Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (243)

Adman 

všechny recenze uživatele

Jean Girault, vsadil především na herce, a to na takové mistry, že film ani špatně dopadnout nemohl. Na první pohled se to celé může zdát jako přílišně suché a studené, bez nápadu a bez jiskry, ale to je omyl. Louis De Funes je právě ten zakopaný poklad filmu, který všichni hledají zcela jinde. Bylo to přecijenom už krátce před hercovou smrtí, ale i přes to dokáže vyvinout takový výkon hodný světového mistra, kterým se člověk, jako je Louis De Funès, rozhodně stal. A navždy v nás i takovým zůstane. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jsem zcela ochotný vypustit trikovou stránku, která teda nestála za mnoho, ale zbytek byl geniální. Louis de Funés jako stařík, který touží po ztraceném mládí a o své mrtvé manželce, kterou mu mimozemšťan zpátky přičaruje, avšak mladou a nevybouřenou. Kouzelný příběh o stárnutí a o jistém druhu lásky, která přetrvá(?)....už bych spoiloval. Nechápu nízké hodnocení, jedná se o parádní záležitost, které nechybí opravdu nic (až na dobré triky :o) ()

Reklama

mirec88 

všechny recenze uživatele

Tento milý, príjemný a trochu smutný príbeh už nepatrí medzi klasické "funesovky", kde sa smejete od začiatku do konca, tu vám príde niekedy smutno, niekedy príjemne clivo a občas aj trošku nudne. Je to určite aj kvôli Funesovmu dosť podlomenému zdraviu, veď napokon, bol to jeho posledný film a tým pádom aj iným prístupom k filmu. Ani tu síce nie je núdza o mnoho vtipných situácií, ale už to nie je ono. Je mi ľúto, že dávam len 3 hviezdičky, ale sú veľmi silné a úprimné. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Ten nápad, kdy se mimozemšťané zamilují do (ne)obyčejné zelňačky, mě prostě dostal. Nádherná poezie všedních dnů dvou "staříků", který chtějí v poklidu a pohodě dožít svůj nelehký život v originálním a neopakovatelném prostředí francouzského venkova. Prostředí, které místo toho, abychom ho uchovali, tak ho ve jménu pěněz a ke škodě našich potomků, systematicky ničíme. A tak musí přijít mimozemšťané, aby alespoň kousek tohto nádherného světa zachránili. Jak symbolické. Dávám devět z deseti, takže za 5*. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

slabé 3* kvůli tomu, že film jde oproti knižní předloze dost po povrchu. Ani není divu, když tam hrál Funes. Přesto to zase tak hrozné není a neznalí se můžou jakž takž bavit - ale raděj doporučuji knihu - určitě nezklame. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama