má ke kýčovitosti jiný vztah než my:-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Originálny námet s množstvom pesničiek, ktoré ma síce až tak nedostali (skôr ma to dosť iritovalo), ale scenár je veľmi zaujímavý. Naproti tomu nerozumiem, prečo dostal film nálepku fantasy. Skôr ide o scifi komédiu s pekným melodramatickým koncom. Postava P.K. ma síce zo začiatku mierne vytáčala, ale bola to len otázka zvyku, zakrátko si ma Aamir Khan svojim zjavom a bláznivou povahou úplne získal. Prvá polovica fungovala ako perfektná komédia, hlavne niektoré kúsky súvisiace so zoznamovaním P.K. s tamojšími zvykmi boli bláznivé, pričom mi niektoré scénky poriadne prevetrali bránicu. Jadro filmu tvorí zaujímavá filozofická úvaha o náboženstve ako takom, ktorá je divákovi vysielaná prostredníctvom tejto bláznivej postavičky mimoriadne zábavnou a hravou formou, takým Sokratovským spôsobom - otázkami. V závere prišlo aj na emócie, takže u mňa veľká spokojnosť. 80/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna na indické komedie, ani na ztřeštěné, hodně rychlé a svižné dialogy - ale na tohle jsem tak dlouho dostávala doporučení, že to prostě nešlo. Ty barvy, materiialistické narážky, život v úplně jiném prostředí a hlavně - je to úplně jiný životní styl. Plno věcem my, jako evropané neporozumíme, ale to nevadí. Více takových filmů, jelikož já si z něho vzala opravdu hodně a doufám, že i každý z Vás - ať už tu hudbu, pozitivní energii či myšlenky, které by v nás v rámci potřeb a zájmu měli zůstat....A safra - jak to ten Khan dělá, že vypadá na 30? :D ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Keď sa z hmly vynoril Aamir Khan, tak som prevrátila očami. Keď zanôtili prvú pesničku, prevrátila som očami druhý raz. Tretí raz, keď som sa pozrela na stopáž filmu. Do polovičky sa to dalo v pohode pozerať, ale od polovičky to bolo fantastické. A na konci ma to chytilo tak, že dávam 5 hviezd. Dostali ma ... no a čo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, P.K. není žádná fantasy (a bohužel je to takto chybně označené i na IMDB), ale sci-fi. Za druhé, ten film ryje do zkorumpovaných náboženství, ale rozhodně ne do věřících lidí. Tak jsem se konečně odhodlal podívat na nějaký pořádný indický film (doposud jsem viděl zatím jenom dva, a to ty nejstarší, jeden z roku 1913 a druhý z roku 1919) a překvapivě to vůbec nedopadlo špatně. Pravda, chvílemi se ten film táhne jako prase a na dvě a půl hodiny to rozhodně nevystačilo, pár trapným scénám se to nevyhlo, ale jinak jsem se překvapivě celkem bavil, některé scény jsou zajímavé, postavy jsou celkem sympatické, Aamir Khan se opravdu celý film tváří jak z jiné planety (i když teda chvílemi vypadá jak Mr. Bean) a i když s PK nemohu souhlasit se vším, v něčem má pravdu a ten film má i co říct. Poslední půl hodina se mi hodně líbila, i když zbytečně příliš hrála na city. A taky musím uznat, že těch písniček tam bylo naštěstí méně, než jsem čekal (ale i tak by se některé daly v pohodě odstranit, ale to by to nebyl indický film, že ano). Celkově se mi ten film ale docela líbil, a to i přes to, že se to chvílemi neskutečně táhlo. Přemýšlím, jestli dát silné 3* nebo slabé 4*, ale budu hodný a zvolím hodnocení č.2. Což ale neznamená, že až se mi to rozleží v hlavě, hodnocení nezměním. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Kostýmy, ktoré nosí Aamir Khan vo filme, boli v skutočnosti náhodne pozbierané od verejnosti. (Laslo)
  • Je to první indický snímek, který v kinech v USA vydělal víc než deset milionů amerických dolarů. (Terva)
  • S filmem byl spojován i indický herec Arshad Warsi. Ten ale později prohlásil, že se nejednalo o oficiální nabídku, a zatímco se veřejně spekulovalo o jeho účasti, připravoval se herec na roli v jiném snímku. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno