Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý janovský rejdař, milionář Ugo Maria Volpone, je nejen lakomý, ale také notně zlomyslný a baví se především tyranizováním tří společníků a přátel, kteří čekají na jeho smrt, aby se mohli vrhnout na obrovské dědictví. Poslední žertík na jejich účet vymyslí krátce po nástupu svého nového komorníka Bartolomea Mosca, kterého přesvědčí, aby společně s ním oklamal trojici jeho potenciálních dědiců a sehrál velkolepou komedii. Volpone předstírá, že umírá a každému z trojice mužů dá naději, že právě on by se mohl stát v brzké době jediným dědicem veškerého jeho obrovského majetku. Současně jim s pomocí komorníka naznačí, že dědicem se stane ten, který mu poslední dny života nejvíce zpříjemní. Potenciální dědici shromáždění kolem smrtelného lože se bez váhání pustí do soutěže o milionářovu přízeň. Jeden mu nabídne klíče svého luxusního vozu Maserati, druhý mu věnuje svou luxusní jachtu a třetí, ženatý Ciro Corvino, mu dokonce nabídne svou překrásnou manželku Francescu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Ne moc dobrá komedie myslel jsem že když tam hraje Villaggio tak že to bude dobrý ale hodně mě to zklamalo. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Je to jiný Villaggio, než jak ho známe z osmdesátých let, ale komedie je to povedená. Již dáno předlohou je jasné, že nepůjde o klasickou italskou bláznivinu. Komornější ale příjemný humor, kde Villaggia tentokrát zastiňuje Montesano. Herecky skvěle obsazené i zahrané. V roli služebné se objevuje v jedné ze svých prvních rolí italská kráska Sabrina Ferilli. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (VAPET 2001) = ALEXEJ PYŠKO - Renesančná hra Bena Jonsona, prenesená do súčasnosti, ponúkala širokú škálu možností, ktorými režisér mohol dosiahnuť dokonalý komediálno - satirický efekt. Bohužiaľ výsledok je síce úsmevný, ale nijako extra zábavný. Prehnaná stopáž totiž namiesto finálnej gradácie ponúka iba rutinne odvedené remeslo s priemernými hereckými výkonmi. (25.4.2012) ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut jsem byl doslova zklamaný, že se nejedná o komedii, na jaké jsem u Villaggia zvyklý. Ale pak se to začalo rozjíždět a musím říct, královsky jsem se bavil. Inteligentní humor mi nakonec skočil na vkus a těšil jsem se, co vše si ještě pán velkomožný s lišáckým sluhou vymyslí. V ten moment jsem původní dvě hvězdy zvedl na tři až čtyři. A ten konec? Možná lehce předvídatelný, přesto ta smířlivost a chladná kalkulace mi vyrazila dech. Rozhodně si to někdy pustím znovu! -Ne brzy, ale někdy ano. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama