Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

nascendi 

všechny recenze uživatele

K Dobrodruhom som sa dostal cez Soviu rieku, keď som si pozeral filmografiu Roberta Enrica. Pamätám si, ako bol v recenziách označovaný za mladého, veľmi nádejného režiséra, ktorého meno si máme zapamätať. A dnes je už deväť rokov po smrti. Na Dobrodruhov som úplne zabudol, ale stačil obsah, pár komentárov a fotografií a už ich mám v pamäti ako-tak zrekonštruovaných. A aj keby sa mi ich podarilo ešte raz vidieť, neverím, že by to pohlo so súčasným hodnotením. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozverný příběh plný hravosti (scéna evokující Afriku s bicími v dílně nemá chybu), drobných starostí a úsměvů se ve třetí třetině zlomí a promění v čistokrevné francouzské drama, kde se nechodí pro smrt daleko. Kdysi jsem tenhle typ francouzských filmů miloval, dnes na mě působí skličujícím dojmem. Přijít o vše...tomu říkám KONEC. Zlaté horrory, z těch alespoň nepadá na člověk děsivá tíže bezmoci a zoufalství... ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na dávné promítání na letním kině, kdy Joanna Shimkus zcela vytlačila z mého dětského srdéčka dosavadní ženské idoly, což byly, pamatuji-li se dobře, Nšo-či, Ribanna a Štěpánka Haničincová. Vzpomínka na to, jak mé tehdejší já oplakalo scénu jejího pohřbu v těžkém potápěčském skafandru. A uvědomění si, že v této kategorii romanticko-dobrodružných příběhů je to stále nádherný film. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá balada o chlapském přátelství. 1) Celou dobu jsem si říkal, kdy ta přátelská pohoda mezi dvěma chlapy a jednou ženskou skončí. Po polovině došlo ke zvratu. Nadále byl děj sice čitelný, ale i tak krásný._____ 2) 32letý Alain Delon předváděl krásný hrudník a pěkné odžínsované boky (na lodi), 48letý Lino Ventura zastupoval chlapský background a 24letá Joanna Shimkusová představovala ženský element._____ 3) Joanně ostatně její náchylnost ke starším mužům zůstala i v civilu. Čtyři roky po natočení snímku se seznámila se Sidney Poitierem, dvakrát s ním otěhotněla, později si ho i vzala (všimněte si pořadí) a herectví pověsila na hřebík. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

V dobré společnosti báječného muže na létajícím stroji Alaina Delona a neméně báječného muže, milujícího vůni benzínu a rychlých kol, Lino Ventury. Tichými fanfaróny, hrdinnými kamarády do deště, obdivovateli krásné iluzionistky sběrných surovin Laetitie. S hlavou v oblacích vrhají se střemhlav kouskům pošetilým, bok po boku snům nevyzpytatelným. Romantické představy, velikost a neotřesitelnost přátelství, které nelze napodobit. Boty dobrodružné se toulají dálkami lákavými. Poklad na dně mořském chvilkovou radost vykouzlí, avšak nabyté bohatství ortel tragiky vyřklo. Štěstí ducha, smělost srdcí, křehké pohledy chlapáctví... Horlivost dobrodruhů s nadějí, omdlení v náruči klukovské. Čistota prostého přátelství stvrzeného slibem chlapské cti, které se potkalo s mým němým "děkuji" za neoblomnou trpělivost, dobrosrdečnost a mysl charismatickou obou pánů. Prošli světa kraj, aby zjistili, že to pravé bohatství stálo celou dobu před jejich prahem, v jejich srdcích a citech ryzího parťáctví. Hold přátelství, které ani smrt nerozdělí. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)
  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)

Reklama

Reklama