Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (186)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Něco tomu k dokonalosti chybí, a není to ani jako vždy šarmantně popletený Richard, ani tentokrát miloučky půvabná Jane Birkin (hezky namalovaná, a s dlouhými vlasy), ani dokonalý původní barrandovský dabing, ani scénář, od kterého můžete čekat jakkýkoliv obrat a sklouznutí stranou. Možná méně zmatených vtipů a více těch skutečných, možná trocha birkinovské erotiky (skoro se nabízí představa, že existují dvě verze, z nichž ta jedna je lehtivější). Až budete točit western, dejte si pozor, aby kamery jely a nikde v dosahu nebyl žádný automobil! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu na ten pohled z okna, kdy dole leží sádrový krunýř a od něj vedou bílé ťápoty. Trochu ztřeštěný a na Richarda místy i dost černý humor (operace) se tu doplňuje s docela inteligentním pohledem na moc médií. BTW ti co pořád tepou dabing, by se někdy měli podívat na některý ze starších filmů jako tenhle s původním dabingem z Filmového studia Barrandov dabing. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

P. Richard je po Funesovi určite druhý najznámejší francúzky komik a jeho komédie som mal v detstve rád. Pierre aj vyzerá ako smoliar a tak trochu aj ako blbec a s tým sa musíte narodiť. Tento film ma kedysi dávno bavil a po rokoch som chcel skúsiť jeho účinky opäť. Situačný humor stále dobre funguje, prekvapivý výraz v Pierrovej tvári rovnako a tak nemám dôvod uberať na hodnotení. Kto má rád filmy a humor Funesa mal by mať rád i Pierra Richarda a jeho komédie. 80%. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Dobrý den. Posaďte se. F je funkcí x, kde x náleží k R+P a rovná se E2-xsinx. Nejdříve provedeme výpočet v intervalu 0 až 2π. Tedy E-xcosx*sinx, kde U je derivace. (UV‘)=U’V+UV‘. Narýsuji jednotkový kruh. Tato derivace je v něm nulová pro hodnoty x rovnají se π/4. Odsud odvodím následující tabulku variací F=(cos2x2)2. Funkce je stoupající, klesající. Stoupající, klesající. M=Fx je sin π/4. To znamená √2,5. Tak to máme. A F pro ½ = -2. Ovšem nezapomeňte na druhou část úkolu. Na 4 vyčárkovanou část, kde f je, nezapomeňte, stejné a má zde tedy hodnotu AVUsinx+2. Pochopily??? Doufám, že je to všem jasné. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na to hlavně kvůli Jane Birkin (protože v poslední době přicházím na chuť Gainsbourgově hudbě), ale tady jsem její půvab nemohl tolik ocenit, protože ta její role je občas docela protivná. Jinak ale film rozhodně obsahuje slušnou porci vtipu a pár dokonalých scén (útok indiánů, nepovedenou operaci, hodina matematiky), standartního Richarda a celkově docela pohodovou atmosféru. Škoda, že se film tak pomalu rozjíždí, protože je čím dál lepší a graduje do docela překvapivého finále. Tři a půl. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Českým ekvivalentem fráze „hořčice mi stoupá do nosu“ je "mám toho plné zuby". (sator)
  • V čase 00:22:44 vymění Pierre (Pierre Richard) úspěšně desky – podsune otci desky s jeho projevem a získá desky s fotkami herečky. Pro kontrolu desky otevře a je vidět snímek nahé herečky vstupující do bazénu. Takovou fotku ale novinář nemohl udělat, když se schovával a fotil pouze v bazénu. (HonzaR.)
  • Ve scéně, kdy se se herečka Jackie Logan (Jane Birkin) koupe ve svém bazénu, má ponořenou hlavu. Hned v další scéně je však její hlava suchá, načež je dle očekávání opět mokrá. (Hem.m)

Reklama

Reklama