Reklama

Reklama

Bonnie a Clyde po italsku

  • Itálie Bonnie e Clyde all'italiana (více)

Obsahy(1)

Leo (Paolo Villaggio) a Rosetta (Ornella Muti) se náhodou potkají v bance. V tu chvíli do banky vtrhnou lupiči a vezmou je jako rukojmí. Když se jim podaří uprchnout, chce si Leo vzít i svůj kufřík, ale omylem vezme kufr s celým lupem. Druhý den se v novinách objeví článek, kde je Leo popisován jako chladnokrevný vůdce lupičské bandy. Takže po něm jdou nejen lupiči, kteří chtějí ukradené peníze zpátky, ale i policie. Rosetta se cítí jako Bonnie, ale Leo si moc jako Clyde nepřipadá. Nejspíš proto, že není zrovna švihák. To ale Rosettě vůbec nevadí. Je totiž tak krátkozraká, že nemá potuchy, jak vlastně její Clyde vypadá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Pro mě už odmalička supr vtipná klasika, kde v dabingu P. Villaggia exceluje skvělý Stanislav Fišer. Tuhle komedii jsem na videu viděl nesčetněkrát, vždy mě dokázala zaručeně pobavit a jedná se o jeden z nemnoha filmů, které znám tak dobře, že se směju už před začátkem scény. A opravdu vtipných scén má tahle komedie fakt hodně. ()

nascendi odpad!

všechny recenze uživatele

Po mnohých rokoch som sa pokúsil pripomenúť si Fantozziho s Ornellou. Nedokázal som to ani štvrťhodinu. Sú vo filmoch vtipné situácie, ktoré trochu zachádzajú do trápnosti, ale toto je film, v ktorom trápnosti ani kúskom nezabŕdnu do vtipu. Pôvodne bola jedna hviezdička za Ornellu, ale mrtvo gest slitování. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ještě pořád si pamatuju, jak jsem se u této komedie mohl potrhat smíchy. Jenže to mi bylo asi deset. Dneska mi zase tolik zábavy nepřinesla, bylo to spíš naopak. Použitý humor byl až hrozivě prvoplánový a legrační figurka Paola Villaggia byla spíše tragická. Nakonec jsem na nějakou větší zábavu rezignoval a užíval si alespoň přítomnost Ornelly Muti. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Priznam se, ze Bonnie a Clydea jsem nevidel, takze pokud mel bejt film parodie, je to mozny, ale v tomhle smeru me to neoslovilo. Ale tvurci nastesti pouzivaj klasicky Villaggiovo vtipky a pridavaj i par originalnich foru. To cely navic v docela hezky promyslene krimi zapletce. Jinak vtipu tu je dost, ale postupne ubejvaj, nastesti vetsina je fakt vtipna, akorat po case uz to neustale mlaceni cimkoliv Villaggia do hlavy omrzi. Co se tyce Ornelly, tak je vcelku pekna, akorat v tech cervenejch satech vypadala nak tlusta. No a Villaggio je jako vzdy hustej. Sice ma film par hluchejch mist, ale ja se vetsinu casu moc dobre bavil, takze 4*. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to tak vtipné, jako ostatní filmy od Stena. O prodejci žertovných předmětů Leovi (Paolo Villaggio), kterému se neustále stávají nehody a příkoří, částečně záviněných jím samotným. A ten se náhodou a omylem dostane do situace, kdy je považován za vůdce lupičské bandy, která přepadla banku. A protože se k tomu přichomítla další rukojmí, Rosetta Fiaschini, která si nechává říkat Giada (mladá, štíhlá a velmi pohledná Ornella Muti) a je stvořen pár Bonnie a Clyde. A střídavě musí utíkat před lupiči, kterým sebrali peníze a před policií, provedou další přepadení a když je jejich jméno očištěno, zmocňují se peněz a odjíždí spolu do zahraničí. Má to silnější okamžiky, ale jako celek to vyvolává ponejvyše mírné rozpaky a od srdce se zasmát nemožné. Asi největším zklamáním je pro mě hlas Paola Villaggia, který má neustálou potřebu mluvit takovým chraplavým hlasem, jako by byl neustále nachlazen, ale tím právě vtipné přestává být vtipným. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Rím, Florencia, Tarquinia, Greve in Chianti,Siena,Monterotondo, Anguillara Sabazia a Fiumicino. (dyfur)
  • Ústřední píseň „Rhapsody“ nazpívala americká zpěvačka Bonnie Bianco v době, kdy žila v Itálii. (Faustka)

Reklama

Reklama