foto

Ben Shenkman

  • nar. 26.9.1968 (50 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Benjamin Shenkman je americký filmový, televizní a divadelní herec narozený 26. září 1968 v New York City, USA. V čem vyrůstal, popisuje jako světskou východoevropskou židovskou tradici. Oba rodiče působili na vysokých společenských postech (matka Katherine-společnice v advokátní kanceláři, otec-víceprezident úřadu zabývajícím se lidskými zdroji). Studoval na Brown Univerzity, odkud má bakalářský titul (1990) a v roce 1993 získal magisterský titul v oboru herectví na New York University.

Filmovou kariéru zahájil malou rolí v dramatu OTÁZKY A ODPOVĚDI (1994) a hostováním v sedmi epizodách krimi seriálu PRÁVO A POŘÁDEK (1990). Zároveň začal hrát na divadle, nejprve ve hře Angels in America Tonyho Kushnera na prknech sanfranciského divadla. Za měsíc listopad 2007 Ben získal v této roli ocenění Nejúspěšnější židovský herec měsíce. Účinkoval také v adaptaci této hry (ANDĚLÉ V AMERICE – 2003) ve formě minisérie společnosti HBO, ověnčené několika dalšími cenami. Převážně televizní seriálový a divadelní herec se objevil i v několika zajímavých vedlejších rolích, např. Aronofského kontroverzních dramatech PÍ (1998) a REQUIEM ZA SEN (2000) nebo hororu OTEVŘENÉ OČI (2000), ale také v komediích LÁSKA NA INZERÁT (2005) a CO KDYŽ JE TO PRAVDA? (2005). Objevil se rovněž v krátkotrvající situační komediální sérii televize NBC - THE PAUL REISER SHOW (2010).

Zdá se, že Benovi svědčí nejlépe hraní „naživo“, když hrál většinou v oceňovaných projektech a za ztvárnění postavy Hala v další z úspěšných her PROOF (2000) Davida Auburna získal nominaci na Broadway Tony Award 2001. Od roku 2005 je ženatý s ředitelkou sociálně vzdělávacích programů pro mládež Lauren Greilsheimer. Byli oddáni podle židovských tradic v zahradách Wave Hillu v Bronxu. Ochrannou známkou 1.91 m vysokého herce jsou postavy těžce pracujících lékařů a právníků, např. Dr. Bill Kendal v seriálu DROP DEAD DIVA, kde vstoupil v roce 2011.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2013 Nadechni se
Otřes mozku
2011 Klíčová osoba
2010 Blue Valentine
Love Shack
2009 Body Politic (TV film)
Něco na těch mužích je
2007 Konečně spolu
Snídaně se Scotem
2006 American-Knees
Americanese
2005 A co když je to pravda?
Láska na inzerát
2004 Waking Dreams
2002 Lidi, co znám
Roger Dodger
Stella Shorts 1998-2002
Životní rychlost
2000 Otevřené oči
Requiem za sen
Stůl číslo jedna
Tajemství
1999 30 Days
Bed
Jesus' Son
1998
Stav obležení
Špinavý kšefty
1997 Camp Stories
1996 Likvidátor
1994 Otázky a odpovědi

TV seriály

2019 Miliardy (TV seriál)
Chucky Rhoades's Greatest Game (S04E01)
2018 For the People (TV seriál)
This is What I Wanted to Say (S01E10)
Extraordinary Circumstances (S01E09)
Flippity-Flop (S01E08)
další epizody (10)
Miliardy (TV seriál)
Kompenso (S03E11)
A Generation Too Late (S03E03)
The Wrong Maria Gonzalez (S03E02)
další epizody (4)
2017 Miliardy (TV seriál)
Golden Frog Time (S02E11)
The Oath (S02E04)
Dead Cat Bounce (S02E02)
2016 Jedna noc (TV seriál)
Subtle Beast (E02)
The Beach (E01)
Miliardy (TV seriál)
Magical Thinking (S01E11)
Boasts and Rails (S01E08)
2011 Paul Reiser Show, The (TV seriál)
2009 Milionový lékař (TV seriál)
Stephen King´s N. (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
Ex-Life (S02E16)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Dlouhá cesta zpátky (S03E09)
Barryho problém (S03E08)
Výstřely do tmy (S03E07)
další epizody (4)
Chirurgové (TV seriál)
Chybovati je lidské (S05E16)
Chirurgie hrou (S05E15)
Zvýšená tepová frekvence (S05E14)
2008 Zákon podle Canterburyové (TV seriál)
2007 Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
2006 Love Monkey - Hoch se zlatým uchem (TV seriál)
2005 Zákon a pořádek: Porota (TV seriál)
2004 Právo a pořádek (TV seriál)
Payback (S14E12)
2003 Andělé v Americe (TV seriál)
Milénium se blíží: Špatná zpráva (E01)
2002 Právo a pořádek (TV seriál)
Undercovered (S12E12)
2000 Ed (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Chat Room (S01E18)
1999 Právo a pořádek (TV seriál)
Refuge: Part 2 (S09E24)
Refuge: Part 1 (S09E23)
1993 Právo a pořádek (TV seriál)
Born Bad (S04E09)

Dokumentární

2006 Wrestling with Angels: Playwright Tony Kushner

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace