Reklama

Reklama

Berserk: Ógon džidai hen III – Kórin

  • Japonsko ベルセルク 黄金時代篇Ⅲ 降臨 (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Kumpanie Jestřába se bez Griffitha a Gutse skrývá v tmavých lesích a pod velením bojovné Cascy jen s vypětím sil vzdoruje královské armádě. Potřebné povzbuzení přinese návrat neohroženého Gutse a k obnovení původní síly má dopomoci osvobození uvězněného vůdce Griffitha. Výsledkem je trpké zklamání a složité dilema pro Cascu. Sled událostí ale vzápětí nabere zcela jiný směr, do hry se vrací talisman Behelit a o slovo se konečně rázně přihlásí démoni. Nastává temná éra, Griffith je postaven před osudové rozhodnutí a začíná věčný boj Gutse s přízraky – zrodí se Black Swordsman. (Dont)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (74)

kulyk 

všechny recenze uživatele

http://www.csfd.cz/film/318810-berserk-ogon-jidai-hen-ii-doldrey-koryaku/ - se mu dostane zasloužené odměny. Poté se to celé zvrtne v nehoráznou debilitu, kterou dokáží prosvětlit jen chvilkové hrkotavé soulože, ztvárněné tak, jak si je japonští uhrovatí ťulpasové marně představují. Zdrbnutí celé trilogie: dobrá, středověk se v podání rákosek vyvíjel trošičku jinak, proto se dá odpustit jisté nepochopení. Obzvláště, když stříká krev a rozličné tělní výměšky. I jurodivost, natolik typická pro šikmé příběhy, byla zpočátku potlačena. V tom smutném okamžiku však, kdy se na obrazovce zjevil nějaký kentaur, křížený s Minotaurem a dědečkem Jagem, jsem zavyl, protože bylo jasno, do jakého tělního otvoru bude zbytek směřovat. A ono jo. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Z celé trilogie asi nejslabší díl, ale vzhledem k tomu, že jde opravdu o velmi kvalitní dílo, nemohu o hvězdičku připravit ani tento kus. Velkolepé zakončení trilogie a poodtajnění osudu všech hrdinů, který nám zůstal v seriálu skryt. Úžasné, úchvatné, epické. Těšil jsem se jako malý kluk, a teď mě mrzí, že je po všem. Skvělý zážitek! ()

Reklama

Belbo 

všechny recenze uživatele

Epické završení monumentální trilogie se shakespearovsky tragickým vyvrcholením. Je úžasné sledovat, jak Japonci dokáží propojit vrcholně existenční otázky s bezcitnou brutaitou a dokonalou psychologií postav, které i přes svou "typovost" vlastně samotné typy během svého vývoje přetváří. Věrnost, přátelství, oběť náhlá a nedobrovolná, slepé následování snu a hlavně iluze moci nad vlastním osudem a konáním, v ne úplně jasném soukolí plánu, nadřazenému všem lidským hodnotám. Mistrovské dílo. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"Pay heed, struggling one. Soon, a storm of death and madness that will rage around you that no mortal can atone for." U prvních dvou částí trilogie můžu polemizovat nad tím zda je lepší původní seriál nebo obrazově vypiplaná, ale dějově střídmější kinoverze. V případě té třetí mám jasno. Především závěrečné děsivé inferno, včetně nového dovětku, snad ani nešlo zpracovat líp. Ságu "Berserk" řadím k tomu nejlepšímu co jsem kdy v žánru anime viděl. Jak pro sympatické a tajemně mnohovrstevnaté hlavní postavy, tak pro uhrančivý příběh odehrávající se ve snově malebném středověku, jenž se tak často překlápí do surové noční můry. Tam, kde už standartní západní produkce řadí zpátečku, se tady šlape na plyn. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Tak môžem povedať, že predchádzajúce diely sú aj o čosi lepšie, lebo tam nebolo démonov a neskutočné prefantazírované netvory.Ale film sa drží mangy, tak je to za 5.Kiež by teraz rýchlo natočili seriál, ktorý by zobrazil nastávajúce udalosti z mangy.Ale je to skoro nemožné, lebo manga ani nie je dopisaná, a ked ju už ktosi čmára aspoň 20 rokov, tak nám môže byť jasné, že je to japonský biznis, ktorý nebude mať konca..a keby mangu nedajbože aj za 20 rokov dopísali, tak budem mať už nejakého Berserka v prdeli.. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama