Reklama

Reklama

Po špatně načasované a velmi veřejné žádosti o ruku, se značně nezávislá Sarah se svým přítelem Kevinem rozejde. Podporu hledá u své sestry Beth, ale ta je posedlá plánováním své vlastní svatby s Kevinovým kamarádem z kapely, Andrewem. Sarah si najde rozkošného Jonathana jako záplatu, ale vyvine se z toho vášnivý vztah a ona je nucena postavit se své vlastní zranitelnosti a obavám ze závazků. Všichni s upřímností, srdečností a humorem bojují s útrapami, štěstím a bolestí moderní lásky. Nakonec se ale Sarah bude muset rozhodnout – je pro ni lepší zůstat v bezpečí svého nezadaného života nebo všechno riskovat pro lásku? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (29)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Užívateľ Thomick mi hovorí z duše. Hlavné dve herečky totálne na zožratie. Lizzy Caplan je super, dokážete si ju obľúbiť, aj keď (z mužského pohľadu) hrá v podstate nesympatickú postavu, a Alison... to je podobný prípad ako Cobie Smulders v HIMYM. Od Community ma už len jej hlas dokáže dostať do extatických stavov. Ani jedna herečka z ústredného dua nepodáva stopercentne presvedčivý výkon - ide skôr o seriálové herectvo - ale k ním to skrátka sedí. Teda, aspoň ja ich beriem aj cez onu čiastočnú vyumelkovanosť. Ten film, klasická indie vzťahovka, v ktorej sa v podstate nič nedeje, veľa sa rozpráva a tak, ale po všetkých tuctových vzťahovkách posledných rokov (ktorým tú tuctovosť tiež za zlé nemám), práve táto prináša aj niečo nové - respektíve nový pohľad na vec. To niečo samozrejme nie je tak výrazné ako v 500 Days of Summer, ale tá je len jedna, a za každú, aj keď len štipku originality, treba byť v jednom z najprevarenejších súčasných žánrov vďačný. Väčšina podobných filmov zobrazuje zamilovaný pár držiac sa za ruky, cez vzájomné pohľady až po zlom (väčšinou niečo z minulosti, väčšinou niečo zbytočné). V Save the Date ten zlom chýba, venuje sa obyčajným problémom, keď to vo vzťahu vlastne ani neškrípe a skôr problémy okolia vec komplikujú, a hlavne je svojim spôsobom rozprávania tak nejak dospelší, ako jeho kolegovia. Pôvodne som dal hviezdičky štyri, ale tento film posúva žáner dopredu a je potešujúce po všetkých tých pohľadoch a ručičkovaní vidieť film, ktorý berie sexualitu ako súčasť vzťahu a nebojí sa ju ukázať. Veľmi prirodzené. PS: Chcelo by to zmeniť žáner v hlavičke. Toto nie je romantická komédia. ()

MessiM 

všechny recenze uživatele

No mám vcelku rozporuplné dojmy. Mám rád, když mě film dokáže překvapit a není vždy dopředu jasné, co se stane. Asi startující scénou byla Kevinova žádost o ruku, když dostal košem. Popravdě, jak žádat o ruku je daleko lepší si přečíst jakýkoliv článek na netu jak žádat o ruku, protože tento film vám to fakt nedá. Od té žádosti měl film spád a bylo to fajn, i když na konci bych ubral té romantiky. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Upřímně, byla to celkem nuda. Kromě Lizzy samí nezajímaví herci. V půlce přišla zajímavá zápletka, která dala příběhu vážnost, hloubku, u mě zvýšila pozornost a je důvodem, proč dávám nakonec 3*. Ale i přes to to byla celkem nuda. Vtipná mi přišla asi jen kratičká, nenápadná scénka se psem na záchodě. # [monitor, 5.1] # příběh *** | hudba ** | humor – | akce – | napětí * | pustil bych si znova ** ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že je to jasný relax, když se tady píše komedie-romantický, ale až tak velký relax to nebyl. Určitě je to romantika jinak než by jste normálně očekávali. To bylo první příjemné osvěžení v tomhle žánru. A druhé překvapení mě čekalo v podobě mně naprosto neznámých herců, kteří byli výborně sehraní a tuhle vztahovou záležitost zahráli jako by šlo o reál. Jestli tedy chcete vidět něco neotřelého, ne až tak moc komediálního, ne něco přímo dechberoucího a krásného mourka, tak tohle je to pravé. Ani ten konec nebyl přímo typický jak bych čekala. 75% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Lizzy Caplan je naprosto úžasná ženská a každý film s ní je něčím... no něčím, na co se minimálně těším. V tomhle případě nemůžu jinak, než že musí snímek trochu zkritizovat. Ano, je to romantika, ano, je pojata jinak, než jsme v Hollywoodu zvyklí, ale to celé je tak nějak... Dalo by se to rozvrhnout tak do pěti minut a ne nutně do hodiny a půl filmu: Lizzy hraje výborně, není to její klasická jetá nezávislá postava, ale na svět má zajímavý náhled. Problémy, které se zde řeší, jsou celkem normální, což jen vede k tomu, že se s nimi můžete ztotožnit. Dobré, ale něco tomu chybí, aby to bylo úchvatné. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama