Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Introvertný mladík Niko ostal bez peňazí i bez vodičáku. Túla sa ulicami Berlína v snahe dať si niekde kávu a na svojej ceste sa stretáva sa rôznymi ľuďmi a necháva sa unášať rôznymi udalosťami, o svojej budúcnosti však nemá žiadnu predstavu. Nekonvenčný portrét mladej generácie režiséra Jana Oleho Gerstera sa stal nemeckým filmom roka 2013. (STV)

(více)

Recenze (65)

Gamine 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbila ta svěží atmosféra Berlína a postava Nika v podání Toma Schillinga. Zvláštní, že tu byl za outsaidera, ale skoro každý, s kým se setkal, byl mnohem divnější a vyhrocenější, než on, což i sám v závěru zmiňoval, Takový poetičtější film, formou příjemný na sledování... ()

creTin 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2012] Zábavný výstřižek ze života jednoho berlínského flákače s extrémně hořkou pachutí. Černobílý film je koncipován trochu jako groteska, sled víceménně zábavných situací vycházejících převážně ze sociální interakce - Niko nedostává řidičák, Niko je konfrontován s holkou, kterou v mládí šikanoval, Niko nedostane v kavárně kafe, protože si místo levnějšího menu poručil prostě jenom kafe. Většina z nich je samostatně zábavná, ale hlavní hrdina z nich vždycky vyjde špatně, jakkoliv se snaží konfliktům předcházet a prekérním situacím se vyhybat. Postavy s bizarními vlastními problémy jsou těmi, kdo sám se sebou dokáže v pohodě žít, nikoliv zdánlivě normální Niko. Když projekce skončila, dlouho jsme se bavili, jestli to byla víc lehká komedie nebo těžší ukázka neudržitelnosti (pro dnešek typického) epizodického života. Kamarádi tvrdili, že: "Život se dá brát s nadhledem, i když jseš v sebevětšim srabu." Závěr filmu mě ale přiklonil spíš k tomu, že jakkkoliv zábavný můžou být střípky, jenom z nich se život poskládat nedá. Asi to jde sledovat oběma způsoby. ()

Lemra_Deina 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení 52nd KVIFF, černobílé provedení jen dokreslilo silný dojem z příběhu, který nebyl nijak extra obsáhlý, zato však myslím přesně popisoval chlapcův zhýralý život, kdy se pouze potloukal a otchovy peníze určené na školu utrácel za alkohol, cigarety a litry kávy. ()

Související novinky

Once Upon a Time in Vary

Once Upon a Time in Vary

14.07.2012

S doznívajícími tóny pofestivalových projekcí ve vybraných pražských kinech pomalu opadá i nostalgie, se kterou jsme se mnozí před pár dny loučili s atmosférou Karlovych Varů. S filmovými prázdninami… (více)

Reklama

Reklama