Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ubbe nalezl Flokiho, společně s ním se tak chce usadit v nové zemi. Vše ale málem zhatí člen Ubbeho družiny, když se pídí po tom, kde mají místní ukryté zlato. Je vyrušen synem vůdkyně domorodců a zabije ho. Za to Ubbe musí slíbit, že bude jeho člověk potrestán. Je proto za měsíčního svitu popraven a kmeny se usmíří. Ivar bojuje s Alfrédem, schyluje se k další bitvě. Před začátkem se chce Ivar domluvit bez boje, Alfréd ale odmítá, a tak dojde k dalšímu krveprolití. Ivar má jasně modré oči, což signalizuje, že se dostane do problémů. V boji je nakonec zabit a umírá. Jeho bratr Hvitserk uspořádá pohřeb a domluví se s Alfrédem, že zapomene na svou minulost. Zřekne se svých bohů a přijme křesťanství. Zůstává ve Wessexu. Královnou Kattegatu je definitivně Ingrid, která tak docílila svého. Ubbe zůstává v nové zemi a s Flokim se učí nahlížet na svět jinak, aby neopakoval stejné chyby, před kterými utekl. (TV Prima)

(více)

Recenze (28)

mirakom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpracování závěrečné bitvy nic moc, neustálé pohledy postav na sebe a další smrt zjevením se protivníka před postavou. Ivar už je teda konečně dead a s tím i ta jeho kýčovitost s modrými oči a neustálým opakování Son of Ragnar. To jak dopadl Kattegat, to už ani snad jinak udělat nešlo. No a jinak zakončení ostatních postav se podařilo, hlavně Ubbeho a Flokiho linka byla super. :) Co mě ale zamrzelo je, že jako úplně finální scénu tam nedali záběr na všechny známé zesnule postavy, jak se společně radují ve Valhalle. Jsem ale zvědavý na pokračování Vikings: Valhalla. || 8/10 ()

Hunnemia

všechny recenze uživatele

Ach jo. Popravdě musím říct, že jsem od posledního dílu čekala víc. Mohlo to být víc epičtější, takhle mi to přišlo jako obyčejný díl uprostřed série. Tolik let se díváme na to, jak se na trůnu v Kattegatu střídá jeden král za druhým a čekáme, KDO to teda nakonec vyhraje… Aha, tak takhle to bude. A koukám, že nejsem jediná, komu chyběl prostřih do Valhaly. ()

Reklama

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priznám sa, že som čakal o niečo epickejší finish, ale i tak som nadmieru spokojný, ako s bitkou, tak s tým ako sa pouzatvárali linky (Hvitserkova príjemne prekvapila) akurát Ivarovu smrť som nečakal a dupľom som nečakal, že ho zabijú tak lacno, ale budiž. Vikingáči, sú za mnou a teraz asi skúsim The Last Kingdom  teda pokiaľ sa k nemu dokopem. PS: úplne posledná scéna Flokiho s Ubbem ma rozosmiala, pretože boli zakrytý podobnými pokrovcami čo mám hore na povale. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alfred je na druhý deň zázrakom vyliečený z ťažkého zranenia, čo mohlo zahŕňať krvácanie tepny. Odmieta Ivarovu zradnú ponuku mieru. Tu je najväčšou hlúposťou to, že Angličania na seba nechajú strieľať katapultami od nich vzdialenými len 100 metrov. Ďalším nelogickým momentov je púšťanie katapultov do už pomiešaných vojakov oboch strán. Potom je tu Ivar bez plánu, čo sa rozhodne predsa len bojovať na život a na smrť. Hvitserka, ktorý Ivara chcel zabiť, úprimne mrzí, že Ivar sa rozhodol riskovať svoj život. Ivar na oplátku vytvorí snáď svoj najlepší bojový výbuch. Zlatá horúčka si vyžiadala krádež a vraždu a Ubbe rozhodol o bloodeagle. Ten prvý, z druhej série, ostáva ale už navždy neprekonateľný. Epilóg s Flokim je milý, ale veľmi to neprekryje fakt, že aj táto séria mohla mať kvalitu prvých štyroch a nemusela podliezať dobre nastavenú latku. ()

Winderyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově jsem opět rád, že jsem na základě předešlých naprosto nudných sériích čekal, že to skončí na ho.... a rozepíšu se, ale ono se ten konec i dal normálně bych tomu nedal tolik hvězd, ale překvapili mě. Samozřejmě konec s Hvitserkem měl mít nějakou rychlou symboliku která ve finále nedává smysl, ale chápu museli to už uzavřít. Nejhezčí konec má samozřejmě jak se očekávalo Ubbe. Asi nejlepší chvilka byla mezi Hvitserkem a Ivarem kde prakticky ukázali opět, že poselství se jednoduše nemusí naplnit. A že ani jeden by toho druhého nezabil což s říkejte jak chcete, ale tady tihle dva vždy drželi při sobě nakonec co u jiných synů se nikdy nestalo. Dosti mě taky překvapilo, že i tyhle hlavně 5 posledních dílů mělo i kontext s Historii a působilo to i tak ne jako předešlé série kde prakticky se vždy něco dělo poslední dva díly osobně kdyby místo některých debilních dílů tohle dali dohromady tak to mohlo i lépe skončit, ale zase buďme rádi, že to nebylo skoro opět jenom sex nesmyslné dialogy a poslední dva díly bitva u které jste nějak věděli jak to skončí. Seriál by lépe skončil potom co šli pomstít do Anglie a tam to mělo skončit bohužel, ale i tak tenhle seriál opět říkám skončil i dobře ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama