Reklama

Reklama

Řemeslo má zlaté dno. Ovšem jen v případě, že ho člověk umí. To se však o dvojici Paolo Villaggio a Renato Pozzeto rozhodně říct nedá. Vrhají se do práce s těmi nejlepšími úmysly, ale všude, kam vlezou, nadělají spoušť. Mají totiž obě ruce levé! Jako údržbáři v kostele moc úspěchu nemají. Jako automechanici na benzínové pumpě zničí několik aut a raději sami odcházejí. Zkoušejí také prodávat vysavače po domech. V jednom hotelu udělají takovou škodu, že tu musí rok pracovat zadarmo. Otevřou si dokonce pohřební ústav, ale po ztracení nebožtíka a zmlácení vdovy to vzdají. Nakonec dostanou nabídku pracovat jako dvojníci, netuší však, že jim jde o život. Jako vždy, když se člověk zaplete s mafií. Ještě, že jejich anděl strážný nad nimi bdí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když nepřijde hora k Mohamedovi ... tak musí Mohamed vykopat jámu a sám do ní spadne?" Paolo s Renatem vyskočili z grotesky, zlikvidovali svatbu, benzíntátu, hotel, pozůstalé, vražedné komando a pak jim to natřel vlak klasickým čelním nárazem - zezadu. Zábavné okamžiky se přitom střídaly s těmi trapnými a mě bavily zejména drobnosti - zjištění, jak čůrá liliput, bezpečnostní práce s harpunou a Renatův způsob umývání nádobí. Jinak je to spíš zábava pro mentálně zaostalé a duševně vyšinuté jedince, což obojí tak nějak splňuju. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jak už sám název napovídá, jde o bláznivou komedii, která v určité části (pohřební služba) dosahuje až hranice morbidního humoru. Pokud se divák nad touto hranicí povznese a nedotýká se ho v ten okamžik citlivě z důvodu vlastního truchlení, může být i tento kritický okamžik překonán a hodnocení může být vyšší. Komedie je od toho, aby pobavila, i když to může být na samé hranici vkusu a za cenu toho, že někoho citlivějšího urazí. Mě neurazila, přijal jsem ji. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že při našem dalším kontaktu by se tahle třípatrová chaloupka z hvězdiček sesypala jako výsledková listina Tour de France z roku 1998. Protože ale moje pocity dále povídají i něco o tom, že bych si měl nechat rezervu pro další dvě pokračování, má Bláznivá komedie trojku jistou. To se bohužel nedá říct o mně a dnešním večeru... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Neri Parenti /Malery pana Ucetniho/ natocil len lahko nadpriemernu komediu, ktora sice nikdy nemala na kultove veci Buda Spencera/Hilla alebo na Pierra Richarda, ale xtarsim ludom mam ja respekt / a Villaggio je rocnik 1932/ a ide o europsky humor, to je tiez velke plus. Dalo sa na tom dobre zasmiat, a zjavil sa tu aj Enzo Cannavale /Policajt Drabem 1973/. 77 % ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Ideální film na odreagování a dost často i na zasmání. Jenomže ten humor je strašně jednoduchý, situační a moc předvídatelný. Když se na scéně objeví někdo s prknem, můžete si být jistí, že to prkno bude hrát hlavní roli dalších pět minut á la Chaplin, nebo Laurel a Hardy, které to také nejvíce připomíná. Z celé série Bláznivých komedií se nejvíce vydařila scéna ve třetím pokračování, kdy se opravuje elektřina při baletu Romea a Julie. To jsem až slzel. Bohužel v tom samém pokračování je scéna s dítětem, která se nepovedla vůbec. Ze všech tří filmů by se dala sestříhat totální situační pecka. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu hraje též Pierfrancesco Villaggio, syn Paola Villaggia, který ztvárnil postavu stoupence klanu z Marseillaise. (Diego75)

Reklama

Reklama