Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nekompletní mančaft četníků je od tohohle dílu o hvězdičku slabší, nic nepomůže ani mimozemská invaze, která si na rozdíl od amerických představ vybrala o mnoho krásnější místo pro návštěvu. Dvakrát v životě jsem si přál být policajtem a v obou případech za to můžou Četníci. Dost možná to byla právě ta líbací scéna na pláži, která ve mně kdysi probudila zálibu zvanou slabost pro krásné holky. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipné pokračování četnické ságy, které vtipně reagovalo na vlnu sci-fi filmů. V hlavní roli opět hlavní strážmistr Ludovic Cruchot (Louis de Funés). Samozřejmě nemůže chybět rotmistr Gerber (Michel Galabru). Bohužel už chybí strážníci Merlot a Fougasse. Zůstali pouze Tricard (Guy Grosso) a Berlicot (Michel Modo), ale ti byli vždy méně výrazní. Doplnil je Taupin (Jean-Pierre Rambal) a především Beaupied (Maurice Risch). A ani partnerku v tomto díle neměl stejnou (Marie Mauban). Jinak četníci bojují proti invazi bytostí z vesmíru. Sice přicházejí v míru, ale jejich zdánlivá nezničitelnost a schopnost měnit podobu a také strach z neznáma donutí četníky k akci, která trochu srandovně krkolomným způsobem vede k vítězství. A Cruchot prchající před chycením od svých kolegů a přestrojený za jeptišku je velmi povedená pasáž. Film také vtipně reaguje na rostoucí a masivnější podíl reklamy v normálním životě. Stále kvalitní zábava o četnících. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Četník ... myslím, že měl zůstat v výslužbě - když už tam jednou byl. Jenomže nezůstal - a v tom je právě ta potíž. Co si budeme nalhávat: NENÍ ve formě. Potácí se od scény ke scéně, marně hledá tu pravou četnickou tvář - a jeho problémy s vlastní identitou rozhodně nezpůsobili mimozemšťané. Příběhu nijak nepomáhá částečná obměna osazenstva četnické stanice ani přeobsazení poměrně klíčových rolí manželek neohrožených strážců zákona. Celá ta záležitost s nenadálou návštěvou z vesmíru je zkrátka víc než problematická - bylo by lepší, kdyby jí četníci a vůbec všichni obyvatelé Saint Tropez zůstali ušetřeni. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo 8 let, patřili "Četníci a mimozemšťané" k mým nejoblíbenějším komediím, ufouni mě příjemně děsili a komisař Cruchot se svou squadrou inteligentů v uniformách mi notně lechtali bránici situačním humorem. Z tohohle druhu srandy jsem naneštěstí nebo naštěstí časem vyrostla, ne až tak dávná repríza mi na tvář připlácla nostalgický úsměv, ale na škytavku ze smíchu ani k úniku moči nedošlo. Přihlédnu-li tedy k oběma dojmům - k perfektnímu dětskému i průměrnému dospěláckému-, vylezou z toho velmi solidní 3 hvězdičky. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Talíř, talíř, viděl jsem ho, takhle velikej!!!............ Klasika, spousta gagů, srandy a vtipných dialogů. CITÁT - Já ho viděl! Dělal píp,píp,píp.............. Funes v převleku jeptišky je naprosto nádhernej. CITÁT - Ukrad mi plechovku oleje........ Nádherná je scéna okolo 70 minuty. Dunění hlav a nošení čepice kšiltem dozadu. Tato scéna vyvrcholí kropením obyvatel. CITÁT - Vlezou do talíře a .... cvak.......... Protože se jedná o náročnější trikovou komedii musíme tvůrcům alespoň trochu odpustit tu slabotu v tricích. Humor z předešlých příběhů tu stále zůstává. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • V roku 2006 sa populárny francúzsky spevák Bénabar zmienil o tomto filme vo svojej piesni "Le Dîner". (Arsenal83)
  • Mimozemšťané jsou zde charakterizováni jako roboti s kovovou kostrou, lidsky vypadajícím obalem a schopností měnit podobu a hlas. O pět let později se objevil podobný typ robota (T-800) ve filmu Terminátor (1984). (Jan.Kanak)
  • K natáčení byly zapotřebí dva létající talíře mimozemšťanů, jeden v „životní velikosti“, druhý o průměru asi 1,20 m – pouze pro natáčení jeho pádu v přístavu Saint-Tropez. (dopita)

Reklama

Reklama