Reklama

Reklama

Bazén

  • Francie La Piscine (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Alain Delon, Romy Schneiderová a bazén plný lásky, zášti a žárlivosti... Novinářka Marianne prožívá dovolenou v luxusní vile na pobřeží Středozemního moře s přítelem Jean-Paulem, neúspěšným spisovatelem, který nyní pracuje v reklamě. Vilu jim půjčili přátelé, kteří na léto odjeli do zahraničí. Marianne a Jean-Paul jsou spolu již přes dva roky a zdá se, a na první pohled je jejich vztah harmonický. Na neohlášenou návštěvu přijíždí Harry s osmnáctiletou dcerou Penelopou. Harry je úspěšný, modrooký krasavec, bývalý Mariannin milenec. Je přirozené, že se Jean-Paul neubrání žárlivosti. Napětí stoupá, zejména, když se Jean-Paul začne sbližovat s Penelopou. Ta mu otevřeně řekne, co si o něm její otec myslí: že je budižkničemu, který to nikdy nikam nedotáhne, že mu Marianne přenechal, když… Krásná letní atmosféra je pryč, je to návštěvou Harryho nebo si to Jean-Paul s Marianne nesou v sobě. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (108)

Radko 

všechny recenze uživatele

Bazén ako taký je príjemná zábava a osvieženie. Na chvíľu, ak je s kým k nemu ísť, a ak je na koho sa pozrieť. Trochu čosi vzťahové riešiť. Sem-tam si začľapkať. No na dve hodiny je tohto zúfalo málo. A tak sa letné prevaľovanie pri bazéne obohatilo o krimi líniu riešenia vzťahového štvoruholníka. Ale nestačilo to. Vo výsledku je bazén príliš strnulý, scenáristicky chudobný a celkovo tak prihlúply, že to celé nemohlo byť myslené ani vážne, ani ako irónia prázdneho prežívania. Jednoducho: priemerný film s ikonickými hercami svojej doby, ktorý za opakované pozretie nestojí. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Niekomu sa môže kľudne zdať, že sa tento počin, ako by som to vlastne taktne naznačil, skrátka, spočiatku niesol v takom zväčša improvizovanom, absolútne bezstarostnom duchu s maximálnym nič nerobením, jednoducho povedané, väčšina z kvarteta ústredných postáv, sa zvyčajne buď iba čľapkalo v bazéne, teda okrem najmladšej postavy Penelopy, ktorá sa namiesto toho neustále vyhrievala kdesi na slniečku, pretože ona má rada len klasické more, alebo sa proste len šuchtalo z miesta na miesto, a to naprieč rozsiahlou, požičanou vilou, v ktorej momentálne pobýval ústredný pár v zložení Jeana-Paula a Marianny, ktorých najprv spoznávam na samý úvod, ako sa oddávajú samým, letným, erotickým radovánkam, aby sa snáď pomaly odteraz mohla súčasne rozvinúť i hlavná zápletka, pozostávajúca z úplne jednoduchej premisy, ktorú si už nie je vôbec ťažké domyslieť, však? • Ak náhodou práve teraz narážate na holú skutočnosť, že im proste ktosi začína „klopať na dvere”, čiže tým pádom im naruší doterajšiu, bezstarostnú idylu, tak nie ste ďaleko vzdialení od pravdy! • Tým narušiteľom sa stáva nielen priateľ tohto páru, t.j. tajnostkársky Harry, ale súčasne sem prichádza i spolu so svojou mladou dcérou, ktorú som už predsa o pár riadkov vyššie trochu spomenul, a tak by sa dalo podotknúť, že štvorica je nateraz celkom skompletizovaná, už iba stačí rozohrať zvláštnu líniu vzťahov a udalostí, čo na potenciálneho diváka, bohužiaľ čaká až v druhej polovici lepšieho diania, ktoré už konečne ponúka aj niečo iné, než čo ma v podstate sprevádzalo doposiaľ, čo by sa dalo napokon zhrnúť, ako provokatívne, dráždivé zábery na predstaviteľky v podaniach Romy "Sissi" Schneiderovej a Jane Birkinovej, kedy najmä v tom prvom prípade som mal taký čudný pocit, že režisér v spolupráci s kameramanom, si z toho urobili (ne)normálny fetiš, až tým miestami zachádzali do extrému. A to ešte nie je ani zďaleka všetko? • A zase predstavitelia v podaniach Alaina Delona & Mauricea Roneta, tak tých mám ešte v čerstvej pamäti z perfektného thrilleru, známym pod titulom Plein soleil, kde podali oveľa lepšie herecké výkony, než akurát v tejto eventualite, asi toľko na záver. • Treba byť iba strašne trpezlivým, možno sa potom snímka divákovi za to nejakým sympatickým spôsobom odvďačí. