Reklama

Reklama

Hroši v Africe

  • Česko Krokodýl a jeho hroch (neoficiální název) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill musí spojit síly proti gangsterovi, který si z africké přírody dělá soukromé safari. Kdo není s hrochy, jde proti nám! Doprostřed africké savany se padákem snese dobrodruh Slim (Terence Hill) a s sebou má vše, co potřebuje: kolo, pušku a dobrou náladu. Sotva přistane, podaří se mu přerušit výpravu na safari vedou Tomem (Bud Spencer), u kterého má Slim už několik vroubků. Oba spolu totiž jako kluci vyrůstali, ale Slimovy eskapády kdysi přišly Toma dost draho a zdá se, že s jeho příchodem se vše vrací do starých kolejí. Slimovi se ale podaří věčného bručouna přesvědčit, aby se spolu pustili do podnikání. Víc než o zisky jde ale Slimovi o místní lidi a přírodu, jež ohrožuje bezohledný gangster a mistr těžké váhy Ormond (Joe Bugner). Se svými nohsledy zabírá půdu, pašuje divoká zvířata ze země a je dost bohatý na to, aby úřadům platil za beztrestnost. Slim a Tom si tak budou muset zase jednou vyhrnout rukávy a vyříkat si to s Ormondem jediným jazykem, kterému rozumí – pěkně ručně. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

kingik 

všechny recenze uživatele

H(r)oši, co se pokryli slaboduchým tvůrčím bahnem. Režisér Italo Zingarelli za svoji relativně krátkou kariéru stihl přizvat ke spolupráci populárního Buda Spencera a Terence Hilla, jimž dal prostor k tradičně stereotypním pěstním nakládačkám a dopřál jim vyhřívání pod africkým sluncem. Neškodné opalovací i koupací chvilky ústřední hvězdné dvojky rázem vystřídalo dobrodružné pachtění, které bylo stupidnější než v té době konkurenční safari výpravy lovce Pampaliniho. Spencer s Hillem jsou samozřejmě dvojka, co ani v nejmenším diváka nepřekvapí. Nucené a silně vytlačované hihňání jsem absolvoval v dobrém rozmaru a v naději, že ze sousedních bytů uslyším hroší řev při souloži, přičemž je z čeho vybírat. Rozvedená blondýna po dvou dětech občas mívá pánské návštěvy a její slaboduchost je stavěná přesně na tv programy skupiny Barrandov, ovšem i seniorský pár od vedle občas mívá tendence vyzkoušet nabídku sex shopů, tudíž jsem v reklamách stahoval zvuk, aby mi neunikl sebemenší šelest. Toho dne se ale nic zvláštního nestalo, načež jsem se nudil u archaické filmové komedie s notně prošlou záruční lhůtou na prajednoduchý humor. Celé jsem to konání shledal imbecilním. Celý štáb se měl raději uškvařit v tropickém slunci. 2/10 ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hroši v Africe jsou další zajímavým a exotickým prostředím, do kterého byla tato dvojice umístěna. Už jsme tu měli divoký americký západ, jihoamerickou džungli, různá velkoměsta na světě a nyní Afrika. A zase jsou to skoro bratři. To co snižuje malinko tento film je to, na co diváci normálně nejsou zvyklí. Slavné dvojici totiž nestačí jen přijít a všechno vybouchat a ani se to neděje. V domě u mafiána raději pustí z klece zvířata, na silnici se jim shodou šťastných náhod podaří přetlačit soupeře, u soudu prostě utíkají a třeba na lodi soupeři naskáčou do vody sami. V závěrečném souboji pak dostává Bud Spencer docela na frak a trvá dlouho než oponenta usměrní. Na druhé straně se mi líbila hudba a africké prostředí, které je pro tuto dvojku vskutku nezvyklé. Všimněte si také, jak už tehdy si dělali z asijských turistů legraci. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tentokrat sa musi dvojka Spencer/Hill vysporiadat v Afrike s obchodnikmi so zvieratami. Dej je sice jednoduchy, ale postacuje. Humor vyplýva jak z neustaleho Hillovho postuchovania večne nafrneneho Spencera, tak z neschopnych poskokov hlavneho zaporaka, ktory sa neustale snazia premôct nasu oblubenu dvojku. Ale marne. Bitiek je dostatok a su spickove. Hillovi to v tej dobe neskutocne skakalo a predvadza pôsobive kusky. A ani Spencer nie je pozadu. Bitky maju prepracovanejsiu choreografiu. Nie su to len jednoduche facky. Najviac potesi zaverecna bitka jeden na jedneho: Spencer vs. hlavny zaporak, v ktorej sa Spencer poriadne zapoti. Dalsim plusom je exoticke prostredie Afriky a pekny hudobny motiv, ktory sa ale nastastie nestihne stat otravnym. No a samozrejmostou je prijemna pohodova atmosfera. Takze vysledkom je kvalitna Spencer/Hillovka, ktora aj po rokoch dokonale zlepsi naladu. 8/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, filmy s touhle dvojicí se už začínají trochu opakovat, když jich vidíte víc, ale oni si prostě tak parádně sednou, hlavně když se navzájem trochu prudí. Ono je to většinou ze strany Terence Hilla, ale stejně si nemají co vyčítat. Africké prostředí je tu trochu fajn, i když malinko prvoplánové. Přesto baví. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Hill & Spencer v dalším dobrodružství. Prostředí Afriky ve kterém se mihne několik zvířat ze Safari hodně baví a hudební podkres je trefný. Rvačky, facky a kopance zase jen sviští jako o závod ale po čase začnou už pěkně nudit stereotypem. Dějový příběh  je klasicky ze slabšího soudku. Nicméně bránice pěkně nakopne super oběd u Ormonda a návštěva casina. 6/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • V Německu dostal film název Das Krokodil und sein Nilpferd, v překladu ''Krokodýl a jeho hroch". (chleba24)
  • Ve filmu lze vidět dva automobily Rolls-Royce Phantom II z roku 1934. (NiaWolf)

Reklama

Reklama