Reklama

Reklama

Vikingové - Série 6 (2019) (série)


Dokonalé plány (S06E10)

(epizoda)
  • Česko Plán takřka bez chyby (více)

VOD (1)

Král Harald a Bjorn se připravují na útok ruských nájezdníků. V Kyjevě připravuje plán invaze do Norska sám Ivar, kterému je jasné, že dojde k rozhodujícímu střetu s jeho nejstarším bratrem Bjornem... (TV Prima)

Recenze (21)

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

tak a mame tu koniec prvej polovice 6. serie. ano, vikingovia sa uz od svojho zaciatku vyznacuju istymi "specifikami". velmi volna historicka interpretacia, priam katastrofalne nespravne dobove oblecenia i zbroj a miestami aj kulisy, nerovnomerne starnutie postav, chvilami jalove dialogy a iracionalne zvraty. napriek tomu vsetkemu vikingovia stoja na fantastickych hereckych vykonoch, mocnej atmosfere, epickej vyprave i pribehotvornosti. ked si myslite, ze vas tento serial nema viac ako prekvapit, rozbehne sa do necakanej a osviezujucej dimenzie. a pritom stale ostava verny svojej identite. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci očividně chtějí v dalších deseti epizodách hodně vysvětlovat. Protože tenhle narativní bordel jen těžko uspokojí vikingské fandy. Namísto krvavé řezanice tady máme chronologicky opět rozházenou prapodivnou skoro bitvu, kde není zřejmé zda je to real deal, nebo jen něčí představivost. A tak se surealistické snové obrazce střetávají se zajímavými panoramaty ala Troy, kde ale tvůrcum na zemi chybí tah na bránu i lepší střih. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Namísto pořádné válečné vřavy, kdy by vzduchem létaly usekané ruce, nohy, hlavy a péra, tvůrci naservírovali bitvu v dosti artovém hábitu a ani prudce geniální divák jako já, pořádně neví, co si o tom všem má myslet. Pochopil jsem to celé jako šachovou partii mezi dvěma stratégy, kdy skutečně zvítězila strana toho plazivějšího, nicméně rozhodně si nemyslím, jako si myslí spousta spolukomentátorů, že Bjorna fyzicky zabil Ivar, který byl v té době na druhé straně poloostrova. Ten záběr mi přišel čistě symbolický ve významu, že mu udělil šach mat v rámci jejich pomyslné šachové partie. A už vůbec nic nenasvědčuje tomu, že by měl být snad Bjorn mrtvý. Z dílu mám každopádně velmi smíšené pocity a nedokážu skrýt mírné zklamání. Neměl jsem pocit, že bych sledoval epický přelom série. ()

Mitin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V poslední epizodě mid-season bylo spoustu věcí co za to stály a spoustu postavených na hlavu. Gunnhilde zřejmě nejdřív utrpěla ztrátu mozku a potom její vinou ztrátu nenarozeného dítěte. Další nepochopitelná ptákoviny byly masový kuličky se špíchálama a jejich následný zapalování poté, co už stojí. Samozřejmě Bjorn je naživu, jak potvrdil i ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najprv nudné prípravy na vojnu, z ktorých vytrhne diváka len znásilnenie. Neskôr tu máme už bitky, ale nie sú dostatočne krvavé, len artové. Vylodenie sa netočí Spielberg, bohužiaľ. Na postavách kvôli zbytočnému deju poskakujúcemu raz sem, potom tam už divákovi prestalo veľmi záležať. Veľa priestoru v epizóde zaberajú fiktívne scény (áno, vo fikcii) rozhovoru Bjorna s Ivarom, ktorí sa v epizóde nestretli, tak je z toho rozkúskovaný bordel. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Při útoku na pláž hraje „Fylgija Ear“ od skupiny Heilung. Na konci epizody hraje „Snake Pit Poetry“ od Einara Selvika. (Duoscop)

Reklama

Reklama