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já prostě podobný typ filmu miluju. Miluju, když dramatickou scénu nezvýrazňuje hudba, ale jen pohledy očí. Samozřejmě na tohle je potřeba herecký extratřídy, ale to v případě Alaina Delona a Romy Schneider je samozřejmost. Navíc jsou to nejen mimořádní herci, ale i krásní lidi. Při pohledu na Delonovu postavu jsem rád, že jsme se sprchoval před filmem, protože vidět se po filmu....no, prostě nerad chytám mindrák těsně před spaním. Stejně obdivuju holky, když koukají na Delona a pak jdou a dají pusu tomu svýmu nedelonovi v křesle, s lahváčem v ruce. A Romy ? Jak by řekl kůň "pffrrrr". Herecký koncert a dusnou atmosféru nedělají jen herci, ale i vynikající práce Jacques Deraye, vzpomeňme třeba na Povídku o policajtovi, on prostě tohle umí dokonale. Jacques Deray by totiž i z dvouhodinovýho záběru na hovno, dokázal udělat drasťák. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pohodový film, nádherní mladí herci, nádherné exteriéry, slunce, voda, teplo. Delon na vrcholu, a Romy Schneider opět hvězdou francouzských filmových dramat v tomto případě na téma milostného trojúhleníku...Svého času hodně diskutovaný film a to především díky odvážným erotickým scénám v nichž se dva hlavní herci objevují a to navíc ještě několik let po jejich široce publikovaném a diskutovaném milostném vztahu...Své kouzlo a půvab i přes slabší chvilky a momenty má film i po čtyřiceti letech.. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vynikajcí! Vynikajcí! Bravo! Místy jsem dokonce uvažoval o umístění do Topky. Ale přece jenom se objevili i místa, které nebyly úplně stoprocentní. Nebudu se unáhlovat.. Ale bomba to teda je. Pane Deray, Plyšový medvídek, Dobrodruh a Zločin je zapomenut. Tohle je přesně ten typ filmu, který zbožňuji. Na které bych se mohl koukat pořád dokola a vidím v nich mistrovské dílo. Léto, slunce, romantika.... Dokud nedorazí vás nejlepší přítel (největší nepřítel) se svoji dcerou vše je v pořádku. Ale pak je něco podezdřelé. Něco ve vzduchu. Toť k ději. Geniální psychologické drama s výborně vybroušenými charakteremi a chováním postav. Vnitřním napětím, které se vyznačuje pouze pohledy. Tak deptajíci atmostférou a především tou věrohodností. Ten film je vlastně jako ze života. Každý víme, co to znamená náš vnitřní nátlak. Celé 2 hodiny sledujete naprosto úžasnou podívanou o vztahu čtyř lidí. A o tom, že mezilidské vztahy jsou skutečně důležité. Geniální!!! 95 % ()

Galerie (106)

Zajímavosti (25)

  • Díky tomuto filmu se Romy Schneider stala hvězdou francouzského filmu, francouzskému publiku se líbila nejen ona, ale překvapivě také její německý přízvuk. (Snorlax)
  • Delon se tou dobou vzpamatovával z rozvodu s Nathalií Delon a po dobu natáčení byl ubytovaný na haciendě Brigitte Bardot. (Rosalinda)
  • Alain Delon v rozhovore povedal, že keďže jeho bývalá priateľka Romy Schneider a dobrý priateľ Maurice Ronet zomreli predčasne a za tragických okolností, opätovné prezeranie filmu je pre neho jednoducho príliš bolestivé. (Arsenal83)

Reklama

Reklama