Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatel, vysněný hrdina brakových románů a nejlepší role Jean-Paula Belmonda... Bob Saint-Clare je nejlepším a nejrafinovanějším agentem na světě. Je vším, o čem sní jeho duchovní otec v malém pařížském bytě s otlučeným psacím strojem. Není divu, že se prolínají jejich osudy a že uklízečka, která vytrhne spisovatele ze soustředění, klidně luxuje i při přestřelce nebezpečných gangsterů. Francois Merlin je autorem už jedenačtyřiceti románů o příhodách nepřemožitelného agenta a právě dokončuje další. Na rozdíl od svého hrdiny se však nemotorný Francois neustále potýká nejen s všedními starostmi, ale také s nedostatkem peněz, a to navzdory skutečnosti, že jeho romány hltají po světě miliony čtenářů. Své trable si spisovatel vybíjí pouze tím, že všechny, kteří mu komplikují a znepříjemňují život, přenáší do svých románů jako záporné postavy, se kterými si jeho agent Bob hravě poradí. Svého lakomého nakladatele Charrona, který na něm vydělává velké peníze, ale odmítá mu vyplácet zálohy, projektuje do role svého úhlavního nepřítele Karpofa a Arianne má svůj předobraz v půvabné sousedce, studentce sociologie Christine. Ta si jednoho dne půjčí jeho knihy, aby s jejich pomocí mohla napsat sociologickou studii o důvodech obliby podobné literatury, což si Francois špatně vyloží a začne se o ni ucházet stylem svého hrdiny, neodolatelného Boba. Tím však u dívky neuspěje. Francois už má dost krvavých dobrodružství, sní o kvalitní knize, kterou chtěl kdysi napsat, a rozhodne se svého agenta zlikvidovat... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (675)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Komupak to Rodriguez telefonoval, když mu vlezl ten žralok do telefonní budky?" Asi nikdy nikdo nemachroval před nedbale zahaleným poprsím s takovou lehkostí jako Bob Saint-Claire, nikdo přitom neskákal z posilovny ke klavíru, neveršoval při střelbě a s lehkým nezájmem nedecimoval gangsterskou základnu. Já jsem se u toho vždy skvěle bavil a to přitom ani neumím plynně marinovenetsky. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dne 6.9. 2021 odešel velký Muž z Paříže Jean-Paul Belmondo.  Jeho dvojrole spisovatel Francoise Merlin a Bob Saint-Clare je geniální a hlavně zábavná. Kam se na Boba Saint-Clare hrabe James Bond. A taky se v Acapulcu zpívá Cucurrucucú Paloma. Výborná komedie/parodie na špionské filmu, která snad bude bavit po dlouhá léta. Mimochodem jsem nevěděl, že Marina Veneta je originálně Albánie. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Parodie na špionážní kousky nabízí na jedné straně uťápnutého pokuřujícího spisovatele a na té druhé nezničitelného agenta, kterým by se spisovatel ubíjející se ve vlastním nevydařeném světě a v zatuchlém bytě rád stal. Až sličná sousedka s nesmírně kouzelnýma nohama ho přinutí něco udělat. Dvojrole, která posílá Belmonda do absurdních situací vytvořených právě jeho supermanovskými akcemi, dává francouzskému sympaťákovi v rukou Philippe de Brocy potřebný prostor, jenže já se nějak zapomněl uvolnit a vlastně i bavit. Dobré nápady jsou v té přitažené vykonstruovanosti poměrně rychle vyčerpané. Víc než celoživotní frajer mě navíc lákaly ony kouzelné nožky Jacqueline Bisset.. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vydarené momenty by som spočítal na prstoch jednej ruky. Jediným vyloženým kladom filmu je pôvabná Jacqueline Bisset. Ak máte chuť na bondovskú paródiu, tak Vašou jasnou voľbou je mladší a predovšetkým oveľa trefnejší/vtipnejší Austin Powers: Špionátor. Chápem, že Belmondo vo svojej dobe bodoval tým, že strieľal sám do seba, ale Muž z Acapulca je zbytočne ukričaný a humorom neustále míňajúci terč. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ta krysa má zuby napuštěné jedem! Napuštěné jedem!? - Ne, to je blbost, to by chcípla! Kdybyste v ČR udělali průzkum (a nevím zda-li pouze zde), který Belmondův film je nejznámější, většina by jistě řekla "Muž z Acapulca". Mr. Jean-Paul se může ve svých filmech uhláškovat, ale jeho nejznámější hláška je "Yes. No. OK". Může mít stovky akčních filmů a scén za sebou, každému v první chvíli vytane na paměti rozstřílení elektrikáře, či krvavá destrukce Karpofovy bandy. A může mít po svém boku stovky nádherných bab, Jacqueline Bissetová je jen jedna. Tím nechci v žádném případě urazit ostatní neméně úžasné dámy, ale tolik něhy, ženskosti a zároveň křehkosti má pouze ona. "Muž z Acapulca" je prostě originál a jedna z nejdůsledněji propracovaných parodií všech dob. 100%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Během natáčení scény, při které François Merlin vyskočí za jízdy z auta, si Jean-Paul Belmondo zlomil nohu. Ve scénáři byla totiž rychlost auta psána v km/h, ale jelikož se scéna točila s americkým autem, které má tachometr udávaný v mph, byla rychlost podstatně vyšší. (frolish01)
  • Po proskočení skleněné střechy přidal Jean-Paul Belmondo (François Merlin) do své sbírky filmových jizev další přírůstek – 17 stehů na noze. (Sfinkter)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama