Reklama

Reklama

Sekretářka Carla je téměř hluchá. K dorozumění jí vedle naslouchátka pomáhá i schopnost odečítat ze rtů. Přesto je však mezi ní a okolním světem propast a kolegové v práci jsou k ní hrubí. Když jí přidělí asistenta Paula, bývalého vězně, zdá se, že je její potupa završena. Paul jí však překvapivě pomůže dostat se z izolace a ukázat všem, že za něco stojí. Carla mu také na oplátku může prokázat dobré služby svým odečítacím talentem a mezi oběma se pomalu začne vyvíjet pevnější pouto... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O setkání dvou osamělých outsiderů ... a o všem, co z toho vzešlo. Velice nekonvenční příběh, který je možná až nekriticky nakloněný svým hrdinům - ale to vy budete taky. Je daleko víc minimalistickým milostným dramatem nežli pravověrným kriminálním thrillerem - i když i v tomhle směru si rozhodně přijdete na své, neboť jedna dějová linie bez druhé by byla ztracená a opuštěná - zrovna tak jako Carla a Paul. P.S.: Skvostně vypointované finále. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Z filmu Čti mi ze rtů se u mě nedostavil blažený pocit spokojenosti. Rozumím, že Jacques Audiard předvedl svůj film jako netradičně vyprávěný kriminální thriller se silnou a nezvykle podanou romantickou linkou. Herecké výkony jsou přesvědčivé a přibližují prožitek. Ale kontinuita je rozháraná, vyjádření je příliš agresivně expresivní a celkový způsob ztvárnění se u mě minul svým předpokládaným účinkem. Mohu se kochat úseky, nikoli konečným celkovým zpracováním. Hlavní postavou je sekretářka Carla (velmi zajímavá Emmanuelle Devos), vyčleněná svou plachosti a postižením na pokraj zájmu. Až prostřednictvím nového zaměstnance se odhodlává k agresivnějšímu prosazování v rámci kapitalistického uspořádání. Hlavní mužskou postavou je propuštěný vězeň Paul (zajímavý Vincent Cassel). Jeho snaha o spořádané začlenění do života je mařena temnou minulostí i svazující přítomností. I on se nerozpakuje využít svou nadřízenou k osobnímu prospěchu. A na základech využívání se rozvíjí vztah, spíše náhodně a díky osamělosti obou outsiderů. Z dalších postav: dravý nováček zločineckého podhoubí a majitel nočního baru Marchand (dobrý Olivier Gourmet), snaživý kurátor se závažným hříchem Masson (pozoruhodný Olivier Perrier), v manželství nespokojená Carlina kamarádka Annie (šarmantní Olivia Bonamy), Carlin slušný nadřízený Morel (Bernard Alane), sžíravě žárlivá Marchandova manželka Josie (Céline Samie), či agresivně prospěchářský Carlin kolega z práce Keller (Pierre Diot). Netradiční kabát kriminálního thrilleru je chvályhodná snaha, ovšem trhliny v kontinuitě času, příběhu, drsného realismu a přirozenosti jsou pro mě hluboké pro uspořádaně úchvatný filmový zážitek. ()

Reklama

blazenka 

všechny recenze uživatele

Slušná kriminálka. Vincent je v roli bývalého trestance okouzlující. Emmanuelle mu je výbornou protihráčkou. Rozhodně stojí za zhlédnutí. Dobře vystavěný scénář, skvěle zvládnuté herecké obsazení, nenudí. V podstatě mnohokrát ohrané krimi drama, ale s jiskrou a se šarmantním Vincentem v hlavní roli. Co víc si přát... ? Váhám mezi 3 a 4 hvězdičkami. 70%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tentokrát musím hodnotit směrem nahoru. Od první chvíle, kdy Carla přišla do kanceláře, zmocnilo se mne zlé tušení a nepustilo až do konce filmu. Chudák polohluchá holka bez chlapa, osamělá, v práci využívaná, a ještě narazí na extrestance- no to nemůže dopadnout dobře. Zvlášť když Cassel nikdy nehraje dobráky. Zatáhne jí do průseru a je to pomalu jak Bonnie and Clyde. Ostatní možná nudilo, já viděl skvělé drama s gangsterskou zápletkou. Způsob natočení příjemně ojedinělý. 85% ()

Nattynax 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kriminální zápletka, postupně gradující atmosféra, napínavé momenty a nepředvídatelný děj. Přesto všechno je pro mě Sur mes lèvres především milostnou romancí. Na začátku dva lidé, kteří se vzájemně využijí, na konci, kteří se potřebují. Rodící se vztah mezi Paulem a Carlou je ukazován jen v náznacích a o to možná působí silněji. Pracuje tak divákova fantazie. Líbilo se mi i to pozvolné tempo první poloviny, bez něhož by závěrečná část filmu nezanechala takový dojem. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama