Reklama

Reklama

Il mulino delle donne di pietra

  • Francie Le Moulin des supplices (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hans (Pierre Brice) přijíždí do města nedaleko Amsterdamu napsat příběh o samotářském sochaři profesoru Wahlovi (Herbert Boehme), který žije na ostrově ve starém mlýně U Kamenné ženy. Hans se zamiluje do profesorovy svůdné dcery Elfie (Scilla Gabel), i když už má přítelkyni Liselottu (Dany Carrel). Později se však dovídá o Wahlových nezákonných experimentech a mizení místních žen. (Epistemolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Parádní gotický a velmi atmosférický zážitek, v hlavní roli s velice mladým Pierrem Bricem jako Hansem von Arniem (umělec), Dr. Bohlemem, Prof. Wahlem jako šílenými vědci, a krásnou tajemnou Elfie Wahl (Prof. dcera), která trpí nevyléčitelnou nemocí, takže ji otec ukrývá skrytou ve mlýně. Vliv Maria Bavy, Fishera, Cormana aj. nebo naopak byl hodně viditelný. Dokonce se o filmu mluví jako o jednom z těch, který údajně odstartoval Euro-horor rozmach v 60' a 70' letech, v nichž byl právě Mario Bava jeho mistrem! Co mi lezlo na filmu tak trochu na nervy byla ta pouťová-kolotočová kolovrátková hudba, jinak ale skvělé, stará italská hororová škola byla ve své době skutečně nepřekonatelná, zahajovací pochmurná sekvence filmu na jezeře za nepříliš vlídného počasí je hodně působivá ale těch scén tam bylo víc, špatná nebyla ani ta halucinogenní v podobě jakési ho matoucí třeštění. Dokonce je ve filmu nakrátko vidět i odhalená bradavka, která vychází skrz spodničku jedné z obětí! Atmosféra spolu s pěknými strašidelnými momenty, nejen uvnitř osudového, opuštěného větrného mlýna se všemi těmi temnými vchody a tajemnými místnostmi silný příběh s hrozivým tajemstvím, velmi povedené masky (mechanické voskové figuríny neslavných žen, původně samozřejmě živých!). Podobné filmy: "Frankenstein" 31', "Mystery of the Wax Museum" 33', "House of Wax" 53', "Eyes Without a Face" 59', "Black Sunday" 60', "House of Usher" 60', "City Of The Dead" 60', "Awful Dr. Orlof" 62'. Podle mého se jedná o vizuálně stylový, barvitý ale i hodně nedoceněný film, možná by byl dokonce ještě daleko lepší a působivější jako černobílý. Jeden z prvních filmů svého žánru (gothic horor). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Kostými sú prvotriedne,aj krajinné prostredie s mlynom,je oku lahodiace.Keď som sa zoznámil s hlavnými postavami,tak som čakal kedy to začne mat grády,ale nijak sa tento film nechytil.P.Brice poznám ako hrdinu z Máyoviek ale v tomto filme moc nevynikol.Ale čo ma uchvátilo sympatické ženske herecke duo Gabel-Orfei v tých dobových kostýmoch im to pristalo.Pointa bola silno našliapnutá,ale potenciál nebol využitý.Koniec bol dramaticky ale celkový dojem to nezachránilo.Je to dost slabučke,velmi pomale tempo,ale hlavne velká nuda. ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Pěkný starodávný gotický kousek z těch dávných idylických dob, kdy povolání šíleného vědce bylo libůstkou soukromníka, a ne systematizovaným postem v nějaké té státní či korporátní struktuře. Dnes sice ten film již ničím nepřekvapí, ale pro nostalgika je to pěkná horrorová podívaná. A závěrečné ohnivé defilé profesorova děsivého orloje je stále působivé - hotový Todtentanz. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kombinace Frankensteina a Voskového muzea má sice pomalejší rozjezd, ale příznivcům klasických hammerovských horrorů udělá jistě radost. Hrozivě vypadající mlýn s vlastním hřbitůvkem stojící osamoceně u vodního kanálu s temnou vodou skrývá nebezpečné tajemství. Mladý Hans von Arnim (P.Brice) přijíždí do mlýna pro podklady k umělecké monografii, která má být vydána v Rotterdamu. Mlýn obývá prof. Wahl, který vytváří panoptikum figurin zobrazujících osudové ženy a také pořádá výtvarné kurzy. K ruce má pomocníka dr.Bohlema, jenž má za úkol pečovat o jeho těžce nemocnou dceru. Brzy se však ukáže, že vše je jinak a odhalení pravdy může být smrtící. Ponurou atmosféru výborně dokresluje hudba (Carlo Innocenzi) i barvotisková výprava. Nesmí chybět návštěva hrobky, ani zuřivá bouře. Chybí snad jen mlha, nakonec i pavučin se dostane... Samotnou kapitolou jsou halucinační a snové scény. Příjemný horror na bouřný večer. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý, lehounce hororový film v gotickém prostředí holandského mlýna, jehož mechanismus pohání pohyblivé figuriny žen na jevišti. První tři čtvrtiny tohoto brakového filmu jsou dle mého názoru na nejvyšší hodnocení, neboť zde stále převažují záhada a tajemství. Legrační model ´větrného mlýna či kulisy mi vůbec nevadí, mám tyto takřka divadelní rekvizity raději než počítačově realistické efekty. Některé sekvence jsou vynikající, zvláště ty symbolistní se Scillou Gabel. Vinnetou - Pierre Brice hraje výborně. Příběh z počátku mnohým připomíná Sheridanův "Hostinec u Létavého draka". Poslední čtvrtina, kdy divák již zná souvislosti, přechází spíše v kriminální drama a je poněkud divočejší, ale i zde lze nalézt kvality, jako např. symboliku skupin postav dobra a zla. A Technicolor a dobová umírněnost v ukazování násilí a erotiky mají též své kouzlo. Přesněji 4,5, pro mne příjemné překvapení. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Jedna z postav ve filmu poukazuje na to, že jedna z figurín (soch) má představovat „travičku z Poitiers“, což byla Kateřina Medicejská. O ní je známo, že otrávila desítky lidí a je zodpovědná za neblaze proslulé Bartolomějské noci. Ke krveprolití došlo roku 1572 po sňatku Kateřininy dcery Markéty z Valois s vůdcem hugenotů Jindřichem Navarrským. O Kateřině Medicejské vznikla i kniha s názvem „Královna Margot“, jejíž autorem je Alexandre Dumas. (pornogrind)

Reklama

Reklama