Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Docela napínavý film s dobrým obsazením. Bohužel párkrát se mi otvírala kudla v kapse a má matka v polovině filmu řekla: "Vypni to! Kdo se má dívat na ty rozmazlené parchanty! Totiž, všude je střelba, jde jim o holý život a rozmazlené nány:" Mamííí, já mám hlad! Mami, mně se chce čůrat! Mami, bolí mne nožky! Bych jim tak třískl, že by se vzpamatovaly!!! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Exotický akční thriller, který klame tělem. On sice je béčkový, předvídatelný a vlastně až legračně šablonovitý, ano. To beze sporu. Jenomže z tohoto výčtu zdánlivě záporných vlastností se po přistoupení na režisérovu hru snadno stává obrovská guilty pleasure, jen je třeba si všecko sečíst dohromady a uvědomit si, s jakým elánem byl film natočen. Konstantní napětí, dá se říci. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Dal bych klidně i odpad, kdyby v tom nehráli mí oblíbenci Pierce Brosnan a Owen Wilson. Naprosto předvídatelná agitka, kde americká rodinka přežije vše, všechny a všechno, kde zlý západ vykořisťuje hodný asijský východ výstavbou infrastruktury a místní nemají jinou možnost, než se vzbouřit a vraždit Američany a střílet po nich z tanku. Běžte do háje s tak falešnými survival filmy, kde nikomu nevěřím nic, ani slovo, ani jeho jednání a kde je jasné, že všichni přežijí. Vietnam rulezz. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Jedu si takhle s rodinou do Su Che Phrde Le prodávat vodovod. To jsou takový trubky ve zdi. Systém je celkem pochopitelný. Když řekneš Ororoch Orebubuch Wotr a zároveň otočíš kličkou na zdi, poteče voda! V Asii to bez kouzel nefunguje. Komu se to nelíbí, ten si na nás zastřílí. Málem jsem to domů nedal... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, hlavne čo sa týka Owena Wilsona, ktorý sa mi už akosi podvedome spája s B. Stillerom a uletenými komédiami. Tu mi však dokázal, že vie zahrať aj vážnejšiu rolu, ba musím priznať, že bol dokonca mimoriadne presvedčivý. Vo filme vlastne dejovo nejde o nič svetoborné, je to tzv. priamy ťah na bránu, v tomto prípade išlo len o to, zachrániť krk sebe a svojej rodine, nič viac. Film má naozaj šialené tempo, akcia s nepretržitým napätím štartuje už po pár minútach a bez prestávky núti diváka strachovať sa o hlavné postavy až do samotného konca. Niekedy je to vážne ťažké, pretože čo sa týka rodinky, je to jedna veľká sympatia, hlavne obe dcéry, tie si získajú diváka takmer okamžite, najmä tá mladšia. Veľká spokojnosť, na nadpriemer toho dobrého bohato stačí. 75/100 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Nie je presne jasné, v akej krajine sa film odohráva. Vo filme je možné nájsť viacero náznakov niekoľkých vzájomne susediacich krajín. Rebeli jednaj rozprávajú aj v thajčine aj v khmérčine, niektoré značky a nápisy sú v khmérčine, niektoré sú zase v barmčine. (Real Tom Hardy)
  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama