Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (217)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně zvědavý, co David Michôd předvede po svém vynikajícím celovečerním debutu Království zvěrstev. The Rover je zajímavě stísněná postapo roadmovie, z níž přímo sálá obsesivní fascinace vizemi kolapsu civilizace, pochopitelná jak v dnešní době očekávaného civilizačního zlomu, tak i u národa, který dal světu Šíleného Maxe. Co se žánru týče, postapo estetika a vnitřní logika navazuje na western; Michôdův snímek není revoluce, nýbrž sotva znatelná evoluce, nic moc převratného, hlavní předností je ale ona podmanivá atmosféra, která se doslova vrývá pod kůži. David Michôd postavil vše na vynikající formě - skvělá, až magická kamera, hudba, mizanscéna, ruchy... Závěrečná scéna je jasným důkazem toho, jak bez ohledu na bezpráví, chaos, který obklopuje člověka v Hobbesově ,,přirozeném stavu", jen zásady a čest znamenají všechno a na ničem jiném nezáleží. Tematicky se se svým skvělým debutem neprotnul a nekonkuruje mu ani kvalitou, přesto je to povedený a originální snímek, Michôd je opravdu svébytný tvůrce. A zvláštní vjem - chvílemi jsem měl neodbytný pocit, že v hlavní roli hraje Karel Roden... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci zpátky svoje auto - Jo, to vidím. Jenže ho nedostaneš." Každý někdy učiní unáhlené rozhodnutí a kdyby Henry to auto Ericovi při první příležitosti vrátil, tak bych přišel o sto minut nekonečné nudy. Za mne je tahle pouť Němého s Blbým taková ta trhákovská kravina na kvadrát, výplod šílence a debilní paskvil. Nicméně jednu hvězdu tomu dám za zjištění, že se ještě točí filmy, při kterých si vyslechnu otázku, na deset minut usnu a po probuzení se dozvím odpověď. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Rover" je určitě zajímavý snímek, i když hodně záleží na tom, jestli vám sedí ty pomalé, hloubavé filmy, kdy máte pocit, že každá vteřina má ve skutečnosti tři vteřiny. Vleče se to, ale ten příběh, který je zde vyprávěný, není sám o sobě úplně špatný. Jen neohromí. Robertovi Pattinsonovi fandím a tady dokazuje, že vystoupil ze své škatulky a je schopným hercem. Guy Pearce to dokázal dávno, jen podobné typy hraje příliš často. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Moc hezké, syrové, drsné a po všech stránkách uvěřitelné postapo(takhle něják by to asi fakt mohlo fungovat a vypadat) kterému závěrečná pointa dodala nový rozměr a hloubku. Oba chlapi zahráli parádně, jen toho Pattinsona bych přecejen trošku vypíchnul protože jeho snaha vymanit se z tvajlajtovského prokletí je sympatická a toho vycukaného a trošku jednoduššího kluka si zahrál naprosto s přehledem. Dobrý je to... kruté, melancholické a opravdové. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nepotrebuje veľa. Chcete post apo svet? Stačí vám Austrália. Blúdiť prašnou stepou, kde vidno len prach a špinu je ekvivalentom úpadku. Postavy so zlými vlasmi, zubami a svedomím blúdia touto krajinou pripravený hájiť aspoň kúsok ľudskosti, čo v nich zostal, aj za cenu že niekoho zabijú. Uhrančivé a osobité. Michod sa nesnaží o moralizovanie. Ide mu o drsný príbeh, ktorý sa mu darí napĺňať. Každý dejový zvrat je autenticky zmotivovaný. Herci parádny. U Pearcea je to samozrejmosť. Pattinson milo prekvapuje. Jeden z mála filmov pri ktorom zostane po dopozeraní aj pocit. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Většina "vedlejších" herců byla najímána přímo v den natáčení z řad místních obyvatel. (Ajjinka)
  • Pattinson sám přišel s nápadem, aby jeho postava měla zkažené zuby a oholené vlasy. Myslel si, že s vystaveným zátylkem bude vypadat víc zranitelně. (Ajjinka)
  • Natáčelo se v australské poušti. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama