foto

Trevor Morris

  • nar. 25.5.1970 (50 let)
    London, Ontario, Kanada

Biografie

Kanadský skladateľ Trevor Morris vyštudoval v Ontariu umeleckú školu St. Mary so zameraním na hru na husle a zborový spev. Už vo veku 13-tich rokov z poverenia svojej školy skomponoval hudbu, ktorú jeho trieda zahrala pri príležitosti návštevy pápeža Jána Pavla II. Po tom, čo ako najlepší zo svojho ročníka ukončil štúdium, sa presťahoval do Toronta, kde strávil prvé roky rozbiehaním svojej kariéry profesionálneho skladateľa. Začínal s produkovaním v nahrávacích štúdiách, neskôr presedlal na hudbu k televíznym spotom a reklamám.

Jeho ambície šli ešte ďalej a jeho snom sa stalo komponovanie hudby k televíznym seriálom a filmom. Preto sa ako 29- ročný opäť presťahoval, tentokrát do Los Angeles. Už po krátkom čase sa mu pošťastilo spolupracovať s takými kapacitami filmového priemyslu ako Hans Zimmer či James Newton Howard. Len ako súčasť Zimmerovho tímu sa podieľal na hudbe k viac než 20 snímkam. Pod krídlami skúsených profesionálov nazbieral dostatok skúseností, aby mohol začať komponovať sám. Pre svoje televízne série si ho vybrali Neil Jordan, Jerry Bruckheimer ako i Tony a Ridley Scott.

Za najlepšiu ústrednú melódiu k televíznej sérii Tudorovci (The Tudors Main Title Theme) získal v roku 2007 Trevor cenu Emmy. Na túto cenu bola nominovaná aj jeho ústredná melódia k seriálu Borgiovci.

Moni "liberita" N.

Skladatelská filmografie

Filmy

2018 Cesta válečníka
Útok z hlubin
2017 Goon: Last of the Enforcers
2016 Hard Target 2
Pád Londýna
2015 Admirál
Proč zabili Ježíše (TV film)
Zabij, nebo budeš zabit 2
2014 Doupě
2013 Pád Bílého domu
Secret Lives of Husbands and Wives (TV film)
Vikingové: Obětování (TV film)
Vikingové: Oloupený (TV film)
Vikingové: Zloba Seveřanů (TV film)
2012 Barricade
Král Škorpion - Bitva osudu
Nezahrávej si s ohněm
Rallye smrti: Peklo na zemi
2011 Město vlků
Válka Bohů
2010 Krews
Krásný chlapec
2009 Stolen
Voják 2
2007 Hory mají oči 2
2005 3 jehly
Anděl smrti
2004 Zatuchlé vzpomínky
2003 Terminal Venus
2002 Judge Is God
2001 Hunger
1998 Teen Knight

