Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pseudointelektuální kecy o lidové zábavě hodˇme do koše - má to být snad zábava pro slony? Scénář je v porovnání s prvními díly poněkud infantilní, ale v tomto stále nepřekonává "Mimozemšťany" a i když narativ kulhá na obě nohy zdárně to kompenzuje řemeslně dokonalá režie.  Jacques François ve své typické vedlejší roli nikdy nezklame - vlastně docela nedoceněný herec. Závěr je jednoznačný: stále je to Louis de Funès a to sakra i po 40 letech znamená něco vyjimečného. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Definitivně poslední díl série už se potácí skoro u dna, ale i z něho ho dokázaly "pamětnící" z minulých dílů vytáhnout. Po šesté už neočekávejte nějakou příliš originální zápletku, ani množství gagů. Jean Girault se už sice ani nedožil premiéry, ale odvedl celkem dobrou práci. Jde o to, co jste ochotni poslednímu dílu odpusit, vše je na konkrétním divákovi. Louis De Funés se ale rozloučil ze ctí, z rolí, s kterou byl nejvíc ztotožňován. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl četnické série. Samozřejmě opět chybí řada herců z prvních 4 dílů, ale ty v tomto díle nahradily četnice. A nebylo to zas tak špatné, ale už se tu vyskytlo pár fakt špatných scén (např. když se Cruchot povyšoval nad Gerbera). Navíc na Funésovi už bylo vidět, že věk nezastaví, už byl prostě starej. V tomto díle se nám vrátila také jeho žena Claude Gensac, ale to jak se mi ve třetím díle líbila, tak tady byla příšerná. Příběh byl trošku podobný jako v prvním díle, tvůrci se vrátili ke kriminální zápletce. Ono kdybych to hodnotil jako samostatný film, tak bych dal možná o hvězdičku více, ale když to porovnám s předchozími díly, tak tohle je jasně nejhorší díl série. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 3* Kdo by neznal Louis de Funèse jako četníka ze Saint Tropez? Otázka je samozřejmě pro dříve narozené, pro které to před sametovou revolucí byla jedna z nejznámějších a nejčastějších zahraničních postav televizní obrazovky, a to i kvůli dabingu Františka Filipovského. Francouzské bláznivé komedie byly oblíbené a my starší na nich vyrůstali. Proto není divu zdejšího vyššího hodnocení. Z dnešního pohledu po obsahové stránce samozřejmě nepřinášejí nic světoborného, ale byl to únik od každodenní reality. Prvnímu dílu a mému nejoblíbenějšímu dílu o mimozemšťanech nechám nostalgické čtyři hvězdičky a ostatním, které jsem viděl několikrát, přiřadím o stupínek horší známku. Možná si je časem zopakuju, ale tím pádem budu už kritičtější. Takže zatím takto. [ PŘÍBĚH1 /// SMYSL0 /// ATMOSFÉRA2 /// TEMPO2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA3 /// ART0 /// STYL1 /// CASTING2 (3*MAX) ] ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Kvalita od prvního dílu série opravdu hodně klesla, ale já celou sérii beru jako nenáročné komedie, a tak ani proti Četnicím nic nemám. Sice už se dost fórů opakuje, některé jsou trapné, ale Funés a Galabru to pořád ještě táhnou a dobré momenty se ve filmu najdou. A četníci se zde setkají asi s nejnebezpečnějšími zločinci v celé sérii. Pobavit to stále dokáže. Podpis Mozek. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Michel Galabru o zvláštnosti režisérskej pozície v súvislosti s týmto filmom prehovoril v roku 2010: „Zatiaľ čo film by nemohol byť dokončený bez Louisa de Funèsa, pokojne sa dokončil bez svojho režiséra. V tom je krutosť tohto povolania." (Arsenal83)
  • France Rumilly, ktorá hrala vo všetkých šiestych častiach série o žandároch mníšku Clotildu, v skutočnosti získala základné vzdelanie v kláštore. (Raccoon.city)
  • Louis de Funès (Cruchot) nabídku na nový díl série rád přijal, přestože se mu nápad s četnicemi už od začátku nelíbil. Ostatně si sám uvědomoval, že jejich představitelky nemají jiné přednosti než svá těla. Ale natáčení si poměrně užíval, až do chvíle, než tragicky zemřel jeho velký přítel a režisér série Jean Girault. Poté se začalo uvažovat o tom, zda má cenu v natáčení pokračovat. Ale nedalo se nic dělat, snímek už spolykal mnoho peněz a musel být dotočen. Režie nebyla předána Funèsovi, ale asistentovi Tonymu Aboyantzovi, který se na sérii podílel už od prvního dílu. Film opravdu dotáhl do konce, ale dobrá nálada při natáčení byla od smrti Giraulta ta tam. Funès byl melancholický, tiše meditoval nad smrtí svého přítele. Film už ho vůbec nezajímal, což u něho bylo nezvyklé. Tonymu sem tam radil, ale když padla poslední klapka, tak si všichni oddychli, že to mají za sebou. Zbývá už jen dodat, že film v kinech kasovní úspěch nezaznamenal. (Pierre)

Reklama

Reklama