Reklama

Reklama

Drogová válka

  • Čína Du zhan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh neúnavného tažení protidrogové jednotky s cílem eliminovat vlivné seskupení výrobců a překupníků drog. K zasazení vítězného úderu má přispět čerstvě zatčený vlastník kokainové továrny. Pod hrozbou trestu smrti spolupracuje s policií na odvážném plánu na dopadení zbývajících členů drogového kartelu. To, co se zpočátku jeví jako chaos, vykrystalizuje do promyšleného příběhu a vědomé hry s diváckým očekáváním. (Fresh Film Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

bourec 

všechny recenze uživatele

Pitomost.Vod doby,co Hong.kong patří pod posranou Čínu,tak nějak schudla ta jejich filmová tvorba,Johnny Too je asi tim hlavnim autorem v týhle době.Drogová válka začíná slušně,dvacet minut u mě živila naději na drsnou,dynamickou,akcí prošpikovanou podívanou,ale to sem asi zapoměl na čtyři filmy rejžy z nedávný doby,který do jednoho stály za hovno.A tak se pak postupně z filmu stala jen průměrná báchorka,na který bylo vidět křečovitá snaha autora bejt realistickej,prásknout do toho trocha festivalovýho umění,prostě točit jinak.A závěrečná přestřelka?Třešnička na dortu to rozhodně nebyla.50%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Přesměrování na východ se z hlediska detektivního žánru povedlo, fakticky mě film chvílemi bavil, ale v konečném součtu jsem již zažil vydařenejší krimi počiny. Zajímavě pojatá zápletka s chyceným záporákem, jenž pomáhá policejním jednotkám, měla něco do sebe, ale chyběla mi zde větší gradace. A také jsem se tolik nesžil s postavami, tudíž mě jejich skoro vždy ne moc šťastný osud tak nezasáhl, jednoduše mi to bylo jedno. Jak jsem již říkal, tak napětí se dostavilo, to bych filmu křivdil, ale od takového tématu čekáte pořádnou emocionální dávku. Toho jsem se ale nedočkal. Po stránce akční se zde najdou pouze dvě sekvence, z nichž ta první docela slabá. Co ale film vytahuje z průměru a patří mezi jediný aspekt, který si z filmu budu pamatovat navždy, to byla závěrečná, skoro dvacetiminutová přestřelka, jež nabídla slušnou akční podívanou, kde se kulkami nešetřilo a hlavně nemrhalo (takový kill count, fakticky nestandardní). Závěrečný twist v příběhu mě překvapil, ono to ale jinak vymyslet možná ani nešlo. Za dva hlavní představitele a luxusně nasnímanou přestřelku filmu dávám 68 % ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se jednou bavil s jedním filmofilem a on mně říkal u Asie si musíš na csfd vždy odečíst 10% z celkového hodnocení a pak se to bude blížit realitě. Faktem je, že tak před 10 lety na csfd byla nskutečně silná komunita asijských filmových fanoušků, kteří mydlili všemu asijskýmu vysoký hodnocená hlava nehlava. To mně už po několikaté vyslovuje hodnocení u asijských filmů se kterým nemůžu souhlasit. Film je vyprávěn neskutečně zmatečně, finalová přestřelka mně připomínala jeden díl Bláznívý střely, nejen že nebylo zcela jasný kdo je gangster a kdo policajt, ale ještě tam po sobě stříleli na souložící vzdálenost, dvakrát, třikrát. Jak by řekl náš slovenský obviněný premiér "sorry jako" . ()

castor 

všechny recenze uživatele

Naštěstí chybí mdlé asijské emoce a naopak se před námi předkládá syrový a pochmurný příběh, který nestrhne, ale ani nijak nenaštve. Mnohdy dokonce připomene francouzskou žánrovou školu. Finální přestřelka s nesmrtelnými postavami je docela působivá i stylová. Asijská akční produkce jde nicméně v posledních letech celkem mimo mě, obávám se tedy, že to Drug War příliš nezmění. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

!!! ---- SPOILER ---- !!! Neviem, či by to bez toho finále, ktoré toľkým divákom vadí, dávalo zmysel. Tak intenzívne natlakovaná hra na mačku a myš len ťažko mohla dopadnúť inak. Skrátka už toho všetci mali dosť, tak do seba vyprázdnili zásobníky. A aj pre mňa, ako diváka, to bola neskutočná... no, určite úľava, ak už sa zdráham napísať, že katarzia. Plne som im v danej chvíli rozumel, mal som taký pocit. Neskutočná jazda ten film, bez zbytočnej, čo i len jedinej stotiny sekundy, plne funkčná, zdrapí, nepoľaví a dovedie presne tam, kam to má v pláne... Zážitok! ()

Galerie (97)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v okolí mesta Tianjin, ktoré sa nachádza na severovýchode Číny. (MikaelSVK)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno