Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejzajímavějších dokumentů, jaké kdy byly natočeny o tvůrčí posedlosti a oddanosti tvorbě. Film je záznamem Herzogova natáčení filmu Fitzcarraldo, předvádí jeho nezlomné odhodlání natočit scénu se stovkami indiánů táhnoucích obrovský parník přes vysokou horu. Odhodlání, které znásobilo riskantnost celého projektu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

emma53 

všechny recenze uživatele

Byla jsem jak v transu, co se všechno dělo při natáčení filmu Fitzcarraldo. Verner Herzog šel doslova přes mrtvoly, jen aby tenhle film dokončil. Sám uznává, že se občas cítil na blázinec. Nedivím se Kinskému, že nechtěl to zaplivané pití, taky bych to odmítla a o jeho zaječích úmyslech nemluvě. Podmínky v kterých se natáčelo, byly takové, že bych upalovala pryč tryskem. Docela by mě zajímalo, kolik Kinsky za tuhle roli dostal do strozoku. A bořit se až po kolena blátem, kolem sebe plazící se hady, to už bylo vážně na hranici normálnosti. Nicméně Klaus to všechno na konci shrnul zcela logickými úvahami, kde jsem pochopila, že mu to mu to myslí velmi dobře, ačkoliv tady jsem o tom vážně pochybovala. Doporučuji. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Herzog je Fitzcarraldo. A jeho film je evidentně stejně dokumentární, jako toto Bruden of Dreams samotné - protože jak jinak natočit film o tom že s pomocí agresivních nativních indiánů uprostřed džungle přetáhnete loď přes kopec v džungli, než... tak že uděláte právě to. Neuvěřitelná ukázka umanutosti a šíleného zápalu umělce, který se nenechá zastavit ničím. ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem si mj. odnesl, že Werner je je za a) posedlý blázen ("Umřelo pět lidí, začíná (!!!) to být na pováženou") a za b) pokrytec (dlouhé kecy o nutnosti neinfikovat Indiány západní kulturou a o ochraně džungle - ale proboha co tam asi ty 4 roky sám dělal ??). Jinak skvělý dokument, jenž osloví i ty, kteří se se jménem Herzog nikdy nesetkali. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Působivý dokument. Skoro stejně, jak Fitzcarraldo samotný, jelikož tam vlastně dělali stejnou šílenost. Kouknout zblízka na extrémě náročné natáčení v džungli bylo opravdu zajímavé. Přišlo mi, ale že tvůrci záměrně vystříhali konfliktní scény, protože i když se všechno sralo, tak Herzog byl až podezřele klidný a vyrovnaný. Zároveň jsem pochopil, proč hlavní roli irského dobrodruha hraje Klaus Kinski, i když měl tak výraznej německej přízvuk. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Natáčení Herzogových filmů je skoro tak zajímavé, jako jsou ty filmy samy. Úplně nejlépe se ale pozadí vzniku příběhu a příběh navzájem doplňují, jako se stalo u Fitzcarralda a Břímě snů. Je to úplný filmový metazážitek. Oběma filmům dávám po čtyřech hvězdách, jako celek by si ale vysloužily jasnou pětku. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama