Reklama

Reklama

Otřes mozku

(festivalový název)
  • USA Concussion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Abby náhodou utrží ránu do hlavy baseballovým míčkem – a rozhodne se od základu změnit svůj život ženy v domácnosti. Přes den začne tajně pracovat jako prostitutka se specializací na bohaté zákaznice... Sapfické drama debutující režisérky Stacie Passonové komentuje krizi lesbického vztahu a připomíná tragikomedii Děcka jsou v pohodě (The Kids Are All Right) zkříženou s Kráskou dne (Belle de jour). (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že na rozdíl od Děcek v pohodě nebyl hlavní zápletkou filmu o lesbách sex s mužem - to tady opravdu nehrozí. Jinak to bylo všechno takové zvláštně přehnané, že to nebyl ani realismus ani moc komedie. Režie vtipně nachytala v předsudcích sama sebe, jelikož hlavní hrdinka sice byla otevřená sexu s tlustou holkou, kterou navíc uklidnila, že je krásná jaká je, ovšem film si liboval jen ve scénách s těmi konvenčně přitažlivými ženami. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Concussion je v zásadě smutná sonda do života (ne)jednoho manželství, v němž se dva milují, ale po letech už si navzájem nejsou schopni dát absolutně všechno. Z úplně typického obrázku rozkladu partnerského vztahu však Concussion vyjímá hned několik věcí - že manželky jsou tu dvě (tady se nabízí paralela s filmem Děcka jsou v pohodě, a nejen s ním) a taky způsob, jakým se Abby rozhodne uspokojit své léta zanedbávané potřeby. Concussion je dobrý film, držící se přesně na hraně originality, aniž by za každou cenu ve snaze skandalizovat sklouzával k lascivním záběrům z Abbyina druhého života. Robin Weigert (pro mě dosud prakticky neznámá) podává skvělý výkon, ať už jako maželka v domácnosti Abby nebo její alter ego Elenore, celý snímek pak zřetelně profituje z přítomnosti ženy jak na režisérské stoličce, tak podepsané pod scénářem. Snad jen ten konec by stál za úvahu, osvobozující na straně jedné, ale v dlouhodobém horizontu možná daleko destruktivnější, než se na první pohled může zdát. Ale to už tak někdy s filmy které začínají ranou baseballovým míčkem do hlavy bývá. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Strašne fádne a nevýrazné. Žeby jej kvôli tej rozbitej hlave až tak strašne preplo a začala sa orientovať na prostitúciu? Vôbec nemám predstavu, čo týmto chceli vlastne povedať. Asi to mala byť tragikomická dráma o žene v kríze stredného veku - teda aspoň taký pocit sa to po celý čas snažilo navodiť. No na mňa to nespravilo absolútne žiadny dojem a ani len žiadnu emóciu nevyvolalo. Celé mi to prišlo také chladné, no predovšetkým nudné - keďže celý film je dokola a dokola o tom istom. Akurát klientela sa strieda, a s ňou spojené rôzne požiadavky a osudy žien, ktoré hľadajú "niečo nové". Hmmm, no pre mňa veľký podpriemer. ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Zase jeden film s touto tématikou, který měl našlápnuto na víc. Dvě ženy řeší obvyklou krizi dlouholetého ,ba rodinného vztahu stejnou jak u heteráčů. Z nedostatku partnerského milování vzhůru do lesbické prostituce. A Robin Weigertová ve scénách s kámoškou z posilovny vám milé dámy jistě způsobí mravenčení v podbřišku! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skoro se chce říct bacha, ať vás netrefí baseballový míček do hlavy, protože se celkem snadno může stát, že se změníte v gigola nebo luxusní lesbickou prostitutku. Tohle se stalo hlavní postavě filmu "Otřes mozku", která po ráně míčkem přehodnotila svůj život a zkusí něco nového. A tak to zkusila. No, a to je vlastně celé, co nám tenhle snímek řekne. Dalo by se předpokládat, že se film ponoří hlouběji, ale to se mu nestalo ani v jednom směru. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama