Reklama

Reklama

Hroši v Africe

  • Česko Krokodýl a jeho hroch (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill musí spojit síly proti gangsterovi, který si z africké přírody dělá soukromé safari. Kdo není s hrochy, jde proti nám! Doprostřed africké savany se padákem snese dobrodruh Slim (Terence Hill) a s sebou má vše, co potřebuje: kolo, pušku a dobrou náladu. Sotva přistane, podaří se mu přerušit výpravu na safari vedou Tomem (Bud Spencer), u kterého má Slim už několik vroubků. Oba spolu totiž jako kluci vyrůstali, ale Slimovy eskapády kdysi přišly Toma dost draho a zdá se, že s jeho příchodem se vše vrací do starých kolejí. Slimovi se ale podaří věčného bručouna přesvědčit, aby se spolu pustili do podnikání. Víc než o zisky jde ale Slimovi o místní lidi a přírodu, jež ohrožuje bezohledný gangster a mistr těžké váhy Ormond (Joe Bugner). Se svými nohsledy zabírá půdu, pašuje divoká zvířata ze země a je dost bohatý na to, aby úřadům platil za beztrestnost. Slim a Tom si tak budou muset zase jednou vyhrnout rukávy a vyříkat si to s Ormondem jediným jazykem, kterému rozumí – pěkně ručně. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

Han22 

všechny recenze uživatele

Hrochy v Africe jsem taky nikdy neviděl a ze všeho nejvíce mi připoměly všechny ty dobrodružňáky z divočiny z 80. let. Divočina, zvířata, domorodci, pašeráci a ušlechtilý boj proti nim. Dneska už se to netočí, doba i ta Afrika se změnila a místo obchodníků se slonovinou by Vám nejspíše podřezal krk nějaký muslimský fanatik, což není zrovna námět na dobrodružný film. Ale zpět k filmu, zatímco výprava, krásné scény se zvířaty jsou fajn, příběh prakticky neexistuje, bohužel stejně jako humor a spád a ani ty bitky nejsou nějak extra včetně opravdu slabého finále s nabušeným bossem. Celkem slabší film této dvojice. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bud a Terence, neboli Tom a Slim, v souboji s movitým boxerem Ormondem tradičně neselhávají. Neuznávají autority ani zákony a naštěstí se vždycky najde dost dobrovolníků, kteří nabídnou své čelo tradiční budspencerovce vedené zhora nebo tváře k proplesknutí několika terencehillovkami. Tady je vše při starém, dobrém a osvědčeném, což je dobře, ale nějaká ta zábavná originalitka by té poněkud fádní záchraně pštrosů, zeber či antilop určitě prospěla. ()

Reklama

unagi 

všechny recenze uživatele

Terence Hill a Bud Spencer majú proste svoj filmvý štýl, ktorí nikdy nzmenia. Preto je najlepší ten ktorý vidíme ako prvý! Stále o tom istom, no stále zábavné! Jednoduchý film pri ktorom netreba rozmýlať...lebo všetko je samozrejme, ide len o smiech a kukanie v kresielku doma! NEPREKVAPIA NIČÍM..pobavia tým ostým....presne tak ako som napísal tento koment..o tom istom , len v inom podaní ! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tentokrat sa musi dvojka Spencer/Hill vysporiadat v Afrike s obchodnikmi so zvieratami. Dej je sice jednoduchy, ale postacuje. Humor vyplýva jak z neustaleho Hillovho postuchovania večne nafrneneho Spencera, tak z neschopnych poskokov hlavneho zaporaka, ktory sa neustale snazia premôct nasu oblubenu dvojku. Ale marne. Bitiek je dostatok a su spickove. Hillovi to v tej dobe neskutocne skakalo a predvadza pôsobive kusky. A ani Spencer nie je pozadu. Bitky maju prepracovanejsiu choreografiu. Nie su to len jednoduche facky. Najviac potesi zaverecna bitka jeden na jedneho: Spencer vs. hlavny zaporak, v ktorej sa Spencer poriadne zapoti. Dalsim plusom je exoticke prostredie Afriky a pekny hudobny motiv, ktory sa ale nastastie nestihne stat otravnym. No a samozrejmostou je prijemna pohodova atmosfera. Takze vysledkom je kvalitna Spencer/Hillovka, ktora aj po rokoch dokonale zlepsi naladu. 8/10. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch průměrnějších filmů dvojice Spencer a Hill. Ani by tak nešlo o samotný příběh, který své kvality určitě má – exotická krajina a zvířata patří k tomu nejlepšímu, co nám tu bylo nabídnuto, ale tentokrát jsem měl docela velké výhrady k „záporným“ postavám. Hlavní dvojice předvedla standartní výkony, ovšem jejich protivníci postrádali nejen charisma, ale i hereckou kvalitu. Souboje s nimi byli nemastné – neslané, to už jsem se více pobavil s turisty/lovci a vzájemnou nevraživostí Buda a Terenceho. 50% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Karetní iluzionista Tony Binarelli ve filmu účinkuje dvakrát. Nejdříve coby skořápkář na tržišti, později v kasinové scéně propůjčí své ruce Terencovi Hillovi, podobně jako učinil ve filmu Malý unavený Joe (1972). (ČSFD)
  • Ve filmu lze vidět dva automobily Rolls-Royce Phantom II z roku 1934. (NiaWolf)

Reklama

Reklama