Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka Marie žije v malé ospalé vesnici a sní o úniku ze všední reality. To jí umožní americký miliardář, který tudy projíždí a chce se s ní oženit...
Film ROZMARNÁ MARIE patří k nejméně zdařilým veselohrám slavného režiséra Philippa de Brocy a rozhodně nesnese srovnání s jeho mistrovskými kousky z předchozích a následujících let. Kritici filmu vyčetli jednoduchost postav a nedotaženost slibných vtipných momentů. Na druhou stranu za pozornost stojí pár scén a především celková atmosféra poklidně žijící vesnice se svými ležérními obyvateli. Přestože se komedie točí kolem případného sňatku Marie (hrála ji tehdejší režisérova partnerka Marthe Keller), ta není hlavní postavou; více pozornosti na sebe strhávají například Philippe Noiret nebo François Périer. Přes standardně kvalitní herecké obsazení a renomé režiséra se film ROZMARNÁ MARIE nedokázal prosadit ani ve své době. (argenson)

(více)

Recenze (7)

štísko 

všechny recenze uživatele

Dal bych tři plus. Jestli se nepletu tak Marie nechtěla odejít, tak ji ten miliardář přestěhoval do Ameriky i s vesnicí kterou pak provozoval jako skanzen. A vydělal na tom slušný prachy. Na to bych se rád zase podíval. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tahle rozmarná i rozervná komedie sice vypráví o Marii v podání krásné mladé Marthy Keller (kterou je ostatně zajímavé vidět v podobně rozpustilé poloze, než se proměnila v drsnou teroristku ve Frankenheimerově Černé neděli), ale v první řadě mě zde bavily výrazné mužské postavičky učitele, hudebníka a vesnického nápadníka v jedné osobě Philippa Noireta a otce – fanatického komunisty Jeana-Pierra Mariella. Film má poměrně svižné tempo, velice příjemnou atmosféru vesnického prostředí, řadu zábavných situací, nápadů a vtipně stylizovaných scén či dialogů. Někdy tedy jsou ty nápady až lehce praštěné, např. přestěhovat celou vesnici přes oceán i s trojicí pánů na lavičce, to se jen tak hned nevidí. :-)) Ale zároveň mě to právě touhle stylovou poetičností (která se tady podle mě De Brocovi povedla rozhodně líp, než v předchozím kousku Tahat ďábla za ocas) dokázalo dostatečně zaujmout i bavit po většinu času a připadalo povedené i originální. Včetně onoho nesmírně hravého nádechu plného fantazie, na jejichž vlnách se ponáší celý absurdní romantický příběh se dvěma alternativními koncemi. [75%] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vystudovane filmove teoretiky - elitari vycitali fiilmu jednoduchost postav a nedotiahnutost slubnych vtipnych momentov. Mno jo, a ja im dodam dalsi palebny arzenal :Ospala dedina a unik zo vsednej reality znamena ze postavy zase konali plocho, bez kuska vnutornej psychologie, kamera necumela bez pohnutia tristvrtehodiny do jedneho bodu, reziser len varil uz 1 000x prevarenu vodu. Dalej tam chybal bez debaty rozorvany vztah muza a zeny, dalej chybala metafyzicka polarizacia ludskeho vnutra a nemozno obist ani konflikt emocii a logiky a reziser sa zabudol vynadrit ku komplexnosti ludskej duse. Zena sa neodputala od muza, zena sa neodputala ani od zeny a muz sa neodputal od muza, zena sa neodputala od srnky a muz sa neodputal od vlka ..... ci muz mal vlka, ani neviem, a po projekcii mi to je jedno. Je to vsetko, alebo som zabudol nejaku tu picovinu z filmovej teorie , vy premudrele prechytrale tlchuby? 20 % ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Milionář z Ameriky s příznačným jménem MacPower... Jakou ale může mít šanci proti šarmu Philippa Noireta s dýmkou v ústech? ()

garry 

všechny recenze uživatele

Otec Marie, komunistický starosta, každé ráno vystříhá ze všech novin články o USA než je rozdá občanům. Asi tak. ()

Reklama

Reklama