foto

Alison Brie

  • nar. 29.12.1982 (37 let)
    Hollywood, California, USA

Biografie

Narodila se 29. prosince 1983 v Kalifornské Pasadeně. Její matka je židovka, i proto začala svou kariéru rozvíjet na jevišti židovské kulturního střediska v Jižní Kalifornii. Získala bakalářský titul v oboru Divadlo na California Institute of the Arts.

Předtím než se stala herečkou, tak se živila například i jako klaun na oslavách narozenin. Její první rolička byla postava kadeřnice Niny v HANNAH MONTANA. Pak pokračovala v internetovém seriálu MY ALIBI.

Nejznámější se však stala pro své role v televizních seriálech. Jako první se ukázala v seriálu MAD MEN, kde patří k takzvanému opakujícímu se obsazení a hraje postavu Trudy Campbell. V roce 2009 získala jednu z hlavních rolí v seriálu COMMUNITY, tady hraje postavu Annie Edison.

V roce 2010 ji vybral časopis Maxim do seznamu HOT 100, kde obsadila 99. místo. Do pokračování hororové klasiky si jí vybral Wes Craven. Dostala roli Rebbecy Robinsons ve filmu VŘÍSKOT 4.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2020 Holka od koní
Nadějná mladá žena
The Rental
Šťastné a veselé
2019 LEGO® příběh 2
2017 Akta Pentagon: Skrytá válka
The Disaster Artist: Úžasný propadák
The Little Hours
2016 Get a Job
Jak přežít single
Joshy
Muž na pravém místě
2015 Milenci těch druhých
No Stranger Than Love
Zocelovací kúra
2014 LEGO® příběh
Pařba v Mexiku
Vánoční speciál BoJacka Horsemana: Sabrinino vánoční přání (TV film)
2013 Králové léta
2012 House Husbands (TV film)
Montana Amazon
Zásnuby na dobu neurčitou
Žádost o ruku
2011 Vřískot 4
2010 Kouzelné maliny
2008 Buddy 'n' Andy
Parasomnie
Salvation, Texas
Učebnice smrti (TV film)
2007 Dickie Smalls: From Shame to Fame
Nenarozený

TV seriály

2020 BoJack Horseman (TV seriál)
Bylo to celkem fajn (S06E16)
Výhled na půli cesty dolů (S06E15)
Angela (S06E14)
další epizody (8)
2019 GLOW: Nádherné ženy wrestlingu (TV seriál)
Vánoce v GLOW stylu (S03E10)
Bál libertinů (S03E09)
Jeď pořád dál (S03E08)
další epizody (10)
BoJack Horseman (TV seriál)
Rychle, dokud je pryč (S06E08)
Tvář deprese (S06E07)
Hledá se ledvina (S06E06)
další epizody (8)
2018 GLOW: Nádherné ženy wrestlingu (TV seriál)
Ke každé bramboře je účtenka (S02E10)
Rosalie (S02E09)
Hodné dvojče (S02E08)
další epizody (10)
BoJack Horseman (TV seriál)
Přerušený pořad (S05E12)
Paráda (S05E11)
Hlava v oblacích (S05E10)
další epizody (12)
2017 GLOW: Nádherné ženy wrestlingu (TV seriál)
Cesta je cíl (S01E10)
Dušení liberálů (S01E09)
Možná za vše může diskotéka (S01E08)
další epizody (10)
BoJack Horseman (TV seriál)
Kolik je hodin? (S04E12)
Šíp času (S04E11)
Ach, ta Kalifornie! (S04E10)
další epizody (12)
2016 Doktor Thorne (TV seriál)
Teachers (TV seriál)
Pilot (S01E01)
BoJack Horseman (TV seriál)
To šlo dobře (S03E12)
To už je moc, chlape! (S03E11)
Jsi to ty (S03E10)
další epizody (12)
2015 BoJack Horseman (TV seriál)
Osamění (S02E12)
Útěk z Los Angeles (S02E11)
Ano a (S02E10)
další epizody (12)
Zpátky do školy (TV seriál)
Emocionální důsledky televizního vysílání (S06E13)
Svatební videotvorba (S06E12)
Moderní špionáž (S06E11)
další epizody (13)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Hovor na výzvu (S07E14)
Cestou mléka a strdí (S07E13)
Time & Life (S07E11)
2014 BoJack Horseman (TV seriál)
BoJack Horseman Christmas Special: Sabrina's Christmas Wish (S01E13)
BoJack nenávidí armádu (S01E02)
BoJack Horseman: Příběh BoJacka Horsemana, kapitola první (S01E01)
Zpátky do školy (TV seriál)
Úvod do umění sendviče (S05E13)
Zachraňte Greendale (S05E12)
Jeffův narozeninový sen (S05E11)
další epizody (13)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Strategie (S07E06)
2013 Zpátky do školy (TV seriál)
Nejtemnější časová osa (S04E13)
Šílená slátanina osudu (S04E12)
Základy lidské anatomie (S04E11)
další epizody (13)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Na cizí adrese (S06E13)
K okamžitému zveřejnění (S06E06)
Potopa (S06E05)
další epizody (4)
2012 Sketchy (TV seriál)
Zpátky do školy (TV seriál)
Úvod do konečnosti (S03E22)
První dynastie Chang (S03E21)
Digitální plánování pozůstalosti (S03E20)
další epizody (12)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Přízrak (S05E13)
Ta druhá (S05E11)
Signal 30 (S05E05)
další epizody (4)
Americký táta (TV seriál)
Adventures in Hayleysitting (S09E06)
2011 Zpátky do školy (TV seriál)
Regionální vánoční hudba (S03E10)
Stolní fotbal a noční bdění (S03E09)
Natáčení dokumentu: Návrat (S03E08)
další epizody (23)
Robot Chicken (TV seriál)
The Godfather of the Bride 2 (S05E18)
2010 Zpátky do školy (TV seriál)
Abedovy nezvladatelné Vánoce (S02E11)
Diplom z mixologie (S02E10)
Konspirační teorie a návrhy interiérů (S02E09)
další epizody (24)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Mlžení (S04E12)
Na kolenou (S04E10)
Kufr (S04E07)
další epizody (5)
2009 Hot Sluts (TV seriál)
Zpátky do školy (TV seriál)
Srovnávací religionistika (S01E12)
Otázka lidské sexuality (S01E11)
Ekologie (S01E10)
další epizody (12)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Zavřete dveře a posaďte se (S03E13)
Dospělí (S03E12)
Modrá barva (S03E10)
další epizody (6)
2008 My Alibi (TV seriál)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Meditace ve stavu nouze (S02E13)
Král hor (S02E12)
Dědictví (S02E10)
další epizody (7)
2007 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Kolo (S01E13)
Nixon versus Kennedy (S01E12)
Tulákova značka (S01E08)
další epizody (6)

Dokumentární

2014 Harmontown
Lennon or McCartney - a.z.

Hudební videoklipy

2018 Beck - Colors (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 Holka od koní

Producentská filmografie

Filmy

2020 Holka od koní

Režijní filmografie

TV seriály

2019 GLOW: Nádherné ženy wrestlingu (TV seriál)
Návrat do Hollywoodu (S03E07)

Host

TV pořady

2020 The 26th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2019 The 76th Annual Golden Globe Awards (TV pořad)
Udílení hudebních cen MTV 2019 (TV pořad)
2018 2018 Billboard Music Awards (TV pořad)
MTV Movie & TV Awards 2018 (TV pořad)
The Joel McHale Show (TV pořad)
2017 The IMDb Show (TV pořad)
2015 Bitva playbacků (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
The ArScheerio Paul Show (TV pořad)
2005 Attack of the Show! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(200)