Reklama

Reklama

Joe Ransom (Nicolas Cage) není zrovna příjemným chlápkem, který by se hned s každým kamarádil. Je to horkokrevný tvrďák, který se často více než rozumem řídí vlastními instinkty. A ty ho bohužel už párkrát přivedly do křížku se zákonem a taky do basy. Teď tento bývalý trestanec pracuje jako předák party dřevorubců a žije téměř samotářský život v zapadlé díře uprostřed lesů na jihu USA. I v tomto společenství podobných ztracených existencí se pohybuje na jeho okraji a snaží se vyhnout dalším možným konfliktům, které by jej mohly snadno vrátit za mříže. Jeho dobrovolná izolace se začne drolit ve chvíli, kdy do své party přibere teenagera Garryho Jonese (Tye Sheridan). Tomuhle klukovi to dává život pěkně sežrat. Nikdy pořádně nechodil do školy a jeho věčně opilý, agresivní otec všechny kolem sebe jen mlátí a ponižuje. V bezvýchodné situaci se Garry snaží před otcovými výpady chránit alespoň matku a sestru. Když Joe začne Garryho a jeho těžkou životní situaci poznávat blíž, ocení jeho odhodlání, odolnost a pracovitost. Postupně se spřátelí a Joe se stane Garryho ochráncem a mentorem. Vznikne mezi nimi pouto, které jim oběma změní život. V okamžiku, kdy se Garry ocitne ve velkém ohrožení, obrátí se o pomoc na svého nového přítele. Odtud se odvíjí řetězec událostí, které Joea přivedou až k hranici, za níž jej pravděpodobně čeká jen nevyhnutelná katastrofa. Joe se musí rozhodnout, jestli tuhle pomyslnou čáru překročí... (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (267)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Zásadní lákadlo nikdo nezmínil. Joe je film od režiséra Prince Avalanche. A zase má ty krásný pohledy do krajiny, kde jsou jen stromy a pár lidí, kteří dělají hodně hodně zvláštní práci. Nicméně, teď to zase uklidním - Joe zdaleka na předchozí Greenův počin nemá. Ale asi to neznamená, že bych Greena přestal sledovat, protože chyba je tu ve scénáři. Tlačí na pilu tam, kde není třeba a pak to celé rozetne v utopeném finále, které je jen, aby bylo. Přesně tam, kde Prince Avalanche zatlačil na emoce tím, žbyl stále "ničím", tak přesně v tom bodě udělá Joe obrovskou chybu a přinese zvraty. A ty bohužel působí trochu uměle. Joe je na tři hvězdy, protože občas si říká o facku, ale Joe je taky na čtyři hvězdy, protože v těch záběrech něco je. Bavilo mě to celou dobu, ale stejně tak jsem nemohl dostat z mozku pocit, že to mohlo být ještě o tooooolik vousů lepší. Ale ten cool face, ten sedl. 7/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Depresivní buranské drama od režiséra ztřeštěných, přisprostlých komedií v hlavní roli se zapadlou, dříve velice populární hvězdou? Nakonec, proč ne? Poutavé drama, které přináší minimalistický, ale bez příkras vyprávěný příběh o možném přátelství muže ve středních letech s temným tajemstvím a chlapcem, který je ponižován a mlácen svým alkoholickým otcem. Mohla to být rutinní nanicovatá a předvídatelný nuda, ale Gordon Green má v rukávu pár es a občas se vytasí s nějaký nepříjemným překvapení. A Nic Cage ... ten dávám slušný K.O. všem, kdo ho odepsali, protože zde předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů od ... už ani nevím, kdy naposled hrál tak dobře. Nenápadné, ale silné. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ano, je to tak. Nicolas Cage konečně po letech natočil podařený film, s nímž tentokrát nedoplní slavná Youtube videa o další šílené kreace. Tempo je sice malinko pomalejší, Greenovi se ovšem povedlo výtečně vykreslit tu vidláckou atmosféru s dosti odpudivými charaktery, jimž byste nejraději provedli něco hodně zlého. Cage je navíc skvěle umírněný, jeho postava zajímavá a jeho vztah s čím dál lepším Tye Sheridanem funguje na jedničku. 70% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

A tak se po deseti letech vrátil člověk, kterej až do teď harašil v těch největších filmovejch žumpách, který vytahoval z hoven svým extrémním herectvím a dělal z nich tak alespoň obstojný komedie. Nicolas Cage už nikdy nejspíš nebude první liga a až do smrti zůstane slavnej právě díky těm svým hereckým excesům, pokud by ovšem zůstal - stejně jako třeba Matthew McConaughey - na poli nezávislý tvorby, jednou by se třeba mohl těšit velkýmu combacku, protože jeho výkon zde dává vzpomenout na devadesátá léta, která mu vynesla Oscara. A stejně jako on i David Gordon Green dokázal, že i režisér kterej má na kontě tři sprostý brutální "komedie", může natočit skvělý atmosferický drama. Kdo viděl Muda, Joe ho asi nijak šokovat nebude neb oba filmy jsou si dost podobný, každopádně jsou na stejnym levelu ve všech ohledech. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Joe se živí umrtvováním stromů s růžovou mašlí, ale metaforu v tom nehledejme. Jak to celé funguje, sledujeme úmorných xy počátečních minut, a já mám strach, že mi tam skočil Pták Loskuták. Cage hraje dobře, ale ve filmu, který vaří z mnoha předešlých filmů o zoufalcích amerického smradlákova, působí po všech svých neohrožených Mikeších jak dělo na oko. Často se zde na můj vkus hrotí, tam kde není třeba, a tam kde by bylo, se neděje nic. Stejný pocit mám i z figury věčně zlitého otce - příliš vyhrocený na to, aby si ho už dávno někdo nepodal, zatímco po dobrákovi Joeovi jdou všichni jak zimnice. U mě slabota. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • V 23. minúte, keď Joe (Nicolas Cage) prichádza autom k obchodu, mu z rádia znie skladba "Annihilate" od už rozpadnutej blackmetalovej skupiny Eyes Of Noctum jeho syna Westona Cagea. (Edhelharn)
  • Film se natáčel v Austinu v Texasu a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Dráma mala premiéru na talianskom Venice Film Festival v auguste 2013. (kacer4)

Související novinky

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Reklama

Reklama