Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

bloom 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek podotýkám, že jedna hvězdička je tu proto, že se jedná o poslední film Louise de Funése. Chyba je už v námětu s četnicemi a pánové Grosso, Modo a Rish už byli také trochu staří... Patrcik Préjean se objevil i v Cirkusu Humberto, ale v nevýraznosti svého "výkonu" překonává i Jeana-Pierra Rambala z předchozího dílu. Na druhou stranu se natáčení neneslo v zas tak veselém duchu jako ta minulá. Jean Girault totiž během natáčení zemřel na infarkt a film za něj dokončil jeho celoživotní asistent Tony Aboyantz. Jacques Vilfrid přesto napsal ještě jeden díl o cestování v čase s názvem Četník u Waterloo. Ale kdo ví, jestli by to nebylo ještě větší Waterloo... ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Definitivně poslední díl série už se potácí skoro u dna, ale i z něho ho dokázaly "pamětnící" z minulých dílů vytáhnout. Po šesté už neočekávejte nějakou příliš originální zápletku, ani množství gagů. Jean Girault se už sice ani nedožil premiéry, ale odvedl celkem dobrou práci. Jde o to, co jste ochotni poslednímu dílu odpusit, vše je na konkrétním divákovi. Louis De Funés se ale rozloučil ze ctí, z rolí, s kterou byl nejvíc ztotožňován. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasim s některejma komentářema, že by na Funésovi nějak bylo poznat, že už na tom neni zrovna nejlíp. Podle mě vypadal, že je pořád plnej života. Skoro se až nechce věřit, že půl roku po natáčení umřel. Ale samotnej Funés film neudělá. Ostatní "četníci" mi naopak připadali, že už je ten 6. díl snad ani nebaví. No možná ještě Maurice Risch do toho přines trochu života (pro něho to byl teprve 2. díl, ve kterym hrál). Jinak je to všechno jen opakování toho, co bylo v předchozích dílech a už to nemá "šťávu". Co se taky dá čekat od 6. dílu, když všechny díly jsou pořád na jedno a to samý téma? Snad jedinej originální a povedenej fór, na kterej si vzpomínám, byla ta oslavná báseň, co musel recitovat Michel Galabru. Jinak nic moc. Nutno dodat, že film ani nesklouzává nikam k trapnostem. Koukat se na to dá, ale podle mě je lepší sáhnout po některym z přechozích dílů. 45% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Filmu hlavne neprospieva, že Louis de Funès nevyzerá veľmi zdravo. Tento diel už vyjsť nemusel, netvrdím že škodí celej sérií ale čaro žandárov je preč, nová stanica, nový počítač, nové spolupracovníčky, všetko je veľmi nové a to nebol dobrý ťah. Ani herecké výkony nie sú to, na čo som bol zvyknutý, toto si proste môžete aj nechajte ujsť a budete mať na žandárov lepší názor. Úplne to nezatracujem, ale všetkého veľa škodí. Žandárky sú celkom pekné, takže aspoň na to sa dá pekne dívať. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nevtipná scenáristická ubohost, která je sexistická a trapná. Děj je zcela stupidní, postavy četníků se chovají jak diletantští idioti a duo Funès & Galabru se herecky pitvoří způsobem, který je téměř nedůstojný těch zasloužilých pánů. Tenhle film je naprostá sračka hranicí s odpadem, která neměla nikdy vzniknout - je to velmi tristní tečka za celou sérií. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Hlavný gangster, ktorý stojí za únosmi, sa pohybuje na invalidnom vozíku, pretože nemôže chodiť. Ale zhruba v 75. minúte, keď sedí na gauči a rozpráva sa s Cruchotom (Louis de Funès), je zreteľne vidieť ako bez problémov pohne oboma nohami. (AxelWers)
  • Michel Galabru o zvláštnosti režisérskej pozície v súvislosti s týmto filmom prehovoril v roku 2010: „Zatiaľ čo film by nemohol byť dokončený bez Louisa de Funèsa, pokojne sa dokončil bez svojho režiséra. V tom je krutosť tohto povolania." (Arsenal83)
  • Když Cruchota (Louis de Funès) vyhodí u policejní stanice, má na spodní části uniformy špínu. Ve scéně, kde se jde převléknout, má ale uniformu čistou. (SONY_)

Reklama

Reklama