Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

char_t 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zahajovací olympijský ceremoniál, aspoň tedy do současnosti (2012). Už počáteční přerod krajiny během průmyslové revoluce hodně zapůsobil, a ukázky britského humoru (Bond, opravdová královna, Mr. Bean...) nasadily korunu. Taktéž zapálení ohně bylo originální a symbolika okolo samotného finálního ohně byla skvělá. Škoda jen, že zbytek vyplnily méně kvalitní (tím myslím 3-4*) scény, jako postelová scéna, scéna s mobilem... Ne že by to bylo špatné, ale přišlo mi to jako zbytečné natahování. Boyle má skvělý smysl pro detail, v každý okamžik si každý ze stovek herců na place hrál svou roli, bez ohledu na to, že ho nevidí žádný z přítomných diváků a po většinu času ani žádná z kamer... 85% ()

Reklama

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Vyděl jsem to až dneska ze záznamu na netu. Upřímě řečeno nechápu , proč se okolo toho dělá takový povyk. Je mi jasné že každá země chce urvat tu nejlepší pověst " zahájením " OH , ale takovej cirkus okolo ? Trochu moc dlouhé a občas jsem přeskakoval , a tak nějak nevím jestli kdybych byl přímo tam ( jako lajf na stadioně ) jestli bych měl zážitek jiný , ale záznam mě moc nechytl. Danny Boyle , by měl asi zůstat jen u filmu. Slušné 3 hvězdy ( dokážu si představit kde by těch xy milionů udělalo větší parádu ) ()

lillien

všechny recenze uživatele

Byť jsem vášnivým "tv sportovcem" a LOH sleduji náruživě, odmítám z principu hodnotit zahajovací estrády jakýchkoli OH, neboť mi vždy více či méně připomínají buď spartakiádu, nebo berlínskou gay seanci love parade. Spousta tanečků, mávání, promenády v úborech..ovšem k londýnskému zahájení si neodpustím jeden postřeh.Netuším, zda si té drobné epizodky všiml i někdo jiný, ale regulérně pětihvězdový záchvat smíchu jsem chytla ve chvíli, kdy na scénu vstoupila výprava německých sportovců. Jistě, jejich "lůžový" úbor byl taky úsměvný, ale při namátkových záběrech publika najednou detail na stojícího důchodce, který hrdě a zcela zřetelně v nezaměnitelném gestu opakovaně hajluje ke skupině výkvětu bývalé třetí říše..tak tomu říkám zásun:)) škoda, že Míra Bosák asi zrovna čuměl nějaké německé překážkářce mezi půlky, jeho komentář na toho dojčland íbr ales dědka, by mě vážně zajímal:) ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Oh Danny... Nejen že je zde výrazná absence zásadnějších ikon pro britské ostrovy (nepočítám aktuální hvězdičky po kterých nikdo za několik let ani neštěkne), těch pár co se dostaví nenaplňuje ani zdaleka očekávání. A to přitom kupříkladu jeden seriál přímo vybízel o účast. No škoda. Gumový Craig coby prcmrndávač bond, pár nevýrazných štěků a těžké zklamání od mého oblíbence Boylea. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Ještě před oficiálním zahájením her došlo k diplomatickému incidentu, když před zahájením fotbalového zápasu žen mezi KLDR a Kolumbií pořadatelé omylem na světelnou tabuli umístili vlajku Jižní Koreje, namísto KLDR. Hráčky KLDR odmítly k utkání nastoupit, svůj názor změnily až po omluvě pořadatelů. (MikeCool)
  • Pořadatelská země měla právo bez kvalifikace postavit svůj národní tým ve všech kolektivních sportech, které jsou na programu příslušných olympijských her. V roce 2012 v Londýně tak došlo k historickému zlomu, neboť po dlouhých 52 letech z prestižních důvodů postavilo Spojené království svůj fotbalový tým. (MikeCool)

Reklama

Reklama