TV seriály

2020 Castlevania (TV seriál)
Vzdejte se veškeré naděje (S03E10)
Žně (S03E09)
Co přinese noc (S03E08)
další epizody (10)
Vikingové (TV seriál)
Epizoda 20 (S06E20)
Epizoda 19 (S06E19)
Epizoda 18 (S06E18)
další epizody (15)
2019 Jiný život (TV seriál)
Ahoj (S01E10)
Srdce a duše (S01E09)
How the Light Gets Lost (S01E08)
další epizody (10)
Lovci stínů: Nástroje smrti (TV seriál)
Samé dobré věci… (S03E22)
Propojení (S03E21)
Město skla (S03E20)
další epizody (12)
Of Kings and Prophets (TV seriál)
No King Is Saved (E09)
Broken Teeth of the Ungodly (E08)
Train My Hands for War (E07)
další epizody (7)
Vikingové (TV seriál)
Epizoda 11 (S06E11)
Všichni zajatci (S06E04)
Duchové, bohové a přisluhovači (S06E03)
další epizody (10)
2018 Condor (TV seriál)
Mistrust Blossoms (S01E10)
Death is the Harvest (S01E09)
A Question of Compromise (S01E08)
další epizody (10)
Castlevania (TV seriál)
Konec světa (S02E08)
Řeka (S02E06)
Poslední kouzlo (S02E05)
další epizody (7)
Posedlý pomstou (TV seriál)
Viceroy (S02E16)
Render (S02E15)
Carapace (S02E14)
další epizody (16)
Lovci stínů: Nástroje smrti (TV seriál)
Erchomai (S03E10)
Familia ante omnia (S03E09)
Procházka v temnotě (S03E08)
další epizody (10)
Vikingové (TV seriál)
Peklo (S05E15)
Ztracený okamžik (S05E14)
Nový bůh (S05E13)
další epizody (9)
2017 Castlevania (TV seriál)
Monument (S01E04)
Labyrint (S01E03)
Nekropolis (S01E02)
další epizody (4)
Iron Fist (TV seriál)
Drak si hraje s ohněm (S01E13)
Zastav velkého šéfa (S01E12)
Zaveď koně zpět do stáje (S01E11)
další epizody (13)
Posedlý pomstou (TV seriál)
I Surrender (S01E10)
Gone (S01E09)
Leah (S01E08)
další epizody (10)
Smaragdové město (TV seriál)
The Beast Forever (E01)
Lovci stínů: Nástroje smrti (TV seriál)
Do světla úsvitu (S02E10)
Pokrevní pouto (S02E09)
Láska je ďábel (S02E08)
další epizody (5)
Království (TV seriál)
All It Cost Her... (S04E16)
Blood in the Water (S04E15)
A Bride. A Box. A Body. (S04E14)
další epizody (16)
Vikingové (TV seriál)
Vzkaz (S05E06)
Zajatec (S05E05)
Plán (S05E04)
další epizody (6)
2016 Království (TV seriál)
Sokyně (S03E18)
Cizinci (S03E17)
Skotské klany (S03E16)
další epizody (11)
Vikingové (TV seriál)
Poslední loď (S04E10)
Smrt všude kolem (S04E09)
Portáž (S04E08)
další epizody (10)
2015 Bez hranic (TV seriál)
Obscura (S03E12)
Penalty (S03E11)
Enemy of the People (S03E10)
další epizody (12)
Království (TV seriál)
Ohař a laň (S03E07)
Na rozcestí (S03E06)
Klidnější vody (S03E05)
další epizody (19)
Vikingové (TV seriál)
Mrtvý (S03E10)
Obrat (S03E09)
Před branami (S03E08)
další epizody (10)
2014 Drákula (TV seriál)
Budiž světlo (E10)
Čtyři růže (E09)
Přijď zemřít (E08)
další epizody (4)
Království (TV seriál)
Královská milost (S02E10)
Útok (S02E09)
Hon na věřící (S02E08)
další epizody (23)
Vikingové (TV seriál)
Modlitba Páně (S02E10)
Volba (S02E09)
Ivan Bezkostný (S02E08)
další epizody (10)
2013 Drákula (TV seriál)
O netvorech a lidech (E06)
Ďáblův valčík (E05)
Rozbřesk věčné noci (E04)
další epizody (6)
Království (TV seriál)
Osudné (S01E08)
Ponechán vzadu (S01E07)
Vyvolený (S01E06)
další epizody (8)
Vikingové (TV seriál)
Čas změn (S01E09)
Oběť bohům (S01E08)
Královské výkupné (S01E07)
další epizody (9)
666 Park Avenue (TV seriál)
Lazarus (E13)
The Elysian Fields (E12)
Sins of the Fathers (E11)
další epizody (4)
Borgiové (TV seriál)
Vladař (S03E10)
Výbušný plán (S03E09)
Krvavé slzy (S03E08)
další epizody (10)
Tělo jako důkaz (TV seriál)
Ta věc s tátou (S03E13)
Útěk z vězení (S03E12)
Temné město (S03E11)
další epizody (13)
2012 666 Park Avenue (TV seriál)
Hypnos (E09)
What Ever Happened to Baby Jane? (E08)
Downward Spiral (E07)
další epizody (9)
Firma (TV seriál)
Borgiové (TV seriál)
Zpověď (S02E10)
Svět zázraků (S02E09)
Pravda a lži (S02E08)
další epizody (10)
Výjimeční (TV seriál)
Když paměť slouží (S02E11)
Ďábel tě stáhne do pekla (S02E09)
Dokonalé vzrušení (S02E08)
další epizody (10)
2011 Borgiové (TV seriál)
Nikdo (S01E09)
Umění války (S01E08)
Smrt na sinavém koni (S01E07)
další epizody (9)
Pilíře Země (TV seriál)
Andělské dílo (E08)
Nové začátky (E07)
Čarodějnictví (E06)
další epizody (6)
2010 Pilíře Země (TV seriál)
Stavební mistr (E02)
Anarchie (E01)
Pohotovost Miami (TV seriál)
The Bridge (TV seriál)
Tudorovci (TV seriál)
Smrt monarchie (S04E10)
Tajemství srdce (S04E09)
Jak to má být (S04E08)
další epizody (7)
2009 Doktor Mozek (TV seriál)
Kings (TV seriál)
The New King: Part Two (E12)
The New King: Part One (E11)
Javelin (E10)
další epizody (11)
Tudorovci (TV seriál)
Cromwellův konec (S03E08)
Protestantka Anna Klevská (S03E07)
Hledá se nová královna (S03E06)
další epizody (8)
2008 Tudorovci (TV seriál)
Osud a štěstí (S02E10)
Vlastizrada (S02E09)
Dvorní dáma (S02E08)
další epizody (10)
Za svitu měsíce (TV seriál)
Sonata (E16)
What's Left Behind (E15)
Click (E14)
další epizody (6)
2007 Traveler (TV seriál)
The Retreat (E02)
Tudorovci (TV seriál)
Wolseyho smrt (S01E10)
Nejprve vzhlížej k Bohu (S01E09)
Pravda a spravedlnost (S01E08)
další epizody (10)
Za svitu měsíce (TV seriál)
Sleeping Beauty (E10)
Fleur De Lis (E09)
12:04 AM (E08)
další epizody (5)
2006 Spravedlnost (TV seriál)
2005 E-Ring (TV seriál)
1999 Code Name: Eternity (TV seriál)
1997 Splat! (TV seriál)

Dokumentární

2020 The Delicacy
2018 SOMM 3