Reklama

Reklama

Angliština Engliština

(festivalový název)
  • Indie English Vinglish (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Shashi (Sridevi) je vzorná manželka a matka dvoch detí, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaoberá výrobou typických indických sladkostí - laddu. Pre svoju rodinu sa však denne stáva terčom vtipov a kritiky kvôli tomu, že nevie po anglicky. Shashi bola totiž vychovávaná v tradičnom konzervatívnom duchu a tento nový jazyk, ktorý sa v Indii používa čoraz častejšie, nikdy príliš nepotrebovala. Avšak časy sa menia aj v tradičnej krajine ako je India a Shashi tento nedostatok na sebe začína pociťovať. Jej problémy vyvrcholia cestou do New Yorku, kde sa má konať svadba jej netere. (lilina133)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (50)

italka63 

všechny recenze uživatele

Takové milé, velmi půvabné, pohlazení pro duši a oči. Krásná Shashi v Indii, se svojí rodinou, úspěšným manželem a dětmi, je brána tak trochu jako inventář rodiny, co funguje jako perpetuum mobile, čili jsem tu furt a makám pro všechny, to je přece normální. Miluje svoji rodinu ale cítí, že se vkrádá nespokojenost a lítost, zvlášť když dcerka tatínkův přístup zdatně odkoukala. Do toho přijde pozvání na svatbu z New Yorku od své neteře a let prvně v životě sama je křest ohněm, zvlášť když anglicky vlastně neumíte. Trapné situace ji donutí se zapsat na měsíční kurs angličtiny, kde je osazenstvo vskutku mezinárodní. A ten krásný úsměv Francouze...Jak říkám , pohlazení pro duši ...Máte oči jako dvě kávové kapky na bílé mléčné pěně... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,862,086Tržby Celosvetovo $9,886,679 ▐ Príjemný film, miestami správne uvoľnení, ktorý si vie občas aj utiahnuť z určitých vecí, prípadne občas príde aj na vypäté situácie. Máme tu prevažne klasické životné situácie, zasadené do prostredia veľkomesta. Kde príde človek neznalí prostredia ale i domáceho jazyka a sledujeme ako si počína ako sa zdokonaluje, či vynájde. Film ponúka určité rodinné posolstvo ako si nájsť tu správnu životnú cestu. /90%/ ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Moderní Bollywood v nejlepší formě: podmanivá a civilně podaná zápletka, antilokální charakter, obratný mix emocí a opravdu jen mírně podbízivé komiky, poměrně organické a děj rozvíjející písňové vložky, silné senzuální působení, v němž si tentokrát na své přijdou i chuťové buňky (chci alespoň jednou v životě ochutnat opravdové Laddu s šafránem!). I když se film vedle nepříliš zajímavého rozjezdu nevyhne občasným excesům (například poměrně banální zvraty, v nichž je zranění kolene či pád mísy se sladkými kuličkami téměř podán ve stylu katastrofického filmu) a karikaturní pitvornosti, je těžké se jeho bezelstné spontánnosti ubránit. Zvláště když na naše emoce působí scény tak těžkého kalibru, jako je neúspěšné objednávání kávy v cizím jazyce či nečekaně bolestivé údery ze strany nejbližších. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Jednou za čas si něco vyberu i z indické produkce, abych zakusil trochu exotiky a jiný pohled na svět. Teď padla volba na tuhle romantickou komedii o strastech manželky v domácnosti, která se cítí frustrována pocitem méněcennosti a osamělosti. Přes počáteční rozjezd ve stylu mýdlové opery jsem si pořádně mohl vychutnat příjemnou a roztomilou jízdu v New Yorku, včetně jejich oblíbených písniček. Srandy jsem si díky vedlejším postavám užil dostatek a dokonce i nějaké to životní moudro, díky němuž na konci můžou citlivější uronit i slzu. A to všechno zabalené v kabátku Bollywoodu, jak jsem na to zvyklý. A jen na okraj takový malý poznatek: z těch pár indických filmů co znám vyvozuji, že zamrzly ve stylu Hollywoodských melodramat z půlky minulého století a číší z nich stále ta milá nereálná naivita, ale vždy s neskrývaným optimismem a nějakým tím tanečkem. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO VÁŠ PRVNÍ VÝLET DO USA? PRVNÍ ZKUŠENOST JE ZVLÁŠŤ VÝJIMEČNÁ. TAK SI UŽIJTE! S JISTOTOU, S ROZHODNOSTÍ A SEBEVĚDOMÍM!“ .… /// Rozjíždí se to zdlouhavě, až běda. Naštěstí Shashi to v Indii balí a valí do Ameriky. Situace, kdy je vržena do cizího prostředí (navíc vole N.Y.!) bez znalosti angličtiny mi nepřijde 2x vtipná, spíš normální, to se prostě stává každýmu. Třeba tehdy u těch Eskymáků jsem …. ale nebudu vodbočovat. I dál jde místo salv smíchu spíš o dramatický zjišťování, že by mohla bejt jako žena sama sebou, a to nejen v tý Americe. Protože manžel a parchanti tam doma … - tomu by mohli rozumět lidi středního věku (ty vole, sem ještě střední věk, do důchodu daleko!), možná že stejně jako ti, co tápou v cizí zemi bez jazyka. Znalosti jazyka. Pak je tu taková skrytá romantika s výhledem na New York a poučení, že rodina by měla bejt místem lásky a úcty. Jde to i bez přemíry tanečků (písničky budou, neboj!) a duše jemnocitné, nechť se obrněj krunýřem, páč přijde útok na jejich city. A přestože s ledasčím souhlasím, dávám tomuhle dramatu, který se snaží (občas zdařile) schovat za úsměvný a milý situace ,,jen“ 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych vidět ,,Aadmi topi dhup ki chap“. (To je takový překladatelský oříšek…). 2.) Čekám, až mi někdo (doma) řekne něco hezkýho. 3.) Thx za titule ,,fredikoun“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku a v indickom meste Pune, ktoré sa nachádza neďaleko známeho veľkomesta Bombaj. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama