foto

Trevor Morris

  • nar. 25.5.1970 (47 let)
    London, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kanadský skladateľ Trevor Morris vyštudoval v Ontariu umeleckú školu St. Mary so zameraním na hru na husle a zborový spev. Už vo veku 13-tich rokov z poverenia svojej školy skomponoval hudbu, ktorú jeho trieda zahrala pri príležitosti návštevy pápeža Jána Pavla II. Po tom, čo ako najlepší zo svojho ročníka ukončil štúdium, sa presťahoval do Toronta, kde strávil prvé roky rozbiehaním svojej kariéry profesionálneho skladateľa. Začínal s produkovaním v nahrávacích štúdiách, neskôr presedlal na hudbu k televíznym spotom a reklamám.

Jeho ambície šli ešte ďalej a jeho snom sa stalo komponovanie hudby k televíznym seriálom a filmom. Preto sa ako 29- ročný opäť presťahoval, tentokrát do Los Angeles. Už po krátkom čase sa mu pošťastilo spolupracovať s takými kapacitami filmového priemyslu ako Hans Zimmer či James Newton Howard. Len ako súčasť Zimmerovho tímu sa podieľal na hudbe k viac než 20 snímkam. Pod krídlami skúsených profesionálov nazbieral dostatok skúseností, aby mohol začať komponovať sám. Pre svoje televízne série si ho vybrali Neil Jordan, Jerry Bruckheimer ako i Tony a Ridley Scott.

Za najlepšiu ústrednú melódiu k televíznej sérii Tudorovci (The Tudors Main Title Theme) získal v roku 2007 Trevor cenu Emmy. Na túto cenu bola nominovaná aj jeho ústredná melódia k seriálu Borgiovci.

Moni "liberita" N.

Skladatelská filmografie

Filmy

2017 Goon: Last of the Enforcers
2016 Hard Target 2
Pád Londýna
2015 Admirál
Proč zabili Ježíše (TV film)
The Condemned 2
2014 Doupě
2013 Pád Bílého domu
Secret Lives of Husbands and Wives (TV film)
Vikingové: Obětování (TV film)
Vikingové: Oloupený (TV film)
Vikingové: Zloba Seveřanů (TV film)
2012 Král Škorpion - Bitva osudu
Nezahrávej si s ohněm
Rallye smrti: Peklo na zemi
2011 Město vlků
Válka Bohů
2010 Krásný chlapec
Krews
2009 Stolen
Voják 2
2007 Hory mají oči 2
2005 Anděl smrti
3 jehly
2004 Zatuchlé vzpomínky
2003 Terminal Venus
2002 Judge Is God
2001 Hunger
1998 Teen Knight

TV seriály

2018 Britannia (TV seriál)
2017 Castlevania (TV seriál)
Monument (S01E04)
Labyrinth (S01E03)
Necropolis (S01E02)
další epizody (4)
Emerald City (TV seriál)
The Beast Forever (E01)
Iron Fist (TV seriál)
Dragon Plays with Fire (E13)
Bar the Big Boss (E12)
Lead Horse Back to Stable (E11)
další epizody (13)
Taken (TV seriál)
I Surrender (S01E10)
Gone (S01E09)
Leah (S01E08)
další epizody (10)
Shadowhunters (TV seriál)
By the Light of Dawn (S02E10)
Bound by Blood (S02E09)
Love Is a Devil (S02E08)
další epizody (5)
2016 Vikingové (TV seriál)
The Last Ship (S04E10)
Death All 'Round (S04E09)
Portage (S04E08)
další epizody (10)
2015 Of Kings and Prophets (TV seriál)
Bez hranic (TV seriál)
Obscura (S03E12)
Penalty (S03E11)
Enemy of the People (S03E10)
další epizody (12)
Vikingové (TV seriál)
The Dead (S03E10)
Breaking Point (S03E09)
To the Gates! (S03E08)
další epizody (10)
2014 Drákula (TV seriál)
Budiž světlo (E10)
Čtyři růže (E09)
Přijď zemřít (E08)
další epizody (4)
Vikingové (TV seriál)
Modlitba Páně (S02E10)
Volba (S02E09)
Ivan Bezkostný (S02E08)
další epizody (10)
2013 Drákula (TV seriál)
O netvorech a lidech (E06)
Ďáblův valčík (E05)
Rozbřesk věčné noci (E04)
další epizody (6)
Vikingové (TV seriál)
Čas změn (S01E09)
Oběť bohům (S01E08)
Královské výkupné (S01E07)
další epizody (9)
Borgiové (TV seriál)
Vladař (S03E10)
Výbušný plán (S03E09)
Krvavé slzy (S03E08)
další epizody (10)
2012 Firma (TV seriál)
666 Park Avenue (TV seriál)
Borgiové (TV seriál)
Zpověď (S02E10)
Svět zázraků (S02E09)
Pravda a lži (S02E08)
další epizody (10)
2011 Borgiové (TV seriál)
Nikdo (S01E09)
Umění války (S01E08)
Smrt na sinavém koni (S01E07)
další epizody (9)
Tělo jako důkaz (TV seriál)
Výjimeční (TV seriál)
2010 Pilíře Země (TV seriál)
Pohotovost Miami (TV seriál)
The Bridge (TV seriál)
Tudorovci (TV seriál)
Death of a Monarchy (S04E10)
Secrets of the Heart (S04E09)
As It Should Be (S04E08)
další epizody (7)
2009 Doktor Mozek (TV seriál)
Kings (TV seriál)
Tudorovci (TV seriál)
The Undoing of Cromwell (S03E08)
Protestant Anne of Cleves (S03E07)
Search for a New Queen (S03E06)
další epizody (8)
2008 Tudorovci (TV seriál)
Destiny and Fortune (S02E10)
The Act of Treason (S02E09)
Lady in Waiting (S02E08)
další epizody (10)
2007 Traveler (TV seriál)
Tudorovci (TV seriál)
The Death of Wolsey (S01E10)
Look to God First (S01E09)
Truth and Justice (S01E08)
další epizody (10)
Za svitu měsíce (TV seriál)
2006 Spravedlnost (TV seriál)
2005 E-Ring (TV seriál)
1999 Code Name: Eternity (TV seriál)
1997 Splat! (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace