Reklama

Reklama

Knězovy děti

Trailer 1

Obsahy(1)

Svěží, satirická komedie přivede diváka na malý ostrov Dalmácie. Mladý kněz Fabian, jenž zde převzal po svém předchůdci farnost, je zděšen zdejšími statistikami. Úmrtnost je příliš vysoká, porodnost je příliš malá. S dobrým úmyslem a heslem „dokonce i papež je proti používání kondomů" se Fabian pokusí zlomit místní trend. Za pomoci pobožného trafikanta Petara a lékárníka Marina propichují prodávané kondomy a antikoncepční pilulky mění za vitaminy. Brzy se dostaví kýžené výsledky a těhotenský boom začíná. Cesta do pekla je však vždy dlážděna dobrými úmysly. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (190)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Epizodická sieť slobody v tej najčistejšej podobe. Z námetu sa ale dalo vytrieskať viac, predsa len z toľko krát omielanej kontroverznosti a pohodovej atmosféry by som čakal ucelenejšiu a uspokojivejšiu ostrosť vtipu, pretože si snímok na miestach, kedy som už konečne čakal na tú povestnú hranu humornosti, zvolil bojácne odbočky a v pasážach, kedy čakám inteligentnosť dialógov, zbiehame k spomínanej kontroverzii príbehu (kondómy...) - avšak s nie veľmi vydarenou satirou. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Nevím jak komu sedne chorvatská kinematografie, ale knězovy děti byly poměrně silným zážitkem i když mají nálepku komedie. Je pravda, že se u nich člověk i docela zasměje, koneckonců je to film o tom, jak kněz propichuje kondomy, aby zvýšil porodnost. Jak film dopadne, už tak veselé není, přesto musím hodnotit kladně, na to že je to můj první zážitek s moderníma jugošema. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to nebylo nejmarnější, ale postupem času ztrácí snímek své kouzla a stává se z něj větší a větší blbost. Chorvatsko - srbský humor asi není můj cup of tea. Nezasmál jsem se snad vůbec, a to je u komedie obrovský průser. Absolutně nechápu zdejší chvalozpěvy. Jediným pozitivním aspektem shledávám vhodnou hudbu. Bohužel, hudba sama o sobě nic nezmůže. Pokud vám někdo nemíří zbraní na spánek, tak se filmu vyhněte. Snímek je určen otupělým pseudointelektuálům. Pro zbytek se bude zaručeně jednat o ztrátu času, který se dá v současných letních dnech i večerech využívat mnohem efektivněji. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno a propíchnutá šprcka je dokonalým studijním materiálem pro Trošku vytepleného rádoby režiséra, aby věděl, jak má vypadat opravdová, svěží letní komedie, a poučením pro všechny "řízkáče", že by se měli na dovolené v jakékoliv prdeli kolem Dubrovníku omezit výhradně na lízání a prstění, nechtějí li si jako suvenýr přivézt nějakou řvoucí infekci. Nádherný příklad toho, jak lze ze zdánlivé kokotinky velmi hravě naplnit kotel netrapného (Ano, Zdeňku, NE-TRAP-NÉ-HO!) humoru, suchého jako klín katolické světice. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

OD CHVÍLE, KDY JSEM PŘIŠEL, JSEM DO ÚMRTNÍ KNIHY ZAPSAL 22 JMEN, A ANI JEDNO JMÉNO DO KNIHY NAROZENÝCH. OPRAVDOVÝCH VĚŘÍCÍCH UBÝVALO. LIDÉ SE ZAJÍMALI POUZE O SVÉ OSOBNÍ BLAHO A ZAPOMÍNALI NA DUŠI.… /// Don Fabijan není sportovní typ. Neumí ani zpívat. Vlastně … ale jeden dobrej nápad měl. Pro církev… Svižně a vtipně. Chápu nadšení, páč se jedná o komedii, která se vymyká zaběhlejm stereotypům. A taky vypráví, kam až lze dojít přes díru ve šprcce. Vlastně jak zabřednout do problému. Víc a víc (hloub a hloub vyzní blbě, že?) Dobrej úmysl mladýho kněze se mění v hříčku plnou ftipnejch absurdit, přejde v tragikomedii a končí jako tragédie. Se zaměřením na církev. Byť oklikou, přes šprcky. Děravý. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou divadelní hru od Mata Matešiče jsem neviděl. 2.) Zjistím, že nejen v Čechách, ale i v Chorvatsku, lidi v létě tak nějak víc mrdají. 3.) Thx za titule ,,Yusek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Vedúci Katolíckej teologickej fakulty v Záhrebe Tonči Matulić skritizoval film: "Dnes žijeme v modernej chorvátskej spoločnosti v atmosfére, kde sú obete a viera zosmiešňované a ironizované. Tento film chce zákerným pošpinením spovedného tajomstva povedať, že cirkev systematicky vystupuje ako zločinecká organizácia, ktorá prežila 2000 rokov vďaka šikovnému utajovaniu zločinu.“ (Arsenal83)
  • Tvůrci potřebovali k natáčení několik tisíc kondomů, a tak hledali sponzora. Žádná dohoda se nezdařila, a proto musel štáb začít skupoval kondomy po celém Záhřebu. Nenašli však žádné o velikosti XL. (Mertax)
  • Film počas otváracieho víkendu videlo v Chorvátsku 33 759 divákov, čo bola v čase vydania najlepšia premiéra chorvátskeho filmu od získania nezávislosti krajiny v roku 1991. (Arsenal83)

Související novinky

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

06.07.2013

Devítidenní karlovarské filmové prázdniny skončily a poroty v čele s Agnieszkou Holland udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl režisér János Szász… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno