Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle to zvládl výborně! Nádherný pohled dívat se na anglický venkov, jak se pomalu mění v průmyslovou továrnu, a ukované olympijské kruhy se poté ve vzduchu propojí. I ukázka nejrůznějších hudebních stylů měla šmrnc. Všechny celebrity (David Beckham, Královna, Daniel Craig, Rowan Atkinson atd.) tam byly, takže naprostá spokojenost. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Neznám důvod těch sledování těch z vás, kteří už předem odsuzujete jakoukoliv snahu Dannyho Boyla. Podle mě stvořil naprosto perfektní a koukatelnou show, která se dá považovat opravdu za to nejlepší, co jsem mohl na olympijských uvítacích ceremoniálech vidět. Krásná přeměna prostředí na industriální a průmyslovou Anglii, spoustu doprovodných představení, nádherné efekty a světelná show, která skutečně nemá obdoby. Potěšil Rowan Atkinson, David Beckham, Mike Oldfield, Paul McCartney, David Craig s anglickou královnou ( která se alespoň chvíli tvářila, že se baví ) a i všichni ti, kdo společně uspořádali tuto velkolepou oslavu. Danny Boyle do toho dal všechno a určitě se to vyplatilo. Chybělo už jen fish and chips. THIS IS ENGLAND!!! ()

Reklama

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

"Zahajovací ceremoniál v Londýně byl tedy jednou z nepříjemných lekcí vkusu malým národům, jako jsme my, i nabubřelým mocnostem, jako je Čína, která se vzmůže jen na dutou pompéznost. Tuto lekci ale samozřejmě můžeme brát i pozitivně – jako důkaz, že se lze vyhnout tomu, aby něco tak ušlechtile patetického jako olympiáda mohlo mít zábavný a svěží úvod." (K Fila) Myslel jsem si, že ceremoniál by vždycky o duté pompéznosti nabubřelých mocností, ale Británie asi fakt ukázala, že to tak být nemusí. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Zahajovací olympijské ceremoniály patří k nejsledovanějším "pořadům" na celém světě a Zahajovací ceremoniál LOH 2012 v Londýně, se stal nejsledovanějším odvysílaným pořadem na světě, nikdy nesledovalo u televizních obrazovek či v živém vysílání na internetu tolik lidí jako u tohoto ceremoniálu. Mě se tento ceremoniál velice líbil. Byla zde nádherně popsaná historie celé Velké Británie formou hraného příběhu. Jedinou výtkou je asi způsob zapálení olympijského ohně. Myslel jsem si, že po famózním a emotivním představení nastane epická tečka za tímto ceremoniálem, ale emoce spadli poté co se zapálené "květináče" zdvihli směrem k nebesům a vzpláli. Čekal jsem prostě epičtější zapálení olympijského ohně, ale jinak jsem nadmíru spokojen. | Průměr: 85% (5*) | ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Prekrásny zahajovací ceremoniál olympijských hier, na ktorom si Briti skutočne dali záležať, čo je snáď každému jasné už len z mena režiséra. Danny Boyle odviedol skutočne skvelú prácu, nezabudnuteľné zostanú najmä výstupy Daniela Craiga spoločne s kráľovnou ako Bondgirl a takisto nestarnúci Rowan Atkinson ako Mr. Bean. Jediné, čo sa dá v tomto prípade vytknúť a u mňa na tom celkové hodnotenie aj stratilo jednu hviezdičku, je najmä v druhej polovici ceremoniálu zbytočné naťahovanie, ktoré ma v niektorých momentoch začalo dokonca uspávať. Napriek tomu však organizátorom tlieskam, šou možno veľkoleposť tej z Pekingu nedosiahla, no svojím priblížením sa k obyčajným ľuďom ju jednoznačne prekonala. (80%) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Celkové finanční náklady na olympiádu dosáhly 9,3 miliardy liber, což je přes 300 miliard kč, a to bez jistoty návratnosti investice. (MikeCool)
  • Pro diváka nebyla účast na ceremoniálu levná záležitost, nejlevnější lístky stály 20 liber, což je v přepočtu 650 kč, ty nejdražší pak 2012 liber, tedy více než 65 000 kč. (MikeCool)

Reklama

Reklama