Jacques AudiardKamera:
Mathieu VadepiedHudba:
Alexandre DesplatHrají:
Vincent Cassel, Emmanuelle Devos, Olivier Gourmet, Olivier Perrier, Olivia Bonamy, David Saracino, Chloé Mons, Bernard Alane, Patrick Steltzer (více)Obsahy(2)
Sekretářka Carla je téměř hluchá. K dorozumění jí vedle naslouchátka pomáhá i schopnost odečítat ze rtů. Přesto je však mezi ní a okolním světem propast a kolegové v práci jsou k ní hrubí. Když jí přidělí asistenta Paula, bývalého vězně, zdá se, že je její potupa završena. Paul jí však překvapivě pomůže dostat se z izolace a ukázat všem, že za něco stojí. Carla mu také na oplátku může prokázat dobré služby svým odečítacím talentem a mezi oběma se pomalu začne vyvíjet pevnější pouto... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))
Velmi silné 4 *. Herecky vynikající, Cassel hraje co to dá a toho tajemného kriminálníka s umaštěnými vlasy mu prostě musíte věřit. Devos neméně dobrá, polohluchou sekretářku z které se stává zdatná manipulátorka, hraje perfektně. Scénář je hodně zajímavyý. Závěr je jak napjaté kšandy i když by to chtělo jiný konec. ()
Příběh o handycapované frigidní paně byl podán velice zajímavě. Nikdy jsem nic podobného o asociálovi bez americké demence neviděl. Ale asi musela být vážně zoufalá, protože Casselův vzhled působil dost žalostně a ten hitlerovskej knírek tomu dodával vážně říz. Filmem jsem proplul bez nějakýho emocionálního výkyvu. Nic mě tam neurazilo ani nijak zvlášť nenadchlo. Bez originální myšlenky a dobrého podání příběhu je to naprostý průměr. Btw E.D v tom filmu vypadala, zvláštně. žádná přeumělkovaná figurína, žádný extra tělo. zvláštní xycht. finish ve stylu- a dělali to spolu šťastně až do konce. ()
Výborné francouzské drama mixnuté krimi zápletkou s oprvadu zajimavými hrdiny. Carla a Paul - postavy, které z počátku nijak sympatické nejsou, ale s postupem času si k nim člověk vytvoří určitý vztah, fandí jim a drží palce. Chemie mezi nimi je neuveřitelně silná! Film samotný je minimalistický, první třetina se nese v klidném tempu, kdy se divák oťukává s ústřední dvojicí, ale zbytek filmu pomalé tempo bohatě vynahrazuje. Místy napínavé jako malé gatě. Každopádně, pokud čekáte akční jízdu a velkolepě pojaté drama, tady jste na špatné adrese... ()
O setkání dvou osamělých outsiderů ... a o všem, co z toho vzešlo. Velice nekonvenční příběh, který je možná až nekriticky nakloněný svým hrdinům - ale to vy budete taky. Je daleko víc minimalistickým milostným dramatem nežli pravověrným kriminálním thrillerem - i když i v tomhle směru si rozhodně přijdete na své, neboť jedna dějová linie bez druhé by byla ztracená a opuštěná - zrovna tak jako Carla a Paul. P.S.: Skvostně vypointované finále. ()
Hybnou silou příběhu jsou obě hlavní postavy a to nejen z hlediska vzájemného velmi zajímavého a netradičního vztahu. O čisté lásce nemůže bejt ani řeč, na to mě přišlo až moc velký využívaní jednoho druhým, na druhou stranu ta touha mít vedle sebe spřízněnou duši, šla jak z Carly, tak z Paula hodně silně. Tahle poměrně složitá vztahovka se vydařila i díky Emče s Vincentem, jejich herecký projev patří dlouhodobě mezi absolutní světovou extraligu a i tady s přehledem potvrdili svou topkovej talent. ()