Reklama

Reklama

The Conspiracy

  • Austrálie The Conspiracy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva filmoví tvůrci zvolili za objekt svého nového projektu možná trochu bláznivého konspiračního teoretika. Snaží se mu vetřít do přízně, díky čemuž získávají zajímavý materiál. Jednoho dne ale teoretik zmizí. Začaly jeho teorie odkrývat pravdu ohledně vděčného tématu 9/11? Stal se nepohodlným a byl odstraněn, nebo se jen skrývá za účelem posílení svých bludů? (Abes)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně zdařilý found footage počin, ze kterého originalita a nevšednost přímo čiší. Už sám námět stojí za pozastavení a všechno je tak nějak precizně poskládané dohromady, že v konečném výsledku ani nemám pocit, že bych koukal na film, tak moc mě to vtáhlo . Přišlo mi to jako nějaká reportáž ze zpráv nebo dokument - tak uvěřitelné se to pro mě stalo a především proto dávám tak vysoké hodnocení. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po stovkách neoriginálních found footage hororů jsme se dostali do fáze, v níž aby film zaujal, musí výchozí found footage koncept někam posunout. Původní zaujetí "jůůů, kamera ze mne dělá jednu z postav filmu" už je pryč. Nedávné sci-fi Europa Report důmyslně vyvolávalo napětí a dráždilo divákova očekávání otázkou "Jak se stalo, že tyto záběry můžeme vidět?" The Conspiracy je opět příkladem falešného dokumentu (tedy střihem pospojované found footage záběry s následnými rozhovory s různými zainteresovanými lidmi) a v závěru ale diváka nahlodá úplně jinou otázkou - "Proč nám tento dokument někdo ukazuje?" Aby člověk tento film docenil, nesmí ho brát jako hraný film, ale musí přistoupit na onu dokumentaristickou hru. Jen tak tento promyšlený a chytrý film zafunguje. Hororové atrakce z větší části zcela chybí (lekačky, akce, gore, strašidelná atmosféra), takže to všem případným divákům určitě nesedne, a to i přesto, že závěrečná "rituální" třetina je velmi tajuplná a znepokojivá (nedalo mi to nevzpomenout si na závěr Wheatleyho Kill Listu). ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad zaujímavý, len čo z toho, keď ten obsah bol plný faktických chýb a táranín niekde z inej dimenzie? Ani po pocitovej stránke to na mňa nezapôsobilo a o horore v duševnej rovine tiež nemôže byť ani reči. To už si radšej pustite staré zlaté Lake Mungo (2008), ktoré vám určite nejaký ten negatívny pocit navodí. Záver taktiež vyšumel do prázdna, ani si neviete predstaviť tú úľavu, keď to konečne skončilo. Na hranici odpadových záležitostí. 30/100 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ehm, tak pro začátek - tohle není horor. Na lehký thriller bych mohl i přistoupit, ale vesměs se jedná o prázdné dokumentární rozpracování jakési myšlenky, že se někde nějací pracháči slízají v ultra tajné komunitě, která má za úkol každý ráno rozsvítit Slunko a cílem je svými spikleneckými kousky korigovat rychlost toček Zeměkoule. Ono tohle FFko vypadá opravdu strašně inteligentně, jenže zdání klame. Celá tahle teorie totiž není ve filmu ani zdaleka dostatečně podložená nějakými, natož uvěřitelnými fakty a důkazy, takže byť jsem se snažil ze všech sil si zafantazírovat, vyšel z toho pouze pšouk do vykvetlé stojaté, který nechá každýho klidným, natož aby ho nějak znepokojil. Jako škoda no, je to slušné FF s příjemnou stopáží o uplným hovně. Až mně zas někdo bude chtět nakecat, že světu vládne ošatka blbců maskujících se za zvěřinu všeho druhu, křepčící kolem táboráku a lítající v noci s baterkama po lese, tak klidně, ale ať tam po tom lese v noci opravdu běhají dědci typu Gatese, Helúa, Buffeta....aspoň se pobavím. 40% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

The Conspiracy je bezkonkurenčně nejchytřejší Found Footage, co kdy byl natočen, ale zřejmě i nejnudnější. Je to opravdu jen a jen dokumentární, konverzační drama, které je zajímavé k zamyšlení, ale nenabídne nám nic spojeného s hororem či thrillerem, což pokládám za obrovské mínus, na druhou stranu Konspirační teorie je dosti lákavý a zajímavý námět,který zaujme i přes pomalé tempo. 50% ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama