Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V městečku Lucky Town se před časem usadil malý chudý cirkus, v němž účinkují pouze čtyři akrobaté. Ti však dokážou pravé divy, a proto si je místní lidé velmi oblíbili a nedají na ně dopustit. A právě mezi tyto hvězdy manéže jednoho dne vpadne Cat Stevens, který se snaží uprchnout Finchovi, největšímu grázlovi v okolí, a jeho mužům. Cirkusáci raněného muže ukryjí ve svém karavanu a ochrání ho před pronásledovateli. Tím se však zapletou se do nebezpečné hry s Finchovými zabijáky. A jejich odveta a na sebe nenechá dlouho čekat. Zákeřně zavraždí nejmladšího z akrobatů, jenž náhodou zůstane na okamžik sám. Cat, který se jakž takž zotaví, proto Hutchovi navrhne, že mu na oplátku pomůže dostat Finche. Spolu se šerifem pak nastraží na všechny lotry důmyslnou léčku. Ovšem ještě dříve, než zločinci skončí za mřížemi, dostanou od Cata a Hutche pořádně za vyučenou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je film s Budem Spencerem a Terencem Hillem, který mě zatím bavil ze všech nejméně. Je to western, ale takový western celkem plochý, přímočarý, který se až zbytečně nemůže rozhodnout, jestli se bude brát příliš vážně, anebo jestli bude komedií. Asi by se mi to líbilo i víc, kdyby se těch komických prvků v tomhle filmu úplně zbavili. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Závěrečný film Colizziho trilogie se Spencerem a Hillem. Tady má sice opět navrch Terence, ale oba mají vlastně okrajové role. Hlavní zápletka se totiž netočí kolem nich, ale napřed kolem cirkusáků, pak zas kolem zlatokopů, pak se zase dozvíme, že hned ze začátku šlo o ty zlatokopy, ale pořád jsou víc vidět cirkusáci a tohle všechno začne hned po úvodních titulkách stylovou přestřelkou, kdy v nočním městě pronásledují zabijáci Terence, jenž se raněn schová do cirkusu. Pak se to zničehonic zastaví a dál děj pokračuje až po půl hodině. Celou tu půlhodinu totiž leží Terence raněn a tak zatím ukazují cirkusová čísla. Potom Terence uteče a když je zabit přítel provazolezce Thomase (Woody Strode), Thomas se Hilla vydá hledat a spolu se vydají na cestu pomsty. Tím spíš že onoho přítele zabili chlapi co na začátku šli po Terencovi. Terence sebere Buda, který se objevuje až po 40 minutách, ale má novýho parťáka, kterýho nehraje nikdo jiný, než George Eastman - akorát přebarvený na zrzavo. Sice hraje němého a nemá mnoho prostoru, ale je jedna z několika hlavních postav. Takže Hill, Strode, Spencer a Eastman dojedou do městečka, kde s principálem (Lionel Stander) dají dohromady cirkus, do toho ještě přijde šéf banditů a státní návladní či co, který se naopak snaží okradeným zlatokopům pomáhat a než se člověk naděje, je konec a některý věci jsou tu dost nedotažený. Jako kdyby to Colizzi chtěl zase natáhnout na dvě hodiny, a producenti mu nařídili půl hodiny vystřihnout. Takže tady by to možná chtělo trochu delší. A i přes krátkou stopáž se člověk místy nudí. Takže na jednu stranu je člověk rád, že vidí samý známý tváře, který zná z mnoha jiných westernů, na druhou je zmatenej a než si všechno dá dohromady, tak jsou tu závěrečný titulky. Navíc to všechno korunuje špatná hudba Carla Rustichelliho. Jazz se k westernové přestřelce opravdu nehodí. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dva chlápci z Tenkrát na západě, Terence a chvilku i Bud se ocitají v naprosto přesvědčivém westernu. Na rozdíl od gouryelly, který film evidentně neviděl, jsem zde nezaznamenala prakticky nic typického z filmů S+H. Vyjma kratičké závěrečné bitky se spíše střílí a výjimečně teče i celkem dost krve, především z Terence. A musím se zmínit o hudbě, je naprosto neortodoxní, a proto možná ne každému vyhovuje. Já jsme z ní nadšena. Ta jazzová basa před závěrečným střeleckým soubojem je naprosto geniální. A výběr hudebního stylu k finální rvačce je také zajímavý. ()

Heavyman

všechny recenze uživatele

Nejhorší film s Budem a Terencem co jsem kdy viděl. Kde byl nějakej švih co jejich filmy mají a o ději ani nemluvím. A do toho ti odporní liliputáni ty mi to zhnusili úplně nejvíc, ještě jsem nikdy neviděl tak hnusný liliputány. Málem jsem zapomněl a taky nejhorší dabing s touhle dvojkou co jsem slyšel....to snad namlouval všechny jeden člověk a jen si občas přidržel nos, aby to znělo trochu jinak. Je neuvěřitelné, že hned o rok později vznikla Pravá a levá ruka ďábla, což považuji za jejich nejlepší film. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Závěrečný třetí díl je hrozá nuda. Příliš mnoho kladných postav a cirkusácké prostředí zastře soustředění na hlavní dva borce. A ono to pak nefunguje. První půlka jen o zraněném blonďákovi a Bud až v druhé půlce. Boot Hill je nějakej špatnej prostě. Jo a není to vůbec vtipný... Teda ne že by si to hrálo na komedii a povedlo se, ona to komedie nemá být. Záměrně. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Překlad českého distributora není příliš trefný. Boot Hill neznamená v tomto případě Kopec bot, ale tzv. „hřbitov obutých“, jak byly na divokém západě označovány hřbitovy pistolníků, kteří zahynuli v souboji a tedy zemřeli obutí. (Landauer)
  • Natáčení probíhalo ve španělské Andalusii na místech: Desierto de Tabernas a ve studiích Fort Bravo Cinema Studios / Texas Hollywood a Mini Hollywood v Tabernas. Dále se natáčelo ve studiích v Římě: Dino De Laurentiis Cinematografica Studios a Elios Film. (noelcoward73)

Reklama

Reklama