Reklama

Reklama

Cirque du Soleil: Vzdálené světy 3D

(divadelní záznam)
  • USA Cirque du Soleil: Worlds Away (více)
Trailer

Magické putování cirkusovým světem Cirque du Soleil po jejich fantastických show počínaje KATM, přes „OTM" až po THE BEATLESTM LOVETM a ještě dál! Filmoví vizionáři James Cameron (Avatar) a Andrew Adamson (Shrek) vás zvou na působivé filmové dobrodružství, jaké jste ještě neviděli! Skákejte, létejte, plavte a tancujte se členy legendárního cirkusu Cirque du Soleil a staňte se spolu s nimi průvodci mladé dvojice při jejím „kouzelném putování"* do vzdálených světů za hranice veškeré fantazie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (38)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgie! Další ze snímků, u kterých jsem se málem počurala blahem. Kdybych to viděla ve 3D, nebylo by to "málem"... a vidět Sluneční cirkus naživo - to bych tím blahem asi rovnou umřela. Skvělá hudba, neuvěřitelné fyzické výkony, nádherné kostýmy a to poetické pojetí - dokonalost sama! Nikdy se mi nestalo, že bych bulela u filmu bez děje... až teď. Paráda! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* s náladou na něco příjemného, estetického a u čeho můžu vypnout mozek jsem si vybral v televizi záznam z představení Slunečního cirkusu. Toto slavné seskupení si udržuje po celou dobu vysokou úroveň, kde skloubí výborné akrobatické umělce do lehkého příběhu a zaobalí emotivní hudbou. V rámci svého žánru neznám na choreografii lepší a ani tohle mě nezklamalo - 3D mě nezajímalo a to si třeba užiju, až si někdy našetřím na jejich živé vystoupení ;-) [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: X /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 3 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ta jednoduchá love story, která se táhne celým filmem je vlastně zhola zbytečná, jen nás provází výběrem nejlepších čísel z několika představení Cirque du Soleil. A to jsou samozřejmě příklady mistrovské akrobacie, choreografie i dalších vyspělých technologií. A když se nakonec Erica Linz jako Mia konečně setká se svým vzdušným akrobatem, je z toho parádní vzdušný duet na závěr. Něco mezi akrobacií a baletem. Škoda, že to u nás nešlo do kin... ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Jelikož je to moje první setkání s Cirque du Soleil a nemám s čím porovnávat, tak moje celkové dojmy z Worlds Away byly vesměs pozitivní. Všechno bylo tak nějak kouzelné a nové a barevné a veselé a smutně nostalgické a v mnoha případech až dechberoucí. Celou dobu mě ale strašně mrzelo, že se toho v určitých chvílích v záběru dělo neskutečně mnoho. Do té míry, že jsem nebyla schopná pořádně sledovat vlastně nic a měla jsem pocit, že mi toho spousta uniká a že bych se na to musela podívat tak desetkrát, abych byla spokojená a "v obraze". Tudíž si myslím, že méně by tu často bylo více a nerozumím tomu záměrnému přehlcení diváka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Těžko můžu něco vytknout scéně, ta je nápaditá, skvěle využívá kostýmy, mechanismy i akrobacii, ale problém je tentokrát v hudbě. První poloviny, asi trochu delší polovina filmu, disponuje hudbou etnickou, až chorální, a pak najednou bum! The Beatles. Tohle bylo nečekané a trochu nemístné. Vůbec se to k tomu nehodilo. Miluji písně Beatles, ale tady jsou použity trochu zbytečně. Předpokládám, že se jedná o odkaz na show "Beatles LOVE", kterou má Cirque také ve svém repertoáru, ale tady to s první polovinou prostě působí rušivě. Doufám však, že s "Beatles LOVE" se Cirque opět podívá i k nám, když už jsme tu měli Michaela Jacksona. Největší vinu na neúspěchu filmu však nadále dle mého nese režisér, který prostě nezvládl svou práci a nechal se opájet akrobatickými kousky, aniž by do nich přidal i něco svého, něco navíc. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • V některých chvílích se film natáčel i ve výšce 15 až 30 metrů. (Neffy)
  • Na 3D natáčení se podílel James Cameron s firmou CAMERON | PACE Group. Cameron zároveň byl i výkonným producentem. (Neffy)
  • Andrew Adamson inspiraci čerpal z klasik jako je Fantazie (1940) z dílny Walta Disneye, Alenka v říši divů (1951) od Lewise Carolla, Čajkovského "Labutí jezero" či jeho vlastní osobní zkušenosti ze sledování pojízdného cirkusu v Mexiku v roce 2000. (Neffy)

Reklama

Reklama