Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Šlapalo vše jak mělo a kupodivu i neakční herec Owen Wilson zahrál akční part uvěřitelně a poutavě. Dokonce i mnou na milost vzatého Brosnana docela slušně zastiňoval. Celkově je téma opět velmi aktuální vzhledem k soudobé situaci. Hmatatelný pocit uvíznutí v krabici bez šance na záchranu tomu ještě přidával na napětí a prožitku. Jinaká kultura je jedna věc, ale veřejná zlodějina je věc druhá a zásadní. Bohužel prolezlá světem jak nakažlivý mor - obávám se, že v dnešním pojetí společenské morálky - nevyléčitelný.☻ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Před lety zdrhal Owen Wilson před Srby a teď si hodil to samé v bleděmodrém. Jen Balkánce nahradila jakási asijská svoloč a přibyla manželka s protivnými fakany, kteří útěk značně komplikují. Na začátku jsem sice ocenil, že se šlo rychle na věc a režie nezdržovala nějakou předehrou, ale zhruba po půlce se to utíkání stalo jednotvárným a nudným. Wilson není špatný herec a určitě by se dokázal prosadit i mimo komediální žánr, ale tudy to určitě nepůjde. 30% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Převrat je skvělý v tom, že naprosto realisticky vykresluje situaci, která by v současné době mohla kdykoliv nastat v jakékoliv nahnuté zemi a klidně to nemusí být ani země v Asii. Prostě jednou tam jedete v dobré víře a v tu ránu jste největším nepřítelem státu aniž byste vlastně věděli proč. Přitom na tomto filmu je super i to, že se snaží naznačit, proč vlastně takový převrat vznikl a jak na okolní svět působí globalizace USA. Sice se takovým filmem nic nezmění, ale občas je dobré se na takové filmy podívat a zapřemýšlet nad světem. K tomu mě silně překvapil Owen Wilson, který se opět po hodně dlouhé době objevil v nějakém vážném filmu a opět mě přesvědčil, jak skvělý herec on je. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Miestami celkom napínavé a dramatické (úvod v pred hotelom a v hoteli), no častejšie to pôsobí ako nechcená komédia o milej rodinke s dvoma malými deťmi, ktorá si poradí s tlupou ozbrojených rebelov. Tých viac ako dokončenie prevratu v ich krásnej domovine zaujíma, z nejakého neznámeho dôvodu, práve otecko rodiny, ktorý je bezvýznamným zamestnancom americkej firmy a sú doslova posadnutí túžbou poslať ho pod kytičky. Ak by to malo byť aspoň trochu reálne, tak by film skončil do pol hodinky, ale kto by chcel realitu od US akčňáku, že jo... ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak nečekal jsem, že uvidím někdy Wilsona v survival dramatu a obstál na jedničku !!! Honba za přežití rodiny, před vraždícími maniaky v asijských uličkách má strhující tempo. Wilson si nehraje na žádného hrdinu, pouze se snaží chránit svojí rodinu, což se mu nakonec podaří i díky skvělému Brosnanov, který to kosí jako v Bondovkách. Film dokáže strhnou hlavně díky tomu, že působí realisticky, syrovým dojmem a pořád se děje nějaká vyhrocená akce. Kdo chce drsný napínák na večer, tak je Převrat správná volba......8/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Možný dôvod zmeny názvu filmu z pôvodného "The Coup" (v preklade prevrat), je práve to, že rok po natáčaní v Thajsku v krajine nastal prevrat. (Real Tom Hardy)
  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)
  • Geograficky má děj filmu nejblíže ke Kambodži, jehož hlavní město Phnompenh je po řece Mekong skutečně nedaleko Vietnamských hranic. (Tillia)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama