Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle mě docela zklamalo - nemám rád filmy bez konce. Když sleduji film s de Funésem, který chce dostat obraz, vytetovaný na zádech Gabina, tak chci vidět nějaké lepší zakončení než to že se spřátelí a vykašlou se na to. A i jinak je to průměr - Gabin se svým zámkem s hladomornou a zbraněmi z druhé světové je zábavný, naháněčka se zloději skvělá, ale jinak toho moc vtipného není a některé věci (manželka, černý sluha, sporty) jsou vysloveně pitomé. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Ľahšia komédia, Gabin je u mňa skôr dramatický herec, ktorý sa blysol v Le Chat, ale v tomto filme som mal pocit, že s Funesom ak sa chcú dopĺňať, tak musia niečo zo svojich talentov ubrať. Funes tu rozhodne hral druhé husle. U mňa to na jedno pozretie stačí a hodnotenie 3* je možno aj trochu priaznivé. 50% ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jediný společný film Jeana Gabina a Louise de Funèse vznikal v nepříliš přátelské atmosféře – oboustranná nevraživost, která mezi oběma hvězdami francouzské kinematografie panovala, není ovšem před kamerou vůbec znát. Funès si zopakoval jednu ze svých tradičních komediálních rolí, tedy rtuťovitého křiklouna, který prahne po penězích a pozornosti, Gabin si naopak libuje v dryáčnické poloze zkrachovalého aristokrata, hájícího sveřepě rozpadající se rodové sídlo. Přestože film čas od času poleví, jeho humor je až nebezpečně nakažlivý a několik gagů patří k tomu nejlepšímu, co lze v komediích tohoto typu spatřit (automobil, hladomorna, drezúra). A v těch salvách smíchu nijak nezaniká ani prastará moudrost, která tvrdí, že šťastným lze být, má-li člověk přátele. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či to bolo práve Gabinom, ktorý spoluprácou s Funèsom filmu tak pomohol a prispel, ale s istotou musím povedať, že som sa náramne bavil. Nápadmi sa to len tak hemží, takže určite aj scenárista s citom pre pointu tu mal svoju veľkú zásluhu. Scény s hladomorňou predčili jej možnosti a hlášky ako: -Pane, jaký sport pěstujete? -Válku, před léty. -No vidíte, nastal mír a sportovec stloustnul!, a ďalšie sa musia nechať! Škoda, že títo páni sa už spolu v nijakom kúsku neobjavili. 85%. ()

Bouřňák 

všechny recenze uživatele

Když si zapnu komedii, navíc s Louisem De Funes, tak očekávám příjemný, líbivý, nekřečovitý humor a skvělý dabing Františka Filipovského. Dabing byl opět úžasný, ale děj už tak moc ne. Kromě pár vtipných momentů jsem se příliš nebavil a nakonec i usnul. Gabin je v tomto filmu skutečně vůdčím hercem, ale ani pohled na tohoto velikaná francouzského filmu mi ke štěstí moc nepomohl. Takže vícekrát už tento film neuvidím - bohužel zklamání. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Jean Gabin a Louis de Funès - tito dva naprosto rozdílní herci až do poslední chvíle odkládali souhlas s natáčením filmu. Před tím se spolu setkali ve filmech Napoléon (1955), Napříč Paříží (1956) a Gentleman z Epsomu (1962) - ve všech třech filmech přitom Louis de Funès hrál pouze vedlejší role. (Kulihrášek)
  • Rivalita a nepříliš dobré pracovní vztahy mezi Jeanem Gabinem a Louisem de Funèsem byly obecně známým faktem. K jejich dokreslení nejlépe poslouží záznam z tiskové konference, která proběhla právě v průběhu natáčení Tetovaného a kterou dodnes připomínají životopisci obou slavných herců. Na otázku ohledně nejoblíbenějších filmů toho druhého odpověděl de Funès s nadšením: "Mám rád všechny Gabinovy filmy", zatímco Jean Gabin reagoval s nepřítomným pohledem: "Neviděl jsem žádný film pana de Funèse." (argenson)

Reklama

Reklama