Reklama

Reklama

Papíry

(festivalový název)
  • USA Paperman
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Romantický
USA, 2012, 7 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Krátký animovaný film s českým názvem Papíry sleduje příběh osamělého mladého muže v polovině minulého století v New Yorku. Jeho osud nabere nečekaný spád po náhodném setkání s krásnou ženou na jeho ranní cestě do práce. Mladík je přesvědčen, že dívku svých snů po letmém setkání navždy ztratil. Dostane však druhou šanci, když ji ve své kanceláři zahlédne v okně protějšího mrakodrapu. Nemá víc než své srdce plné citu, představivost a hromadu papírů, aby upoutal její pozornost… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (165)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tolik toho lze říct beze slov. Neuvěřitelně pěkné, nápadité a krásně emotivně podpořené výborným hudebním doprovodem. Jdou z toho cítit cedulky, ale to vem čert, protože tato vizuální stránka je opravdu úžasná. CGI s klasickou animací ... to vypadá tak dobře, čistě a živě! Disney uhodil hřebíček na hlavičku a doufám v takhle vizualizovaný film. Sakra, kde jsou ty kreslené celovečeráky :( ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ani som nečakala, že budem z toho práve ja tak na mäkko. Krásna hudba dotvárala tú správnu atmosféru, jednoduchý ale pritom pekný štýl animácie a ničím nepreháňajúci krátkometrážny animák. Možno to sú tie dôvody prečo to oslovilo aj mňa. Celý čas široký úsmev na tvári a príjemný pocit z niečoho tak jednoduchého si zaslúži určite plný počet. ()

Reklama

Mr.Husts 

všechny recenze uživatele

Nádherně nostalgický a dojemný kraťoučký animáček od Dysneyho s nejstylovější animací, jakou jsem snad kdy viděl ( 3D co se tváří jako 2D v černobílém podání= skvost ) a taky kouzelnou hudbou, která dokonale vynahradí jakýkoli dialog. Parádní připomenutí dob, kdy ještě 2D animáky frčeli. Moc bych si přál aby k nim alespoň v téhle kombinované formě tvůrci animáků navrátili, kouká se na to mnohem lépe než na přemnožené plastické 3D pohádky dnešní doby. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Příběh o "Papermanovi" jsem určitě už někde viděla či četla, přesto mě tohle nenásilné zpracování překvapilo a potěšilo. Zajímavý vizuál (přestože černobílé snímky moc v lásce nemám) a napjatá atmosféra tomu jenom přidávají - člověk ví, že to celé určitě musí dobře dopadnout, jenom si není jistý jak se to stane. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní černobílý snímek, který byl představen před snímkem Raubíř Ralf (Wreck-It Ralph), vypráví o mladíkovi, který se zakouká na nástupišti do krásné dívky právě díky kusu papíru. Velice dojemným, vtipným a milým způsobem (a samozřejmě pomocí všudypřítomného papíru a papírových šipek), si k sobě opět najdou cestu. Sympatický kraťas nabízí neotřelý a opravdu zábavný pohled na tak typické téma, jako jsou dva lidé, kteří se náhodou potkali, přeskočila mezi nimi jiskra, v zápětí se rozdělili a nějakým způsobem k sobě znovu hledali cestu. Tím nápadem byl obyčejný papír, který v sobě zázračně naakumuloval všechnu mladíkovu touhu a pomohl tak ke znovusetkání a možnému začátku nového partnerského života. Snímek je plný krásných, něžných okamžiků, které se snově kloubí s téměř éterickou hudbou Christophea Becka. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • V rovnakom unikátnom animačnom štýle, v akom je zhotovená snímka, je spravené logo Walt Disney Pictures na konci filmu. (Othellko)
  • Krátký snímek kombinuje CGI grafiku s ručně kreslenou animací. 3D modely jsou tak "potaženy" ručními kresbami a software se stará o to, aby se nemuselo ručně kreslit všech 24 políček za sekundu. [Zdroj: fffilm.name] (DellEthing)
  • Snímek si odbyl svou premiéru v červnu 2012 na Annecy International Animated Film Festival, do běžných kin se dostal v říjnu 2012 s filmem Raubíř Ralf (2012). (Andrew78)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama