Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Humor divadelní frašky už hodně omšel časem. Přes neustálé záměny, nedorozumění a bouchání dveřmi mi jeho energie připadala mdlá. Taková očekávaná, nedokázala mě rozesmát. Možná mi vadilo výrazné zapojení páru, který spolu prožíval nechutně toxický a násilnický vztah. Takové věci už mi dnes připadají pasé a nijak legrační. SHRNUTÍ: Žárlivec, popleta a dvě kokety. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard v skvelej komedii, kde vdaka mnohym nedorozumeniam, manzelskej ziarlivosti, vymeny zapalovaca s pistolami, preliezanim cez balkon k susedovi kvoli zabuchnutym dveram dojde k takym humornym situaciam, ze som sa s uzivatelkou Madison zhodol, ze tento film si od nas nezasluzi menej ako 5 hviezdiciek. Mozno v tretej tretine trosku dochadzal reziserovi dych, kde som uvazoval zostat pri styroch, ale zaver bol ukonceny tak, ze predsa len sme dali aj tu piatu *. A to aj napriek tomu, ze sa takmer cely film odohraval v dvoch bytoch alebo pri vytahu, kde sa casto zabuchavali dvere. Jednoducho excelentne :-) ________ Pierre Richard - (Yann Ducoudray) +++ Richard Bohringer - (Boris) +++ Emmanuelle Béart - (Eva) +++ Fanny Cottençon - (Florence Arnaud) +++ Pierre Vernier - (André Arnaud) +++ Jean-Michel Dupuis - (Jean-Yves) +++ Martine Maximin - (Marilda) +++ Hudba: Murray Head +++ ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vynikající, duchaplná a scénářově výborně propracovaná komedie, která dává smysl a nezakládá se pouze na pár úsměvných momentech, ale nabízí divákovi souvislý tok humorných situací po celou dobu komedie. Temperamentnost a lehkost, se kterou Pierre Richard zahrál roli plachého výtvarníka, který neudělá krok, aniž by nezpůsobil nějaké trable, je obdivuhodná. Na kvalitě snímku se také velkou měrou podepisuje vynikající dabing P. Olivy, který dokonalostí intonace překovává v mnohém i původní znění P. Richarda. ()

Oskeruše 

všechny recenze uživatele

Humor pramenící z celé řady nedorozumění a těch nejneočekávanějších náhod a shod okolností skvěle osvěží nejen za dusných letních večerů. Konverzační komedie se vším, co k tomuto žánru patří – prostor ohraničený osmi stěnami dvou bytů, dvěma balkony oddělenými zákeřně tepanou mříží a jednou chodbou s rozpustile pomrkávajícími výtahovými tlačítky. Vypointované dialogy, které by určitě dokázaly rozeznít salvami smíchu i divadelní hlediště. No a v neposlední řadě výborné herecké výkony – bez nich by se ostatně tato veselohra podle docela jednoduchého scénáře mohla snadno zvrtnout v trapnou tragédii. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard se mi líbil spíše dříve, kde hrál roztržitého muže v hodně roztržitých filmech. Příkladem je třeba snímek "Roztržitý". Tohle taky nebylo vůbec špatné, ale první polovina filmu byla dost nudná a celkový dojem hodně srazila. V druhé polovině se kvalita a zábava markantně zvedla, a to už bylo o dost lepší. 65%(Herečky vybraly výborně - jedna hezčí než druhá). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)
  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)
  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)

Reklama

Reklama