Reklama

Reklama

Kdo najde přítele, najde poklad

  • Itálie Chi trova un amico, trova un tesoro (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeden nevrlý kapitán, jeden černý pasažér a jeden tichomořský ostrov s pokladem. Takové jsou počty italské komedie s nerozlučnou dvojicí Bud SpencerTerence Hill... Tentokrát lítá podvodníček Allen (Terence Hill) v pořádném maléru. Na koníčkách už prosázel úplně všechno, a pokud místním gangsterům rychle nesplatí dluh, vyrazí z něj místo peněz duši. Naštěstí se mu v přístavu podaří ukrýt na lodi Charlieho O’Briena (Bud Spencer), který právě vyplouvá na cestu kolem světa a čeká ho tučná odměna, pokud se mu to podaří. Plány poklidné plavby ale Charliemu narušují podivné úkazy: jídlo mu mizí z talíře sotva se otočí a kompas se snad úplně zbláznil. Než se ovšem Charliemu podaří prokouknout, o co jeho černému pasažérovi jde, je už příliš pozdě. Moře je oba vyplaví na tichomořském ostrůvku, kde by se podle Allenova strýčka měl ukrývat poklad. Při jeho hledání narazí dvojice trosečníků na mírumilovný kmen místních, ale také na po zuby ozbrojeného japonského vojáka, pro kterého válka nikdy neskončila. Aby toho nebylo málo, na ostrově se krátce na to vylodí tlupa pirátů a dorazí i Allenovi staří známí... Bláznivou italskou komedii s oblíbenou dvojicí natočil a napsal Sergio Corbucci, přední tvůrce spaghetti westernů jako Django (1966) či Žoldnéř (1968), ale také autor snad nejznámější komedie se Spencerem a Hillem – Sudá a lichá (1978). Kdo najde přítele, najde poklad byl však posledním filmem, na kterém se podíleli všichni tři. Corbucci pak pokračoval v natáčení komedií s Paolem Villaggiem a nerozlučné duo si zahrálo ještě v několika úspěšných taškařicích pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tenhle film jasně nejlepším filmem s Budem a Terencem. Příběh zasazen do Tichomoří, kde herci hledají poklad. Jako malý jsem tenhle film fakt žral. Výborné bitky a sympatický scénář. Sice je to občas trochu více dětské, ale já se u filmu bavil a stále bavim. Ti domorodci s japoncem filmu dodávají šmrnc, který film dělá pro mě jedničkou. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

"Marmeláda zdraví dává." papoušek plešounek byl výborný, ostatně jako prvních 50 minut filmu - Kde je jen Spencer, Hill a otevřené moře. "Neměli bychom od teďka držet při sobě?" - "I když je tato myšlenka pobuřující, obávám se, že teď má svůj smysl." Pak je tu druhá část filmu - Kluci na ostrově, hledájí poklad. Tam to dost kazí retardovaný domorodec Anulu, ten je pak skoro v každé scéně. "Až vy vrátit, my zlomit vám vaz a utrhnout kulky." Jinak to byla sranda se zajímavou zápletkou a dal bych i 5 hvězd, nebejt tam Anulu. - 80%. ()

Reklama

0kozel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám rád od dětství, stejně jako skoro všechny ostatní filmy s Hillem a Spencerem. Nevím proč, ale vždycky u těchto filmů dostanu chuť na fazole. :) Jako vždy tu nechybí bitky, které Vám určitě minimálně vyloudí úsměv na tváři a dobrá, taková ta pohodová hudba. Navíc je tu pro zpestření výborná zápletka s hledáním pokladu a Japoncem, který neví, že válka už dávno skončila. Jediný, co se mi nelíbilo byl Anulu, ten je zbytečně moc retardovaný a je tam trochu navíc. Občas si u závěrečné scény říkám, proč ty dva na tom ostrově sakra nezůstali? Co by jim tam chybělo? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další z dobrých filmů dvojice Spencer a Hill, proč "jenom" dobrý?? no tentokrát mám už pár připomínek, i když scéna na lodi byla výborná, a neměla chybu, i scény na ostrově byly fajn. Tak bohužel mě tam děsně vadily ti domorodci, hlavně ten válečnej číňan. Ani hudba mě moc nenadchla a při tom májí tyhle filmy výbornou hudbu. Nicméně ústřední dvojice je stále neustále vtipná a když přijde na "fackovačky" tak se neubráníte smíchu. Dávám 4* ale nutno podotknout že slabší 4*. Škoda že film nezůstal v duchu scén na lodi. ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Dvojicu Spencer Hill som mal vždy rád. Tuna napriek veľkej snahe a exotickému prostrediu akoby už dochádzal dych. Bitky fajné, ale chýbala mi tam tá iskra humoru najmä u Hilla. Scenár akoby napísaný pre malé deti - až priveľmi priamy a jednoduchý. Jednoducho´mi tu chýbala tá iskra a notná dávka elegencie z predošlých filmov. Aj na dvojici Spencer Hill akoby sa podpísal zub času. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Japonský tank, který byl ve filmu použit, byl postaven pouze pro film. Není to model ani replika skutečného tanku. (NiaWolf)
  • Filmový ostrov je nazýván Pongo Pongo, Chow Key nebo Corbucci's Island. Všechno to jsou smyšlené názvy. (NiaWolf)
  • Na konci filmu děkuje štáb obyvatelům ostrova a slibují, že nikdy neprozradí název tohoto tajného ráje. Ve skutečnosti se film natáčel na ostrově Key Biscayne, nedaleko Floridy. (NiaWolf)

Reklama

Reklama