Reklama

Reklama

Sword Art Online - Alicization

(série)
  • USA Alicization
Trailer 2
Japonsko, (2018–2019), 10 h 23 min (Minutáž: 25–48 min)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Nobunaga Šimazaki, Jošicugu Macuoka, Haruka Tomacu, Ai Kajano, Akira Išida, Ajahi Takagaki, Hiroki Jasumoto, Mijuki Sawaširo, Rina Hidaka, Kóiči Jamadera (více)
(další profese)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Kirito se nevědomky ocitá v neznámém virtuálním fantasy světě. Na nic si nepamatuje a zjišťuje, že nemá ani možnost se z tohoto světa odhlásit. Až při setkání s chlapcem Eugeem si začne matně vybavovat několik let staré vzpomínky, kdy jako dítě dováděl s Eugeem a ještě jednou dívkou jménem Alice. Kdo je Alice a kde se Kirito nachází? (Scalpelexis)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (16)

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O prvních dvou SAO sériích mám docela vysoké mínění, přesto - nebo možná právě proto - jsem se tomuhle pokračování dlouho vyhýbala. Po ne úplně povedeném filmu, který byl jen prozkoumáváním slepé uličky zabarikádované fanservisem, jsem totiž vážně pochybovala, že by autor těchto příběhů mohl přijít ještě s něčím smysluplným. První polovina návštěvy Underworldu se ovšem tváří jako docela lákavý návrat k původním kořenům – tedy pokud ignorujeme částečně nesmyslnou zápletku z reálného světa včetně všech těch technoblábolů o kopírování duší. Konečně tu zase máme Kirita uvízlého v podivném herním světě, připraveného o tradiční nalevlovanost i harém a donuceného plnit nějaký neznámý quest. A nejpříjemnějším bonusem je, že tentokrát má pro změnu vedle sebe parťáka, kterému se také dá bez problémů fandit. (I když bez dramatického zachraňování nějakých těch holčin se to samozřejmě neobejde.) Naznačovaná tajemství vyvolávají mírnou zvědavost a skoro až do konce to celkem slušně šlape. Velké finále ovšem zbytečně ujíždí sem tam na houbičkách, sem tam na nezvládnuté erotické fantazii a závěrečný cliffhanger je už jen přípravou na brutální sešup ze svahu diváckých očekávání. Zvláštní také je, že jak kresba, tak celková dramaturgie jsou o úroveň horší než u druhé série. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[Shlédnuto 17 epizod, drop] Každý, kdo mě trochu zná, tak ví, že SAO je rozhodně jeden z titulů, který má u mě speciální veřejný pranýř. S komicky natuněným názvem dostáváme další arc online Boha, pana beatera Kirita..a ono to kupodivu není tak hrozné. Minimálně zpočátku, dokud se to před náma promenádovalo jak nafoukaný vědec, který všechno ví, ale ve své pýše Vám to rád všechno vysvětlí. Úvod je totiž překvapivě komplexní a zdůvodnění existence virtuálního světa má pro mě poprvé hlubší opodstatnění. Vysvětlivky jsou sice pro mladší jak porozumět hebrejštině a i mně to moc neřeklo/smyslu nedalo, ale mělo to punc vnitřní jistoty a směru. To je záhy rozprášeno od cca 7. dílu, kdy se reflektory v rámci SAO zákonitostí opět stočí jen na Kirita a jeho ctnostná dobrodružství ve virtuálním světě, které mají nádech povrchní vznešenosti a mírně předstírané dospělosti. Určitě vítám charakternější přístup Kirita, který se chová uvědomněle a je mentorem nejistého a nevinného Eugea, ale jisté patetičnosti (kytičky, Aincrad style, depresivní úroveň špatňáků) a sterilních pocitů z oné podívané jsem se nemohl vyhnout. Co nejvíce ostrouhalo na úkor snahy o intelektuálnější podívanou je největší doposavadní devíza značky: Souboje. Byl bych totiž hodně mírný, kdybych to vůbec "souboji" nazval, jelikož to je doslova pár pokřiků pro nic. Faktická délka oněch šarvátek je totiž kolem 5 vteřin (a dalších 5 minut řevu, soustředění, zpomalovaček, vzývání Boha přátelství) obsahujíc 2 švihy a buďto nastane únava materiálu, únava postavy anebo do boje vstoupí externí entita, která vhodně souboj ukončí. Decentně řečeno: K vzteku. A když už jsem došel až k očekávánému dílu s jistou osobou, abych pouze zjistil, že se tváří jako budoucí klíčenka do Kiritova harému, nastal zákonitý schluss, protože pro mě neexistoval už žádný důvod s touto nudou pokračovat (s přihlédnutím, že to má mít kolem 50 dílů). Oceňuji, že se SAO pro jednou pokusilo přidat na hloubce příběhu, jenže tím pouze dosáhlo efektu, že se mu nezdařilo nic pořádně, jen vše v stydlivém, šedém průměru vyjma precizní vizuální stránky. Objektivně za 3*, u mě osobně silné 2*. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím kde začít. Gay romance mezi Iritem a Jůdžínem, 1/4 série o kácení stromů, 2 bit*ches které musí být znásilněny, aby se příběh někam posunul, nekonečné schody, logika hadr, Palice dum as hamster... Alespoň Zasune, Iritova dívka, se zde povedla. Chybí v 95 % všeho. Jen dobře. Zkrátka: vycucávají tématiku bez toho, aniž by něco nabídli. Souboje, hudba, postavy, vše je nehorázná nuda. To i GunGejl onlajn, i ten růžovej králík, byly zábavnější. Tohle je jen o dvou homo-nehomo, kde jeden z nich je "počítač" a jejich cesta za nahou antagonistkou. To jen tak někdo nevymyslí. Má to v názvu Sword Art Online? Tak to musí být automaticky pecka... Dual Guillotine 20% ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám trocha problém zhodnotiť či táto séria bola lepšia ako vlastne druhá séria SAO možno dokonca aj hej teda ako vždy minimálne oveľa lepšia ako druhá polovica SAO season 2. Čo ma zaráža ono je to vždy ako cez kopirák. Tento krát veľmi pekný nový svet a naozaj sympatická nová hrdinka, nový nepriatelia a do istej miery aj nový režim, ktorý treba buď prerobiť, alebo úplne zvrhnúť, lebo z pohľadu ľudí to nedáva zmysel, aby bol niekto bez slobody haha. Koncept SAO teda zostáva zachovaný, ale obliekli sme mu nový kabát, dali iné legíny a nové postavy. Staršie postavy okrem Kirita sme trošku dali do úzadia a vytvorili sme nový pekný svet. Niečo ako keby dáme Ash Ketchuma medzi nových pokémonov. Za mňa nový svet funguje obstojne a aj nové postavy, lebo si medzi nimi nájdete svojich obľúbencov a dokonca funguje aj boj proti nelogickému, teda vlastne logickému systému v tomto prípade haha. Za mňa obstojné pokračovanie trocha zabudnutej série SAO. ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou polovinu prvního actu (pro ty co nevědí tak Alicization bude rozděleny na dva acty) a narovinu musím říct, že tohle je po úplně prvním SAO snad nejlepší nabídnutý pokračování co bylo. Po šílenejch GGO, neustálýho zachraňování Asuny a jinejch naprosto cringe věcí tu je konečně něco originálního. Kirito není konečně zachránce všedního dne, ale konečně dostal na budku, s čímž se musí poprat celá jeho parta. Prostor v příběhu i pro postavy z původních sérií taky potěšil. ()

Galerie (528)

Zajímavosti (2)

  • První ze dvou úvodních písní „Adamas“ nazpívala zpěvačka LiSA. Tu druhou „Resister“ nazpívala zpěvačka ASCA. (CarnTheNunya)
  • První ze tří závěrečných písní „Iris“ nazpívala zpěvačka Eir Aoi. Druhou „Forget-me-not“ nazpívala zpěvačka ReoNa, která též nazpívala i tu třetí, „Niji no Kanata ni“. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama