Reklama

Reklama

Jak dostat tatínka do polepšovny

(TV film)
  • angličtina How to Get Dad Into Reform School (více)

Obsahy(1)

„Dělá si ten kluk ze mě blázny? Samozřejmě, že si dělá blázny! On je totiž celej po tobě!… Netlumoč, já si poslechnu originál… Čeká na tebe takovej pokojíček, až tě bude přecházet zrak!… Jenom si na skálu sáhneme a hned zase pojedeme…“. Ještě nevíte, o čem je řeč? Tak tomu nevěříme. Ano – je tu volné pokračování nestárnoucí a mezinárodními festivalovými vavříny ověnčené komedie režisérky M. Poledňákové s podnikavým Vaškem (T. Holý), jeho milovanou maminkou (J. Preissová), nově nalezeným tatínkem Lubošem (F. Němec) a dědou (J. Karlík), o kterém na začátku příběhu ještě malý rošťák nemá ani ponětí. A přitom spolu nakonec prožijí nejedno prázdninové dobrodružství. Když se Luboš dozvěděl, že je Vašek jeho syn, rozhodl se, že mu vynahradí všechen ztracený čas. Hned první letní prázdniny chtějí strávit společně. Představy maminky a tatínka o tom, jak by měly probíhat, se ale od počátku poněkud rozcházejí… Anna balí kufry a těší se na klidnou dovolenou, během které si chce hlavně odpočinout. Nakonec ale musí hned první den šlapat na kole a spát pod stanem. Když dorazí k cíli cesty – k Lubošově rodné chalupě – nemá k pláči daleko. Vašek je však ze svého nového dědy přímo u vytržení. A opravdové prázdninové dobrodružství může začít…. (Česká televize)

(více)

Recenze (517)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Ale Aničko, miláčku, každý kluk si myslí, že nejkrásnější místo je tam, kde se narodil. Ale kdybych věděl, že se ti tu nebude líbit, tak bych se byl narodil někde jinde!.......... Scénář: Marie Poledňáková. Kamera: Petr Polák. Hudba: Václav Zahradník. CITÁT - Vodník ..... a říká mi Fando!.......... ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tomáš Holý se pro mne v dětství stal takovou modlou ke které jsem vzhlížel s obdivem a neskrývanou závistí. To vše jen proto, že jsem mu záviděl všechny ty dobrodružství, dědečky, prázdniny a to co já jsem jako dítě neměl. Jak dostat tatínka do polepšovny, je jako volné pokračování určitě povedenější a to nejenom zásluhou tria Preissová, Němec, Holý, ale proto, že celkový dojem filmu je pro mne takový svěžejší, zábavnější a rozhodně se připojuji k tvrzení některých lidí, kteří si tuto komedii umí představit jako vítěze ankety Komedie století :o) ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Teprve až po letech jsem schopný docenit kvality téhle komedie. Narozdíl od prvního trochu komorního dílu má ten druhý větší spád, zajímavější prostředí. Film je jasně postavený na potenciálu dětského herce, který Tomáš Holý využil naplno. Ať je v jakémkoliv záběru, v jakékoliv situaci, vždycky je naprosto přesvědčivý, legrační a spontánní. Příběh je jednoduchý, snadno srozumitelný a podobně jako Na samotě u lesa hodně těží z prostředí, kde se odehrává. Dobře napsaná postava Vaškova dědy, který sype hlášky a nápady. František Němec zdatně Tomáši Holému sekunduje a jako nenapravitelný tatík předvádí jednu ze svých nej rolí. V porovnání s komediemi dneška je tatínek v polepšovně milým a rozhodně ne sentimentálním kořením. Pro mě jasnej kandidát na pět hvězdiček, který veze k cíli Máňa a ta potvora nebrzdí :o) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ako malému chlapcovi sa mi táto rodinná komédia nezdala ničím zaujímavá a už vôbec nie vtipná. Ale po rokoch som jej (náhodou videné v telke) dal znovu šancu a uznávam, že to má svoje šibalské kúzlo, minimálne z pohľadu dospelého osadenstva vo filme. A malý hrdina, ktorý mi síce nepríde dvakrát sympatický, má/mal herecký talent. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než Jak vytrhnout velrybě stoličku. Tady vše funguje s dokonalou přesností. Navíc Josef Karlík jako dědeček je nepřekonatelný! Příběh, herci, hudba, krásná příroda Prachovských skal dohromady kombinuje absolutní zážitek z filmu. A hlavně, vše je přirozené a lidské. Takové filmy na které se můžou dívat děti i dospělí se už opravdu nedokážou natočit. Tenhle film můžu vidět kdykoliv a pokaždé se celou dobu usmívám. " Tak a máme po gáblíku Pepo..." Hahahaha, miluju tenhle dokonalej skvost!! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (41)

  • Ve scéně, kdy si Vašek (Tomáš Holý) čistí zuby nad neckami, omylem se otře kartáčkem o hruď a ušpiní se pastou. V další záběru má však hruď čistou. (Mr.Hudson)
  • K natočení filmu Marii Poledňákovou inspirovali sami herci, když ke konci natáčení filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977) začali fabulovat, jak by se osudy postav mohly dále vyvíjet. (Silencia90)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama