Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Ukázka z filmu 1

Recenze (256)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ovládla ma neprimeraná zvedavosť, za ktorú som bol primerane potrestaný. S chlapcami zo skupiny Les Charlots som už nejaké filmy videl a nádej, že uvidím niečo zábavné vo mne ešte tlela. Stačila slabá polhodina a bolo mi jasné, že tento film snažiaci sa o srandu za každú cenu ma nielenže nezabaví, ale nadobudnem presvedčenie, že ho Claude Zidi ani nemal nakrútiť. Ale to by bolo odo mňa sebecké, veď 82 % spokojnosť nie je na zahodenie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád staré francúzske komédie. No tituly, v ktorých sa objavovala štvorica mladíkov, čo si hovorili Les Charlots, sa mi nikdy nijak zvlášť nepáčili. Skôr naopak. Ich humor, ich vzhľad a celkovo ten ich štýl mi je cudzí. Nedokážem sa pri tom baviť. Vôbec sa mi to ich tajtrlíkovanie nezdalo vtipné. Snáď jedinou výnimkou je film "Veľký bazár" (Le grand bazar), ktorý natočil režisér Claude Zidi v roku 1973. Pokus Bažantov o záchranu malého živnostníka pred tým, aby ho zomlela neúprosná kapitalistická mašinéria veľkého obchodného reťazca, bola vcelku zábavná misia. *** ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Provinční živnostníček Emil se rozhodne zachovat svůj malý obchůdek a vytvořit tím konkurenci pro nově postavený supermarket. Je to sice trochu naivní snaha, ale přijmutí čtyř vychytralých lemplíků s neustálou touhou škodit přinutí obra brát vřeštícího trpaslíka vážně. Zvlášť když chlapci dokážou bez větších problémů pomocí rafinovaných fint přemístit zboží z ohromného supermarketu do Emilova malého obchůdku. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Další můj oblíbený film s Les Charlots,kterým říkám"čtyřka pacientů",tentokrát na téma"jak zachránit malý obchůdek před invazí supermarketu".Film je opravdu velmi zábavně napsaný a Claude Zidi ho režíruje se snahou,aby se divák ani na chvíli nepřestal smát.A to se mu opravdu daří,neb film je skutečně prošpikovaný vtipnými nápady a gagy.Charlotům tu skvěle sekunduje Michel Galabru a film je stále a po letech vtipný,zábavný a kupodivu i aktuální.Tohle je podle mě jeden z nejlepších filmů Les Charlots,dávám,vůbec ne,bazarových,85% a zkusím do Tesca propašovat můj malý katapult. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Žiji v malém městečku, kde příbývá supermarketů a mizí ty malé kouzelné obchůdky, kam jsem tak ráda chodila a pomalu si s prodavači tykala. Bylo to moc fajn a tak jsem Emilův obchod bránila, fandila těm klukům a smála jsem se i když někdy s troškou té nostalgie. Moc prima bazar, jen bych osobně vynechala tu honbu za selátkem, ale to jsem celá já. Na zvířátka nesahat Claude Zidi. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Motorka, kterou ukazuje Emile ve své prodejně je Kawasaki model 900 Z1. (Stocki)
  • Tím rozpůleným policejním autem je vůz Renault model 8 vyráběný od roku 1962. (Stocki)
  • Ve scéně, kdy sekačka strhne jednomu z kamarádů kalhoty, si lze všimnout, že je na konci úplně rozthrhne. V další scéně, kdy jdou přátelé společně k řediteli, jsou však kalhoty jako nové. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno