Reklama

Reklama

Báječný Fantozzi

  • Česko Superúčetní (více)

Bůh stvořil Fantozziho. A na jeho naléhání Bůh pokračoval - stvořil jeho ženu a krásnou dcerku.
Bůh chtěl stvořit člověka, ale bohužel tento pokus skončil stvořením tvora jménem Fantozzi. Ten naléhal, až mu Bůh stvořil i ženu Pinu, které se narodila krásná dcerka Mariangela. Další z příběhů o Fantozzim vám ukáže život tohoto beznadějného smolaře od pravěku až do budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší Fantozzi. A začíname od Adama. Tomuto dielu sa nedá uprieť originalita. Zasadiť Fantozziho do rôznych historických období, to je konečne nejaká zmena. Potom možno odpustiť aj stále sa opakujúce prvky všetkých filmov. Avšak keďže je tu viac príbehov, tak sa nevieme do príbehu vcítiť. Respektíve nestihneme. Chýba tu seňora Silvaniová, čo je dobré, pretože ju skutočne nenávidím. Niektoré z príbehov sú skutočne vtipné, niektoré sú zase príliš prehnané a trápne. Klasický Fantozzi to nieje, tie diely sú proste najlepšie, ale treba priznať že táto snímka sa im nemôže vyrovnať. Na druhú stranu máme plno omnoho horších filmov s Paolom Villaggiom, ktoré nemajú hlavu ani pätu. Takže tu sa určite staršia generácia, ktorá má rada starší humor z chuti pobaví. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Paola Villaggia si snad nelze představit jinak než jako Fantozziho. A on to nejspíš vidí stejně, protože na všechny nabídky, kde se má vyskytnout tahle postava, přitakává a určitě přitom ještě úlisně vyplazuje i ten svůj jazyk, jak má ve zvyku. Superúčetní sice není celistvý film, spíše jen hromada úsměvných či trapných skečů postupujících časem od pravěku až někam do vzdálené budoucnosti, ale když už to ty penízky sype a někomu se to líbí, tak proč ne .. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Oni jsou jiní, lepší. Zůstanou zde a ty budeš pracovat s potem na čele i za ně. Navěky věků." Takže prvními lidmi na světě byli Fantozzi a Pina? Já to tušil, že se ta dokonalá povrchová úprava Adama a Evy nedala udělat bez prototypu, ale do zábavnosti Fantozziho mají tito hezouni daleko. Mě tedy nejvíc bavily příchody Ježíše, pravěké vynálezy, Fantozziho maratonský běh a Maryangela jako strašák na poli. Ani jinak tomu nemohu upřít snahu o to zabodovat vtipem, ale zdaleka ne vždy se to podařilo, což je neodpustitelný účetní nedostatek. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Už ten základní nápad protáhnout Fantozziho různými etapami lidských dějin mi osobně připadá naprosto pitomý, úplně mimo. No a výsledek to jen potvrdil, neskutečně jsem se nudil. Zasmál jsem se jen jednou, vtipu o Robinu Hoodovi. Pan účetní má své místo v současnosti, posílat ho do minulosti je kravina. Suverénně nejslabší díl série. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Trochu jinak postavený film. Fantozzi má smůlu už v ráji, kdy se jeho "Evou" stane Pina. Dále se s rodinkou představuje jako lovec doby kamené, neohrožený Ceasarův bojovník, v Jeruzalémě si nese svůj kříž, za doby křižáckých výprav se také moc neuplatní, ale zase získá Excalibur. Přes francouzkou revoluci a světové války se dostane až do současné Itálie. Cesta na fotbalový zápas se tam ale dá přirovnat k těm středověkým bitvám. Vše končí v budoucnosti v podezřelých oblecích. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Skotský doubledecker byl ve skutečnosti běžný jednopodlažní autobus Fiat 306/3, kterému byla pro potřeby filmu na střechu přivařena ještě jedna autobusouvá karoserie. (Stejšn)
  • Fantozzi (Paolo Villaggio) a Filini (Gigi Reder) se ztratí při závodě na veslicích v Cloace Maxima, což je prastará římská stoka. (ČSFD)
  • V české verzi překladu je několik překladových chyb v textech souvisejících s Biblí. Například ve scéně, kdy Fantozzimu (Paolo Vilaggio) kvůli Ježíšovi děti pošlapou políčko, v českém dabingu Ježíš pronese: „Směřujte na mě bez obav svá slova.“ V originále je však řečeno: „Lasciate che i pargoli vengano a me“ neboli „Nechte děti přijít ke mně,“ což je odkaz na biblický verš Matouš 19:14. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama